Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » 30 Seconds to mars » The Road To Happiness » Chapter 15

The Road To Happiness

30 aug 2011 - 21:50

4035

2

328



Chapter 15

Nadat Jared ‘She said YES!’ op Twitter had gepost, zijn er ontzettend veel reacties gekomen. Allemaal fans die ontzettend blij zijn voor ons, familie die vond dat het al lang tijd werd en vrienden die al druk bezig zijn met het plannen van een vrijgezellenfeestje. Er is zelfs al een datum vastgelegd, namelijk 19 mei, maar dan wel een jaar verder. Zowel Jared als ikzelf vonden het leuk om een jaartje te wachten. Tegen die tijd is Iana ook al een jaar en enkele maanden en zal ze al wat stapjes kunnen zetten om een grotere rol te spelen in de ceremonie. Het zou geweldig zijn als onze dochter het bloemenmeisje kon spelen op ons eigen huwelijk. De rest van de planning laat Jared grotendeels aan mij over. Hij is van mening dat elk meisje een droomhuwelijk voor ogen heeft en omdat hij daar zoveel mogelijk wil aan voldoen, mag ik van zijn part, alles beslissen. Wel zou hij het leuk vinden als ik alles eens met hem bespreek. Er moesten maar eens dingen zijn die hij absoluut niet wil hebben.
De pers was er natuurlijk ook weer meteen opgesprongen, waardoor er al verschillende foto’s zijn gesignaleerd van mijn verlovingsring. Ongelooflijk hoe snel die mensen zo’n dingen weten en hoe hardnekkig ze zijn om alles te weten te komen. Ik ben een beetje bang dat ze gaan weten waar de bruiloft gaat doorgaan en zo alles gaan verpesten, maar Jared had al een schitterend idee. Alles zou gewoon dubbel geboekt worden. Twee keer in het gemeentehuis, twee zalen, enzovoort. Het leuke hieraan, is dat de paparazzi alleen maar van één van de twee op de hoogte zal zijn. En dan nog maar gewoon, omdat ze ons overal naartoe volgen. Ze zullen dus sowieso op de verkeerde plaats staan. Jared probeert me zoveel mogelijk gerust te stellen dat alles wel goed zal komen en daarom vertrouw ik maar op hem. Hij heeft tenslotte al veel langer ervaring met zulke zaken.

Nu zijn we al ongeveer een maand verloofd, want het is 11 maart. De winter loopt op zijn laatste benen en de dagen worden weer iets langer. Ik snak naar de warmte, zodat ik in mijn laatste twee maanden zwangerschapsverlof toch ook wat buiten kan gaan zitten. De drukte van de pers is een beetje gezakt en het dagelijks leven steekt weer de kop op. Jared moet dringend eens met zijn managers gaan samen zitten om zaken te regelen voor de band en ik heb een afspraak met mijn vervanger om te zien of alles wel loopt zoals het moet. Het gaat de eerste keer zijn dat we allebei weg zijn en ik Iana moet overlaten aan de zorg van een derde. Jareds moeder komt namelijk babysitten. Natuurlijk weet ik wel dat ze meer dan bekwaam is voor de job, maar toch vind ik het maar niks om mijn dochtertje alleen te laten. Ik sta in het bureau mijn spullen wat in mijn tas te stompen, als Jared binnenkomt.
“Hey, calm down, honey. You are going to need that.”¯
“Don’t mock me Jared. I’m not up for it”¯, antwoord ik nogal kortaf.
Hij komt naast me staan en houdt me even aan mijn bovenarmen vast, zodat ik mijn spullen moet loslaten en hem moet aankijken.
“You don’t like it that neither one of us can be with Iana, do you?”¯
Ik staar in zijn blauwe ogen en slaak een diepe zucht. “No, I don’t. I feel like I’m abandoning her. She’s only five weeks old en we are already gone for our jobs.”¯
“That’s how most parents do it, Alyssa. Life goes on. But look at the bright side. My mom is coming to babysit, you will be back in two hours and then we have the entire evening for just the three of us again.”¯
“I know, I know”¯, mompel ik wat verslagen. Ik weet dat hij gelijk heeft, maar het is toch niet gemakkelijk om het zo maar los te laten.
“Everything will be fine”¯, stelt hij me gerust, voor hij me tegen zich aantrekt om me wat te troosten. “You do trust my mother, don’t you?”¯
“Well, she raised you and she did a pretty good job with that, so yeah, of course.”¯
Hij kijkt glimlachend in mijn ogen en geeft me een klein kusje op mijn neus.
“I was just an easy kid”¯, zegt hij. Ik schiet in de lach, omdat ik weet dat hij me beter probeert te doen voelen, maar dan gaat de bel.
“I’ll get it”¯, zegt hij zacht. Hij geeft me nog snel een kus op de mond en loopt dan naar de deur. Ik pakt intussen mijn tas in, klaar om te vertrekken. Ik begroet Jareds moeder, wijs haar waar alles staat en ga dan nog eens naar het bedje waar Iana heerlijk in ligt te slapen.
“Mommy won’t be gone for long”¯, fluister ik. “Grandma is going to take good care of you.”¯
Ik streel mijn meisje over haar wangetje, slaak nogmaals een diepe zucht en bedank mijn bijna schoonmoeder, omdat ze dit wil doen.
“Don’t worry, Alyssa”¯, glimlacht ze. “I’ll take good care of her and as soon as something is wrong, I will call you. Just try to enjoy your meeting.”¯
“I hope”¯, zeg ik wat twijfelend. “I’m curious about how he’s doing. But thank you so much Constance. I really appreciate you doing this.”¯
“No problem”¯, knipoogt ze.
“Well mom, I’m off too. Talk to you soon, okay?”¯
Jared geeft zijn moeder nog een kus en samen verlaten we de woning; ik toch wel met een klein hartje. “It will be over, before you know it”¯, zegt hij nogmaals troostend voor hij mijn deur galant opendoet en nog een zachte kus op mijn mond geeft. “I love you, still miss Summers for now.”¯
“I love you too”¯, lach ik. “See you soon.”¯
Ik trek hem nog even dichterbij, kus hem hard op de mond en stap dan in mijn auto, hem verbouwereerd achterlatend.

Rustig rijd ik door de straten, want ik heb nog wat tijd voor mijn afspraak met Lucas, de vervanger. Het is eigenlijk, tot mijn grote schande, de eerste keer dat ik hem ga zien. Voor mijn verlof had ik gewoon alles in orde gemaakt en achtergelaten op mijn bureau. Ik had er wel op gestaan om hem te zien, maar er was nooit een goed moment voor een afspraak. Gelukkig hadden mijn collega’s me verzekerd dat hij meer dan bekwaam was. Nu was ik dan ook wel benieuwd. Hopelijk had hij het vertrouwen van de meeste van mijn cliënten al gewonnen.
Ik parkeer mijn auto en wandel met mijn tas naar het bureau, waar ik dus al een maand niet meer geweest ben. Iedereen is ontzettend blij om me terug te zien. Van de meeste had ik al wel een telefoontje of een smsje gekregen om me proficiat te wensen met de geboorte van Iana of met de verloving, maar in het echt is het nog veel beter. Lucas is nog niet aangekomen, waardoor er genoeg tijd is om nog een beetje bij te praten. Ik ben net iets aan het vertellen over de paparazzi als ik merk dat drie vrouwen in mijn groepje hun aandacht kwijt zijn en over mijn schouder kijken. Een beetje verbaasd draai ik me om, om te zien wie er is binnengekomen. Ik zie een lange, brede kerel met blond haar in piekjes en donkere ogen me onderzoekend opnemen. Hij heeft een vlotte kledingsstijl en een open houding. Intuïtief voel ik aan dat het iemand is die meteen alle aandacht op zich gericht krijgt en dat viel ook meteen te merken. Omdat hij me zo onbeschaamd zit op te nemen, vind ik hem echter maar brutaal, al is hij natuurlijk ontzettend knap om naar te kijken. Hij komt bij ons groepje staan en begroet iedereen joviaal.
“Ladies”¯, zegt hij met innemende glimlach. Inwendig maak ik een braakgeluidje, want iedereen trapt erin.
“Lucas, it is good to see you.”¯
Vol verbazing kijkt ik hem aan. “You are Lucas? My replacer?”¯
“Yes, I am”¯, lacht hij charmant. “You must be Alyssa, nice to meet you.”¯
Hij steekt zijn hand naar me uit en ik aarzel wat voor ik de mijne erin legt. “Likewise”¯, mompel ik. Zijn hand is warm en stevig en ik merk dat hij mijn hand iets langer dan nodig vasthoudt. Typisch, denk ik.
“Shall we go to my office to discuss everything?”¯ vraagt hij.
“Sure”¯, antwoord ik wat kortaf. Mijn eerste opinie van hem is niet positief en ik hoop maar dat ik me vergis. Ik wandel achter hem aan en hij houdt galant de deur voor me open. Vanuit mijn ooghoek zie ik dat alle vrouwen me wat afgunstig bekijken. Van mijn part mogen ze hem echter hebben.

Lucas zegt dat ik mag gaan zitten en vraagt of ik iets te drinken moet hebben. Aangezien ik geen dorst heb, weiger ik dan ook. Hij neemt plaats en kijkt me weer zo onderzoekend aan. Ik trek mijn wenkbrauw op, omdat ik geen idee heb wat hij van me wil.
“I guess I should congratulate you with the birth of your child and your engagement.”¯
“You don’t have to do anything”¯, antwoord ik. “I came here to discuss my clients. So why don’t we start with that.”¯
Hij merkt dat ik geen zin hebt in smalltalk en begint dan maar met de bespreking. Gaandeweg merk ik dat hij toch wel geïnteresseerd is in wat mijn cliënten meemaken. Hij spreekt gedetailleerd, geeft veel extra informatie en heeft bij sommigen toch al wat dingen bereikt. Vooral bij de jonge meisjes, valt het me op, dat hij al heel wat verder staat. Dat verbaast me ook niks. Ik begin mijn mening over hem al wat te hervormen, omdat hij wel degelijk weet waar hij over spreekt. Na het gesprek bedank ik hem dan ook voor de goede vervanging, die mijn cliënten tot nu toe zeker hebben gekregen. Ik wil opstaan, maar hij houdt me nog tegen.
“I have some questions about some of them”¯, zegt hij. “I was wondering if we could meet again to discuss that? But maybe in a more relaxing environment.”¯
“What do you have in mind?”¯ vraag ik, terug op mijn hoede.
“Maybe we could talk about it over dinner?”¯
“I don’t think that is a good idea”¯, antwoord ik stellig. “I am engaged after all.”¯
“I don’t mean it in a way like that”¯, zegt hij, al geloof ik er niet veel van. “I just don’t have that much time during the day and a man has to eat, doesn’t he? You can look in my agenda if you don’t believe me.”¯
Nu is het mijn beurt om hem eens onderzoekend op te nemen en in te schatten wat zijn bedoelingen zijn. Omdat ik niet wil toegeven dat ik hem niet helemaal vertrouw, stem ik er maar mee in. “Fine, I guess it’s okay. Give me a call if you know when.”¯
“I will do that”¯, glimlacht hij weer. “See you then.”¯

Ik neem afscheid van hem en rij dan weer naar huis. Alles is inderdaad goed gegaan. Iana heeft rustig geslapen, maar een blik op de klok leert me dat het tijd is voor haar flesje. Mijn schoonmoeder blijft nog een kwartiertje praten, maar dan vertrekt zij ook, zodat ik alleen met haar ben. Jared zou pas binnen twee uurtjes terugkomen. Iana ligt net weer terug in haar bedje als de bel gaat. Ik ga opendoen en Julie staat voor de deur.
“Julie!”¯ zeg ik blij. “Good to see you! Everything okay?”¯
“Yes absolutely”¯, zegt ze, terwijl ze naar binnenloopt. “How are things here?”¯
“I’m just home from a meeting with my replacer. You won’t believe what kind of guy he is. He looks like a fitness trainer! Blond, dark eyes, tall, … Every woman loves him!”¯
Julie lacht. “And you Alyssa? What do you think of him?”¯
“To be honest, I think he’s a braggart. Although he has accomplished something with my clients and he obviously knows what he talks about. I think I just have to get to know him better.”¯
“Just make sure Jared doesn’t find out how handsome he is”¯, plaagt Julie.
“Jared will know better than that”¯, lach ik. “So why are you here?”¯
“Isn’t Jared here by the way?”¯ ontwijkt ze mijn vraag nog even.
“No, he had an appointment with managers and he won’t be back within an hour or two.”¯
“And Iana?”¯
“Sleeping like a rose. It was hard to leave her with Jareds mom, but everything went fine. And now tell me why you’re here. I can see you’re not comfortable with something.”¯
Intussen zijn we gaan zitten en slaakt Julie een diepe zucht.
“I don’t know if it’s the right thing to let you read this, but there is no other way. My eye fell on it in the store and I think it’s better if you hear it from me than from someone else.”¯
“What is going on?”¯ vraagt ik nu, toch wel een beetje angstig.
“I was walking in the store”¯, begint Julie te vertellen. “And my eye fell on a magazine where Jared is on the cover.”¯
“Someone wrote an article about him? I don’t know anything about that.”¯
“I don’t think that was the intention”¯, zegt Julie. “It’s kind of a tabloid. I bought it anyway to see what it said, but it’s not really about Jared. And when I saw who wrote it, everything was pretty obvious.”¯
“Who wrote it? What is it about?”¯ vraag ik, nu duidelijk ongerust.
“Nathalie”¯, antwoordt Julie met een kwade klank in haar stem.
“Nathalie? The one who wanted to seduce Jared for an interview when we had to go to the doctor for an ultrasound?”¯
“Yes sir, the same one. I think she was planning her revenge all this time and this is the result.”¯
“What did she wrote about him?
Julie draait zich achterom, zodat ze haar handtas kan pakken en haalt het tijdschrift eruit. Ze zoekt de juiste pagina en geeft het dan aan mij.
“She didn’t really write about Jared. More about you. And my godchild also gets mentioned.”¯
Vol verbazing lees ik de hoofdtitel van het artikel: ‘JARED LETO BLIND FOR CRUEL FIANCE’
“What?”¯ roep ik bijna uit.
“Read the article”¯, zegt Julie. Er staat niet zoveel tekst in, eerder foto’s van ons twee en zelfs een foto van Iana. Mijn ongeloof stijgt in gelijke mate met mijn woede, want hoe komt Nathalie hier in vredesnaam aan?

‘Jared Leto, frontman of 30 Seconds to Mars and actor, has always been a smart man. At least, that is what we thought. Lately he’s been pushing things too far! If you do not know it yet, then you know it now: he is engaged. And with a woman who doesn’t even love him! In fact, she has admitted that she only stays with him because of all the luxury and fame. Anonymous witnesses can confirm that. That b*tch just wants him for his money and his good looks! She doesn’t care about him at all! And the worst part of all of this is that they have a baby together! Little Iana, so called made out of their love, is just an object to her. An object that she can use to keep him on her side. How can that child grow up with such parents? One, who doesn’t want her, but just uses her for her own good, and the other, who is too blind to see the truth. Jared used to have good taste, look at Cameron Diaz or Scarlett Johanssen, but this time he has really outdone himself. Falling in love with such a monster. She even keeps him away from things that matter to him, like interviews and fans. It’s impossible to understand why he stays with her when there are so many other women who are sincere. Or maybe he has finally understood it. The same witnesses also state that they saw Jared Leto smooching with Jennifer Connoly on a benefit diner. Let’s all hope he opens his eyes, she goes away and the baby will be replaced to other parents, who do mean it well. By your always good informed writer, Nathalie.’

“What the hell!”¯ roep ik uit. “How dares she insinuate that I’m just using Iana to keep Jared? Our daughter means everything to us!”¯
“Yes, I know. I think she’s just jealous because that interview didn’t work out. She clearly says you take him away from all that, so this is just revenge.”¯
“She can take revenge on me”¯, zeg ik met ingehouden woede, “but she has to keep her claws off of Iana. I can’t believe she would involve my daughter in this! And nobody is going to believe her, because everybody knows the truth.”¯
“I don’t know where she gets it”¯, zegt Julie. “I just wanted to show you so you could do something about it. I don’t know if Jareds manager already knows about it, because Jared might know about it too, but this is unbelievable, right?”¯
Ik zwijg even en denk na. Als Jared dit te weten komt, gaat hij razend zijn. Ik kan me al voorstellen dat er een hele rechtzaak van gaat komen wegens laster en ook voor de foto’s is er geen toestemming gegeven. Jared had zelf een foto van Iana gemaakt en op Twitter gespost en die mochten ze gebruiken, maar dit was duidelijk een andere foto, wat wilde zeggen dat onze privacy nog eens ernstig geschaad is.
“Maybe it’s better if we don’t react?”¯ denk ik hardop na
“Alyssa, have you lost your mind? You can’t leave it with this?”¯
“When Jared finds out, it will probably lead to a lawsuit. I don’t want to get Iana involved in this at such a young age.”¯
“But if you don’t do something, they might take other photos of her. I want to protect my godchild just as you, but are you sure this is the right way?”¯

We praten er nog een dik uur over totdat ik een auto de oprit hoor oprijden.
“Jared is home”¯, zeg ik nadenkend. Ik weet nog niet helemaal juist wat het beste is om te doen. In gedachten verzonken, hoor ik in de verte de deur opengaan.
“Honey, I’m home!”¯ grapt hij. “Oh, hi Julie, I thought it was your car.”¯
Julie staat op en geeft hem een kus. “Hi Jared. I came to see how my godchild was doing. And..”¯ zegt ze,me geringschattend aankijkend. “I found something I think you should read. I’ll leave you two alone so you can discuss this. I’m sorry, Alyssa, but I think he should know.”¯
Ik glimlach naar mijn vriendin als teken dat ik niet kwaad ben. “Maybe you are right, Julie. Thanks for everything and I’ll call you soon.”¯
Julie verlaat de kamer en Jared kijkt me vragend aan. “What’s going on, honey?”¯
“She found this article in the store. I think you should read it.”¯
Jared neemt het tijdschrift aan en ziet tot zijn verbazing zijn eigen hoofd op de cover. “I didn’t do an interview..”¯ mompelt hij. Daarna bladert hij naar de juiste pagina en met stijgende woede leest hij de woorden, geschreven door Nathalie.
“She did what?”¯ schreeuwt hij.
“Shht, honey, Iana is still sleeping”¯, zegt ik sussend, intussen naar haar wiegje lopend om te zien of ze nog slaapt.
“I can’t believe she would do such a thing”¯, sist hij nu. “Such lies! Nobody is going to believe this!”¯
“I know”¯, zeg ik zacht. “She probably just wants revenge because you came with me to the doctor that day instead of doing the interview with her.”¯
“I don’t care”¯, zegt hij kwaad. “If she’s angry with me, she has to write such crap about me. Definitely not about you and Iana! This is just outrageous!”¯
Omdat ik niet onmiddellijk reageer, kijkt hij me aan. “Alyssa, honey, are you okay?”¯ Hij komt voor me staan en legt zijn hand op mijn wang. Met een rare blik in mijn ogen kijk ik hem aan.
“You don’t believe her, do you?”¯
“What?”¯ lacht hij groen. “Alyssa, I wouldn’t believe her even if she wrote that the earth was circling around the sun.. which it does by the way. I don’t believe anything she writes and I know you love me. Remember that I was the one who had to push you to go out with me, because you wouldn’t? I had to fight like hell to get you and those 20 lines are not going to make me forget that.”¯
“Okay”¯, zeg ik met een zucht. “What do you want to do about this?”¯
“We are going to sue her, of course. She can’t get away with it. She used unleashed pictures of you and Iana! That’s against our privacy and I can’t let it happen. It’s my job to protect you and so I will.”¯
“Don’t you think that suing her will only make things worse?”¯ vraag ik met een bang hart.
“I think that if we don’t react, she’s going to post something that says, she told the truth.”¯
“She can also do that if we do react.”¯
“True”¯, zegt hij,me diep in de ogen kijkend. “But if we do, then she will have to defend herself and the Judge will stand with us. She has nothing. She will lose and she won’t be able to write such crap anymore. That’s what I want. At least then you will be safe.”¯
“I think everybody will be safe”¯, glimlach ik. “I missed you, you know.”¯
Hij grijnst zijn onweerstaanbare lach en komt nog dichter met zijn mond. “I missed you too, honey”¯, fluistert hij, vlak voor zijn lippen de mijne raken. “But first I have to call my lawyer.”¯ Hij trekt zich weer terug,me onbevredigd achterlatend en belt intussen zijn advocaat. Ik ben intussen wel al 5 weken bevallen, maar we hebben nog altijd niet gevreeën. Jared wil nog wachten, omdat hij me zeker geen pijn wil doen en het lukt me maar niet om hem te overtuigen. Daardoor twijfel ik natuurlijk aan mijn eigen lichaam en aan het feit of hij me nog aantrekkelijk vindt of niet, maar die twijfels neemt hij gauw weg door me op vele andere manieren te verwennen. Ik denk niet dat we ooit zo creatief geweest zijn in bed.
Na zijn telefoontje met Mr. Jones, de advocaat, komt hij terug naar mij. Hij tilt me op in zijn armen en ploft met me neer in de zetel.
“So? Where were we?”¯ vraagt hij, terwijl hij kusjes aan het geven is in mijn nek. Ik voel mijn bloed al koken, maar wat hij kan, kan ik ook.
“Aren’t you going to ask me how my day was?”¯ vraag ik.
“Oh yes, of course”¯, glimlacht hij, maar hij doet rustig verder. “How was your day?”¯
“Well”¯, zeg ik al wat meer afgeleid. “Lucas is actually a really handsome guy.”¯
Natuurlijk stopt Jared nu meteen. “I’m kissing you and you talk about another cute guy?”¯
Ik schiet in de lach door zijn antwoord. “You asked”¯, plaag ik. “He was blonde, with deep brown eyes. He was very large and he had muscles! Oh my god! He looked like a fitness trainer.”¯
“And you tell me this why?”¯ vraagt hij met opeengeklemde tanden.
“Because I love to see your reaction”¯, plaag ik.
“Well, if you like him that much, maybe you should go sit on the couch with him.”¯
Hij wil opstaan, maar ik sla mijn armen rond zijn nek. “Jared, honey, I didn’t say I liked him. I just said he was good looking but that’s all.”¯
“So you don’t like him?”¯ vraagt hij met wat hoop in zijn stem.
“I don’t know yet, to be honest. He was very.. charming. That’s just who he is, I guess. The women at the office seem to love him and he also helped a few of the younger girls, which I can imagine just fine. He’s very talented and he knows a lot, but I think he’s too smooth. He’s not for me anyway. I happen to be engaged to the most wonderful man, who doesn’t realize I only want his money.”¯
“Very funny”¯, zegt hij wat serieus. “I know that’s not true and she will pay for it. Trust me. My lawyer will stop by this evening and everything will be taken care of.”¯
“I know”¯, zeg ik zacht, intussen zijn wang strelend. “So for now, we have the house to ourselves.”¯
“I guess we do”¯, grinnikt hij. Zijn warme hand glijdt onder mijn trui en mijn hand verplaatst zich naar zijn nek, zodat ik zijn hoofd dichter kan trekken voor een kus. Het is maar goed dat Iana nog geen besef heeft van wat er rond haar gebeurd.


Reacties:


Lovalicious
Lovalicious zei op 31 aug 2011 - 15:29:
Whaaaa!!
Hoe weet jij elk hoofdstuk zo leuk te makenn?????
JE BENT GEWELDIGG!!
Ik ben het helemaal met Kahlan eens!!
Jij moet als de bliksem verder!!
(doe maar rustig aan hoor, ik liet me een beetje gaan )

Geweldig!!
xxxxxx Nadine


Kahlan
Kahlan zei op 30 aug 2011 - 22:36:
woaw, de harde prijs van roem.
laat die rechtzaak maar gauw komen, kunnen ze die ' luide tuuuut' eens een stevige trap onder haar achterste verkopen ( waarom schrijf jij zo realistisch? Ik krijg hier verdorie een hekel aan een vrouw die enkel op papier bestaat )