Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Kronieken van Narnia » The buyed wardrobe » Chapter 12

The buyed wardrobe

16 feb 2009 - 17:10

513

2

359



Chapter 12

Chapter 12:

“Zeg, nu hebben jullie nog niet gezegd wie jullie zijn!”¯ Vroeg Tremp na een tijdje. Ze stelden zich één voor één voor, maar Ellen en Edmund waren zo druk met elkaar bezig dat ze niet door hadden dat de anderen zich aan het voorstellen waren aan Tremp. “Hé jullie daar!”¯ Zei Tremp. Ellen en Edmund keken op. “Ik heb al 3 keer geroepen!”¯ “Oh? Niet gehoord!”¯ Zei Ellen. “Wat zijn jullie namen?”¯ Vroeg Tremp. “Ellen!”¯ Zei Ellen en ze stak haar hand op. “Koning Edmund de rechtvaardige.”¯ Zei Edmund om indruk te maken. “Koning?”¯ Vroeg Ellen geschrokken. “Ja, dat wist je toch al?”¯ Vroeg Edmund. “Uhm, nee hoor!”¯ Zei Ellen. “Wij zijn de koningen en koninginnen van Narnia!”¯ Vulde Peter aan. “Jullie allemaal?”¯ vroeg Dorien met grote ogen. Susan knikte.

“Tremp, zijn we er bijna?”¯ Vroeg Dorien. Ze hadden al twee hele dagen gewandeld. “Nog één dag dochter van Eva.”¯ Zei Tremp. Dorien zuchtte.

Na enkele uren kwamen ze aan bij een klein gezellig huisje. Ze klopten aan en er kwam een oud vossen vrouwtje opendoen. “Hallo.”¯ Ze keek ons aan en deed de deur meteen wat verder open. “Kom er maar in.”¯ Ze gingen naar binnen en ze zagen een oude man zitten met een lange witte baard en rode kleren.
“Welkom Koning Peter, welkom Koningin Susan, welkom Koning Edmund, welkom Koningin Lucy, welkom Zwarte draak en welkom dochters van Eva.”¯ Zei hij vriendelijk. “De Kerstman!”¯ Zei Lucy blij. Ze liep naar hem toe en gaf hem een knuffel. “De winter is weer aan het einde en sommigen van jullie hebben nog geen cadeautjes gekregen. Daarom heb ik voor koning Edmund, De twee dochters van Eva en de zwarte draak nog enkele cadeautjes!”¯ Hij stond op en liep naar een zak. Hij nam er een mooi zwaard uit. “Dit zwaard is voor jou Koning Edmund. Let op, vecht er enkel mee als het nodig is, anders kan het mislopen. Trouwens, in het midden van het zwaard staat een hart. Als je met je ware liefde zoent zullen jullie namen verschijnen in het hart en zal er iets wonderbaarlijks tussen jullie gebeuren.”¯ De Kerstman knipoogde naar Edmund en keek dan naar Ellen. “Dit zwaard is voor jou, Dochter van Eva.”¯ Hij liep naar Ellen toe en gaf haar een zwaard dat iets kleiner was dan dat van Edmund. Op het zwaard stonden allemaal leeuwen gegrift met in het midden een hart. “Bij jou is het net hetzelfde zoals bij koning Edmund..”¯ Ellens mond viel open. “Wow.”¯ Zei ze stilletjes. Daarna liep hij naar Dorien. Hij gaf haar een katapult. “Als je mikt naar een vriend zal hij missen. Als je mikt naar een vijand raakt hij. Wees er voorzichtig mee! Het is tenslotte geen speelgoed!”¯ Hij liep terug naar zijn zak en nam er een kleine helemaal zwarte dolk uit. “Deze dolk is voor jou. Hij is magisch dus gebruik hem niet zomaar.”¯ Tremp bekeek zijn dolk aandachtig. “Hoe mooi!”¯ Zei hij stil. “Jullie kunnen beter gaan. Jadis is in aantocht. Heb een goede reis!”¯ Zei de Kerstman. Ze namen afscheidt en bedankten de Kerstman.


Reacties:


Emerald
Emerald zei op 17 feb 2009 - 19:57:
Ed en Ellen zaten in de busss


achiestalker
achiestalker zei op 16 feb 2009 - 22:06:
Jullie waren te veel met elkaar bezig hoor
Ellen toch
Love it