Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Love Conquers all » ~3

Love Conquers all

11 sep 2011 - 20:11

802

5

406



~3

Okee, ik vind dit hoofdstuk saai en niet zo leuk geschreven.. Maar toch hoop ik dat jullie het leuk vinden! Kritiek en/of een reactie is echt meer dan welkom! Xliefs<3

Hoofdstuk 3


De buitendeur gaat open en een hele groep kletsnatte eerstejaars komen binnen gelopen. Vooraan loopt een van de grootste mannen die ik ooit gezien hebt. ‘Jullie moeten hier even wachten.’ Zegt hij tegen de leerlingen. Hij neemt een andere deur dan alle oudere leerlingen en gaat alvast naar binnen. Net op dat moment komt Anderling weer binnen.
‘Als jullie me willen volgen? Gaat u maar voorop Juffrouw Hale.’
Ik slik en loop als eerte de grote zaal binnen. Ik probeer niet verwonderd rond te kijken als ik tussen twee lange tafels doorloop. Ik zie Ron naar me lachen en zijn duim opsteken en aan de andere kant zie ik een knappe jongen met een gele stropdas zitten. Ik merk dat hij naar me kijkt dus ik lach naar hem en loop dan zo nonchalant mogelijk verder. Ik stop bij een verhoging met een stoel en een hoed. Professor Anderling is op de een of andere manier sneller bij het krukje dan ik en pakt een lijst. ‘Hale Evelynn. Zesdejaars instroom.’
Ik hoor geroezemoes in de zaal. Verlegen kijk ik achterom en zie dat er een hele groep eerstejaars achter me staat. Zo kalm mogelijk, maar vanbinnen vol zenuwen loop ik het trapje op en ga op het krukje zitten waarna Anderling de hoed op mijn hoofd zet. Tot mijn schrik praat de hoed tegen me. Ik knipper even ongelovig met mijn ogen, in de hoop dat ik het me heb verbeeld, maar de hoed praat onverstoord verder.
‘Slim ben je, dat zeker. Maar dapper ook. Hm, waar zal ik jou eens plaatsen? Ravenklauw of Griffoendor? Nee je hebt toch meer moed in je dan de gemiddelde leerling. Nou dan wordt het dus: Griffoendor!!’
Het laatste woord word uitgeschreeuwd door de hoed waardoor ik een stukje overeind schiet. Daarna dringt het door, alle vrienden die ik heb gemaakt zitten bij Griffoendor. Ik spring vrolijk overeind en loop naar de tafel waar ik mijn nieuwe vrienden zie zitten. Hermelien geeft me een knuffel en Harry en Ron geven me beiden een high five. Ik kijk even achterom en zie Draco aan de groene tafel zitten. Ik zwaai even naar hem en hij glimlacht naar me.
‘Wat doe je?!’ fluistert Hermelien in mijn oor.
‘Ik zwaai naar Draco?’ Zeg ik verbaasd. ‘Mag je niet praten met mensen van andere afdelingen?’
‘Jawel, maar niet met Draco. Het is de arrogantste zak die op heel Hogwarts rondloopt.’ Ik haal mijn schouders op,
‘Tegen mij deed hij best aardig eigenlijk.’ Hermelien schudt haar hoofd.
‘Je moet het zelf weten..’ Ik grijns naar haar en mijn maag knort weer. ‘Jeez, ik heb echt ongelofelijke honger.’ Mompel ik.
‘De ceremonie is zo afgelopen.’ Zegt Harry vanaf de andere kant van de tafel. En inderdaad binnen tien minuten verschijnen er heerlijke gerechten op tafel, waarvan ik een hoop op mijn bord schep.
‘Wow, jij eet echt veel.’ Zegt Ron terwijl hij zijn laatste hap pudding in zijn mond propt.
‘Kijk naar jezelf Ron.’ Zeg ik terwijl ik met mijn ogen rol en nog een hap van de lekkerste chocolade taart ooit neem.

Als het feestmaal is afgelopen volg ik Hermelien naar de Griffoendor toren. ‘Schapenwol.’ Zegt ze tegen een groot schilderij met een dikke vrouw erop die een roze jurk draagt.
‘Welkom terug, kom binnen.’ Zegt de vrouw met een hoog stemmetje. Ik giechel even. ‘Schapenwol? Serieus?’
Hermelien haalt haar schouders op. ‘Ik heb het niet bedacht.’ Ron komt naast ons lopen. ‘Vorig jaar was het een tijdje veel erger, toen was het besnuffelaar.’ Ik trek mijn neus op.
‘Wie bedenkt er zoiets.’ ‘De dikke dame.’ Zegt Harry lachend. We klimmen door een rond portret gat en ik kijk naar het vertrek.
‘Dit is de leerlingenkamer.’ Wijst Hermelien, ‘Daar zijn de jongensslaapzalen en die trap leid naar onze slaapzalen.’ Ik kijk op de grote staande klok.
‘Ik denk dat ik maar eens ga slapen, ga je ook mee Hermelien.’ Ze knikt, ‘Weltrusten jongens.’ ‘Weltrusten!’ Roepen de jongens in koor. Ik zwaai even en loop dan met haar mee de trap op.
‘Met wie slapen we op een slaapzaal? ‘ Hermelien schud haar hoofd.
‘Omdat we nu in de zesde zitten, mogen we een kamer met iemand delen.’
Ze kijkt me verlegen aan, ‘Dus.. Wil je met mij een kamer delen?’
Ik knik blij en geef haar een knuffel. ‘Het wordt geweldig! Iedere avond elkaars haren doen, nagels lakken, over jongens praten…’ Roep ik opgewonden. Samen lopen we naar een kamer waar twee hemelbedden in staan, twee grote eiken kasten en een kaptafel met een grote spiegel. Onze hutkoffers staan ieder voor een bed. Ik laat me op het hemelbed vallen. ‘Morgen is al de eerste schooldag.’ Kreun ik.
‘Om half acht opstaan.’ Klaagt Hermelien. ‘Arme ons.’ Mompel ik. Snel kleden we ons om in onze pyjama en kruipen onder de dekens.


Reacties:


Marshmallow
Marshmallow zei op 13 sep 2011 - 20:19:
Je moest natuurlijk heel wat beschrijven, maar echt saai komt het niet over, hoor!
Snel verder, de jongen met de gele das is Cedric waarschijnlijk, dus again: SNEL VERDER ! ;D


Arlandria
Arlandria zei op 11 sep 2011 - 23:13:
Ja, wat zeur jij nou!?
Het was echt een tof hoofdstuk! Ik ben superbenieuwd om te zien welke jongens haar interessant gaan vinden en voor wie zij een boontje gaat hebben Carlo, Draco of Oliver
Kan niet wachten op het vervolg!
xx


Hermelien
Hermelien zei op 11 sep 2011 - 22:05:
SAAI ?!
Dit was gewoon ah-ma-zing !
Iloveit !
Héél snel verder ik wil zo graag meer over Carlo
xx


Lovalicious
Lovalicious zei op 11 sep 2011 - 20:39:
Het is inderdaad niet slecht hoor!
Goed geschreven hoor Niet elk hoofdstuk kan elk leuk zijn, maar deze was goed hoor
Snel verder!

xxxx Nadine


Kahlan
Kahlan zei op 11 sep 2011 - 20:33:
Wat zeur jij nou? dit is echt goed!!
het is misschien niet om dood te gaan van
spanning maar om te zeggen dat het saai is?
Jouw schrijfstijl is trouwens ook erg goed.
Snel verder jij zou ik zo zeggen!!!
xx