Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen n schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » 30 Seconds to mars » The Road To Happiness » Chapter 18

The Road To Happiness

15 sep 2011 - 20:13

3684

2

332



Chapter 18

Voor degenen die Grey's Anatomy volgen.. let op de naam van de dokter ;) Hope you like it!

Anderhalve maand later is de lucht een beetje opgeklaard. De rechtszaak tegen Nathalie heeft al een tijdje geleden plaatsgevonden en we hebben het natuurlijk gewonnen. De redactie moest al het geld, wat ze verdiend hadden met de verkoop van dat bepaalde tijdschrift, aan ons geven. Ook moest Nathalie een verontschuldigingsartikel schrijven in de volgende editie. Iets wat ze ook gedaan heeft, al was het met duidelijke tegenzin. Er viel nogal goed uit af te lezen dat ze het er niet mee eens was. Gelukkig voor Jared en mij lijken alle problemen nu van de baan. De film waarvoor Jared eens was gaan kijken, was best interessant en ook nog eens in de buurt. Daarom heeft hij besloten om er toch aan mee te werken. De sfeer tussen ons is ook weer helemaal in orde. Lucas houdt zich nu nog uitsluitend bezig met mijn cliënten, in plaats van met mezelf. Ãâ°én keer om de drie weken komen we wel nog eens samen op het kantoor om informatie uit te wisselen, maar verder dan dat gaat het niet. Jared beseft nu ook wel dat hij alles voor me is en dat hij zich geen zorgen moet maken. De bruiloft werd ook al een beetje verder geregeld. De bedoeling is dat het feest en de trouw zelf op een prachtig landschap gaan doorgaan. Tegen de tijd dat het bijna zomer is, staan alle bloemen en planten mooi in bloei. Aan het landschap is ook een stijlvolle zaal gebonden, waar er prominente feestjes plaatsvinden en in de buurt ligt een luxehotel waar al de gasten kunnen verblijven. De paparazzi heeft, voor zo ver we weten, nog altijd niets opgevangen. Zij denken namelijk dat het zal doorgaan op een eiland, waar we op het strand, in het zand zouden trouwen. Laat hen maar allemaal naar daar vliegen; wij weten beter. Intussen is Iana ook al 2,5 maand oud. Ze kan al goed glimlachen en brabbelt er vrolijk op los als we met haar bezig zijn. Niet te geloven hoe snel iemand gewend kan worden aan iets. Het is gewoon onmogelijk om een leven zonder haar voor te stellen. Het enige wat me dwars zit, is dat ik binnen twee weken terug moet gaan werken. Het gaat een helse klus worden om Iana zo lang alleen te laten. Gelukkig komt Jareds moeder twee dagen in de week oppassen, heeft Jared geregeld dat hij ook twee dagen vrij heeft van het acteren en heb ik het zo geregeld dat ik vrijdag voorlopig vrij ben. Het grootste deel van mijn cliënteel komt terug naar mij, maar er gaan ook enkele mensen bij Lucas blijven, zodat ik het wat rustiger aan kan doen. Op dat gebied is Lucas wel van goudwaarde. Mijn ouders hebben ook gezegd dat ze gerust eens willen oppassen, maar omdat ze zelf ook nog moeten werken, wil ik hen daar niet mee belasten.
Op dit moment zit ik gezellig thuis met Iana. Het is midden april en er schijnt al een aangenaam zonnetje. De temperatuur hangt rond de 15 graden, met soms eens een uitschieter tot 20 en dus is het meer dan aangenaam. Ik heb al vaak genoeg lange wandelingen met Jared en Iana gemaakt en ook al beseft mijn dochtertje er niet veel van, de buitenlucht is gezond voor haar. Mijn broer is op bezoek, omdat hij wat raad wil over vrouwen. Zijn vriendin is namelijk binnenkort jarig en hij wou eens weten of ik suggesties had voor een cadeautje. Ze wordt 25 en dat is toch één kwart van het leven, dus hij wil iets speciaals voor haar doen. Nu Jared op weg is naar de set en Iana in haar wiegje slaapt, heb ik genoeg tijd om verschillende opties door te nemen. Het is al weer even geleden dat ik nog zon quality time met Trey heb kunnen doorbrengen en ik geniet er dan ook van. Hij heeft Iana haar flesje al eens gegeven, ik heb hem alles verteld over wat er de laatste tijd is gebeurd en hij heeft me ook ingelicht over alles wat er in zijn leven allemaal heeft afgespeeld. Het is duidelijk te merken dat hij veel van zijn vriendin houdt, wat me blij maakt, omdat ik wil dat hij net zo gelukkig is als ik ben met Jared. Het is een gezellige namiddag als ineens de telefoon begint te rinkelen. Met een lach om mijn mond van zijn verhaal, neem ik op.
Hello, with Alyssa, zeg ik.
Miss Summers? hoor ik een onbekende stem aan de andere kant van de lijn.
Yes, thats me. Who is this, please?
Youre speaking with nurse Williams. Im sorry to tell you this but Mr. Leto had an accident. He was brought in a few minutes ago. Someone drove through the red light and hit him.
Het lijkt alsof mijn hersenen die woorden niet kunnen bevatten. Mijn ademhaling versnelt, ik begin te beven en mijn voeten lijken aan de grond genageld.
He had an accident? slaagt mijn mond er toch in om te zeggen. Trey staat in twee tellen bij me als hij die woorden hoort.
Its not that bad, hoort hij mee door de hoorn. He has some cuts and bruises and a concussion, because he hit his head, but I think its best if you came over here.
Ill be right there, zeg ik en ik leg de hoorn terug op het toestel. Jared had an accident, leg ik uit aan Trey, al had hij dat zelf ook wel door.
Go see him, zegt hij. Ill stay with Iana and Ill call mom so that she can help me. Dont worry sis. It will be okay.
Are you sure? vraag ik, terwijl ik al naar de gang loop om mijn jas te pakken. Trey heeft mijn sleutel al vast en geeft ze me aan.
Absolutely! Drive carefully. Its no use for you to have an accident as well. Call me when you know more.
The nurse told me he has a concussion and some cuts and bruises, zeg ik wat in de war. Ik kan het nog niet helemaal bevatten.
Go see him quickly then, zegt mijn broer en hij duwt me bijna de deur uit.
Take good care of Iana! And call mom! roep ik nog. Hij wenkt als teken dat hij het begrepen heeft en ik stap in mijn auto om naar het ziekenhuis te rijden.

Onderweg gaan allerlei rare gedachten door mijn hoofd. Iemand is door het rood gereden Jared is gewond Iana is alleen thuis met mijn broer Zelf voorzichtig rijden
Ik bereik het ziekenhuis op automatische piloot en ren verdoofd naar de spoedafdeling. Het is er een drukte van jewelste als ik binnenkom, dus loop ik maar naar de receptie om te vragen waar Jared ligt.
Excuse me, Im Alyssa Summers. Someone called me because Jared Leto was brought in?
Yes, of course. Hi, Im nurse Williams, the one who called you. Doctor Shepherd will take you to him soon. You can wait here, please.
Ik wil net zeggen dat ik geen zin heb om te wachten, maar er komt nog een ambulance aangereden en dus wacht ik toch maar. Die mensen hebben ook hulp nodig. Na een tiental minuutjes op mijn tanden te hebben gebeten, komt er een knappe dokter naar me toe.
Miss Summers? vraagt hij in de wachtkamer. De mensen die er zitten te wachten, kennen me van de boekjes en kijken al wat raar, maar ik negeer hen en volg de dokter.
How is he? vraag ik bezorgd.
Its nothing to worry about, stelt hij me meteen gerust. He just has some bruises and we had to stitch a wound on his arm. He has a concussion, but that will be over within a few days.
Oh thank god, zucht ik opgelucht. Can I see him?
Yes you can, zegt Shepherd, but theres something else we have to tell you..
Die toon staat me niet aan en ik hou me al schrap. Whats wrong then? vraag ik bezorgd.
Shepherd zucht eens diep. He had a smack on the head, which explains the concussion, but unfortunately there is something else..
Tell me doctor, dring ik aan. What is it?
He has amnesia.. He didnt know who he was or where he came from.
Ik staar de dokter aan en het lijkt wel of mijn wereld langs me instort. Jared has a memory loss? vraag ik.
Yes, antwoordt de dokter. Now, we took some scans and we dont see anything bad. I think it will only last for a few days or maybe a few weeks, but it will come back.
Are you sure about that? zeg ik, terwijl de tranen al in mijn keel omhoog komen. And can I tell him who I am?
Im sure, glimlacht Shepherd me bemoedigend toe. And yes you can. Tell him about the two of you, show him pictures; maybe some things will come back then. As long as he stays calm, everything is okay. If he gets excited in a bad way, thats not good for his concussion. And another thingbecause he is famous, it could be possible that many people will try to take a look. You should warn him for that.. they might lie to him to make him confused or make him believe wrong things. Tell him that they always need to show proof of what they are saying, okay?
Okay, zeg ik wat verdoofd, can I see him now?
Yes, Ill take you to him. He lays in a dark room, because of the headache and hes probably still very tired. Is there anyone else we can call? We only found your number and photo in his wallet.
Yes, you can call his brother and his mom, zeg ik en ik geef hem hun nummers.
I think it would be best if only the closest family sees him now. Otherwise it will get too confusing, vindt de dokter nog.
Okay, Ill make sure no one else comes, knik ik.
Ik wandel met Shepherd mee naar een deur. Hes here, zegt hij. Dont be shocked when you see him and he doesnt know who you are. It will come back, I promise.
Ik kijk de dokter nog eens bevreemd aan, maar dan loopt hij weg en kan ik naar binnen.

Traag doe ik de deur open en kijk ik naar binnen. Het is inderdaad donker in de kamer. In het midden staat een bed en de figuur die erin ligt, heeft zijn ogen dicht. Ik zie de blauwe plekken en builen op zijn hoofd en armen en hou mijn hand voor mijn mond, omdat het er zo eng uitziet. Langzaam ga ik iets dichter naar hem toe. Zou hij me echt niet meer kennen? Ik zet me naast hem en neem zijn hand in de mijne. Nu alles eindelijk terug goed leek te gaan, moest dit weer gebeuren. Jared reageert op mijn warme hand en doet zijn ogen open. Ik zie de verbazing in zijn ogen als hij me aankijkt.
Im sorry, zegt hij met schorre stem. But who are you?
Pijn vloeit door mijn hart als hij me inderdaad niet meer herkent, maar ik moet me sterk houden. Hij mag zich niet opjagen.
Im Alyssa, zeg ik zacht, om zijn hoofd niet te zeer te belasten. Im your girlfriend.. well, fiancee actually. This is my ring, zeg ik en ik laat het hem zien.
I cant remember you, zegt hij met een gepijnigd gezicht. Ik wrijf voorzichtig het haar uit zijn ogen en sus hem. Thats okay. You will remember me again. Your brother and mother will be here soon too. We will help you remember everything.
Jared kijkt me aan met die blauwe ogen en het is vreemd om geen liefdevolle emotie erin te zien. Ze lijken leeg, maar toch is er iets anders. I must be a lucky man, zegt hij, terwijl hij mijn gezicht met zijn ogen aftast.
Why? vraag ik.
Because I feel weird now, antwoordt hij. Like my heart is beating faster since you came in the room. I must love you a lot. How could I not? You are beautiful.
Ik glimlach door zijn woorden, omdat zijn hart me blijkbaar wel herkent. Ook al doen zijn hersenen dat niet. Thank you. And we are very happy together. In fact.., zeg ik en ik aarzel een beetje. Zou ik hem al over Iana vertellen?
What is it? vraagt hij, mijn gezicht terug naar hem draaiend. Ik kijk hem bevreemd aan, omdat hij zon lieftallige actie doet en hij lijkt er ook van te verschieten. Im sorry, zegt hij. Maybe I should not have done that.
No, you can, glimlach ik. I would like it. What I wanted to tell you was.. no wait, Ill show you, so you have proof.
Ik doe mijn tas open, haal er een foto van ons drie uit en laat die hem zien.
This is us, zegt hij wat aarzelend. And.. who is this?
Hij wijst naar Iana en ik zeg voorzichtig: shes our daughter, Iana.
We have a daughter? vraagt hij, wat in de war.
Yes, but dont worry. Shes fine, shes with my brother and I know you dont remember her now, but you will soon.
Shes a pretty little kid, zegt hij en hij neemt de foto vast om nog eens beter te kunnen kijken. How old is she now?
2,5 months. She was born on the fourth of february, vertel ik.
Hmm, reageert hij. Why did you say I need proof? You wouldnt lie to me if you were my fiancée, would you?
No, I wouldnt , antwoord ik. But others might. Im sorry, Jared, I dont know how much I should tell you already or not.
This sounds important so tell me, moedigt hij me aan.
Ik zucht eens diep en steek dan van wal. You are a celebrity, Jared. You are an actor and you are in a band with your brother. You have a lot of fans and theyre all very worried, but some people might not mean it so well. You will get security here, but thats why, if someone strange comes into your room, you should ask for proof. Like a photo or if they have your number in their cell phone or something.
Ow, zegt hij met een ietwat rare uitdrukking.
Im sorry, this is all too much to cope with right now, zeg ik verontschuldigend. I just wanted to warn you. But you sleep some more now. Ill be right here, if you want me to stay and your family will come soon too. Then we can talk some more.
Okay, zegt hij vermoeid. Ik had zijn hand losgelaten om de foto te pakken, maar hij neemt ze nu terug vast. And you can stay here. This feels nice.. right.. in some way. Is that weird?
I dont think it is, glimlach ik en ik breng zijn hand naar mijn mond om er een kus op te drukken. Maybe your head doesnt know who I am, but your heart does.
Could you try to kiss me? vraagt hij ineens. Maybe that will work too? I really want to remember.
Are you sure? vraag ik, ergens blij en opgewonden.
Yes. I want to, but I cant explain why, zegt hij op een toon die duidelijk aangeeft hoe vreemd hij het zelf vindt.
Ik sta recht en kijk hem eerst in de ogen, voor ik traag mijn mond naar de zijne breng. Onze lippen raken elkaar zacht, teder en verkennend en glijden over elkaar heen, zoals altijd. Na een tijdje laat ik hem los.
That was more than nice, antwoordt hij, iets sneller ademend.
You sleep now, zeg ik zacht, terwijl ik weer over zijn hoofd wrijf. Ill be here when you wake up.
Hij glimlacht me toe en sluit dan zijn ogen. Na enkele minuten is hij in slaap gevallen.

Een half uurtje later komen ook Shannon en Constance de kamer binnen. Ze schrikken net zo hard als mij als ze hem zien liggen. Ik geef hen wat uitleg over wat de dokters hadden gezegd, maar zeg ook dat ik een goed gevoel heb, omdat hij me toch onbewust lijkt te herkennen. Mijn schoonfamilie neemt plaats in de kamer en er wordt zacht gepraat tot Jared weer wakker wordt. Er volgt een hele uitleg over wie ze zijn en over wie hij is. Jared luistert aandachtig, maar er komt niet speciaal terug iets naar boven, dus na een tijd wordt er gewoon gepraat over alledaagse dingen. Daar voelt hij zich zelf ook beter bij, want anders voelt hij zon druk om het zich te herinneren en hij mag zich net niet opjagen. Voor mij is het allemaal nogal vermoeiend. Ik heb al sinds deze morgen niets deftigs meer gegeten en dan die stress van niet goed weten wat er aan de hand is plus nu de drukte met Shannon en Constance die de hele tijd vrolijk kwebbelen om te doen of alles oké is. Ik merk wel dat Jared me regelmatig in de gaten houdt. Op één of andere manier voelt het vreemd aan bij me. Het lijkt wel weer net dat prille begin, waar we elkaar nog niet goed kennen, maar wel voelen dat er iets aan het gebeuren is. Allemaal heel verwarrend. Op een bepaald moment gaat het gesprek over Iana en vraagt Jared of hij de foto nog eens mag zien. Ik had ze terug in mijn tas gestoken toen hij sliep en sta dus ook nu op om ze opnieuw te pakken, maar ineens begint alles te draaien. Ik steek mijn arm uit om me ergens aan vast te houden, maar er is niks, waardoor ik begin te wankelen. Shannon is snel bij me om me recht te houden en ook Jared zit recht in bed met een geschrokken uitdrukking.
Alyssa, are you okay? vraagt Shannon. Ik draai nog altijd weg en hou me wat aan hem vast voor ik terug helder begin te zien.
Im okay, mompel ik. Just a little bit dizzy, but its better now.
Have you eaten something? vraagt Constance bezorgd en Jared vult bij: I didnt see you eat anything and youve been here for several hours.
Ill go eat something soon, glimlach ik wat sufjes. I just didnt want to leave.
Can you take her to a doctor, Shannon? vraagt Jared met zijn blik nog altijd op mij gericht. I want to make sure, shes alright.
Yeah, Ill do that, knikt hij, terwijl hij probeert in te schatten of het gaat lukken.
You boys stay here, zegt Constance. Ill go to the doctor and get something to eat in the cafeteria. Come on, honey, you need to take care of yourself.
Ze neemt me bij de arm en wandelt met me naar de deur. Ik draai me nog eens om, maar Jared heeft alleen maar die bezorgde uitdrukking in zijn ogen. Misschien is het toch beter om even mijn bloeddruk te laten nemen.
Shell be fine, stelt Shannon zijn broer wat gerust. Shes a strong woman and shes been through a lot. If anyone can take it, its her.
Yeah, somehow I sense that, zegt hij wat afwezig. Is it weird, Shannon, that I feel like I know her? Even if I cant remember one single thing?
Its not weird, glimlacht hij. After you met her, you were as happy as a kid. I knew immediately that it had to be someone special and I was right. You fought like hell to be with her and honestly? You are the most perfect couple I know.
It feels strange now that shes not here anymore.. It feels like I need to be with her..
Well dont worry champion, lacht Shannon. She will be back.
De dokter had mijn bloeddruk genomen die inderdaad wat laag was. Hij had me aangeraden om wat te eten en goed te rusten. Ik mocht me ook niet laten hangen. Jared zou me nog wel eens hard nodig kunnen hebben, want blijkbaar reageert hij wel goed op me. Nadat ik samen met Constance heb gegeten, heb ik ook even naar huis gebeld om te vragen hoe het daar gaat. Iana is echt een voorbeeldig kindje. Mijn ouders zijn bij haar en zelfs Trey en Sophia, zijn vriendin, zijn er nog dus ze wordt omringd door familie. We gaan nog even terug naar Jared om afscheid te nemen, want het is al vrij laat en hij moet ook wat rusten. Shannon en Constance zijn al weg om me wat privacy te geven.
You will come back tomorrow? vraagt hij met een wat angstige blik.
Of course I will, glimlach ik. Ill be here as soon as I can.
Are you feeling better now?
Yes. I know I should have eaten something but I didnt want to leave you. But I will make sure this doesnt happen again tomorrow.
Okay, glimlacht hij. I have the strange feeling that its going to be weird to sleep alone tonight..
It will be, zucht ik. Normally I crawl all over you and now I cant. So I will miss that.
Jared kijkt me weer aan en ik zie een intensiteit die me bekend voorkomt. But you will be home soon, so it wont be for long, vul ik ademloos aan.
I hope, zegt hij, me nog altijd aankijkend.
Well then, zeg ik aarzelend, omdat ik eigenlijk niet door wil. I should go now..
Wait, roept hij snel uit. Hij geeft een zachte ruk aan mijn arm, zodat ik bijna op hem val, maar zijn sterke armen houden me recht. Mijn mond is wel veel dichter bij de zijne en vol verwachting kijk ik hem aan.
I just wanted to do this before you leave, zegt hij zacht. Zijn lippen dalen op de mijne neer en de kus is net zo zoet en intens als de eerste. Ook zoiets wat precies weer net zo nieuw is als in het begin. Na enkele minuten laat hij me met spijt los.
You better get home now to see Iana. But youll be back tomorrow.
I will, glimlach ik. I know I shouldnt say this and I know you cant say it back, because you dont know for sure but I love you.. and I just want you to remember..
Wat verlegen kijk ik hem aan. Zijn blik wordt zacht en hij drukt een kus op mijn hand. But I will remember soon and when I will, Ill tell you the same all the time, belooft hij.
Ill hold you to it, lach ik. Dan draai ik me om en loop ik de kamer uit.


Reacties:


Lovalicious
Lovalicious zei op 15 sep 2011 - 20:52:
Wauw..
Wauw...
WAUW!

Gosh, Stef, je bent hier echt zooo goed in!
Gosh, wat zielig voor Jared!
Hopelijk wordt hij snel weer de oude
Wow, gewoon! Dit is weer eens een te gek hoofdstuk, wooow!
Je wil niet weten hóé te gek ik dit verhaal vind! Het heeft een beetje van í¡lles! Romantiek, spanning, alles!
Echt, ik kan alleen zegge, ga zo door!



xxxx Nadine


Kahlan
Kahlan zei op 15 sep 2011 - 20:49:
gegeugenverlies!!
o jee, gelukkig dat hij haar ergens lijkt te herkennen.
Arme Alyssa, je geliefde die je niet herkent.
Vreselijk gewoon!!!!