Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon Black and White Adventures » Chapt 49: Beat up Plasma! Bailey's risks?!

Pokémon Black and White Adventures

16 sep 2011 - 16:44

1062

0

401



Chapt 49: Beat up Plasma! Bailey's risks?!

''Kom terug, stelletje dieven!'' Twee gedaantes sprongen een donkere straat in en renden voor hun leven. Ze hadden hun armen vol pokéball, die ze geleend hadden van het Pokécenter. Helaas voor de trainers kregen ze ze niet meer terug. ''Blijf staan!'' Eén van hen rolde met zijn ogen, maar dat was toch niet zichtbaar onder die enorme capuchon die over zijn gezicht hing. Alsof dat hielp. Ze waren echt niet van plan om zich over te geven, alleen door dat. De twee verhoogden hun tempo, en verdwenen uiteindelijk tussen de huizen door.

''Ma, pa, er is iets dat ik jullie wil vragen.'' Zijn ouders keken op, op het moment dat hij sprak. Ze wierpen een vragend blik naar hem, wat hem alleen nog maar zenuwachtiger maakte om die leugen te vragen. Chiara zag dat hij er moeite mee had en besloot in te vallen. ''Is het goed als Bailey met mij mee reist? Hij heeft me verteld dat hij graag rondreist, maar da-'' Ze werd abrupt gestopt door een harde knal, die van buiten afkomstig was. ''Geef onze pokémon terug, stelletje lafaards!'' klonk er meteen achteraan. Bailey en Chiara dachten geen seconde langer na en renden naar de deur toe. Toen die eenmaal open was en ze naar buiten waren gerend, zagen ze het tafereel dat er plaatsvond. Team Plasma was weer eens bezig. ''Pokémon horen vrij rond te lopen, en niet in gevangenschap bij de mens!'' De twee mannen wilden zich weer omdraaien om weg te rennen, maar Bailey en Chiara kruiste hun pad. ''Waarom hebben jullie ze dan vast?'' vroeg het meisje. De vraag was meer retorisch bedoeld, maar dat snapten ze vast niet, want ze deden hun mond weer open. Ze bedachten zich echter en haalde een pokéball teboorschijn, die waarschijnlijk van henzelf waren. ''Scraggy, Woobat, leer die twee een lesje!'' De twee pokémon verschenen uit de pokéball en stonden meteen klaar om in de aanval te gaan. Bailey wilde naar zijn eigen pokéball grijpen, maar hij kwam er pas laat achter dat Chiara die nu had. Meteen wierp Bailey een blik naar achteren en zag zijn ouders staan toekijken hoe zij twee het strijdveld op waren gerend. Hij slikte even, wetend dat hij nu niks kon doen in deze situatie en het moest overlaten aan Chiara. ''Chiara, zou je Dewott willen gebruiken? Hij houdt van vechten,'' mompelde de jongen. De trainster had hem verbaasd aangekeken, maar haalde uiteindelijk ook de pokéball van de Dewott tevoorschijn. ''Taiki, Dewott, laat zien wat jullie waard zijn!''

''Scraggy, Chip Away!'' riep de ene man naar zijn pokémon, terwijl hij probeerde de pokéball in zijn armen in balans te houden. ''Woobat, doe je Air Cutter!'' De Woobat richtte zich volledig op Taiki, terwijl de Scraggy zijn geniepige blik op Dewott had gericht. Chiara vergat echter dat ze nu ook op Bailey's Dewott moest letten, waardoor de arme pokémon geen opdracht had gekregen om te ontwijken en de volle laag ontving. Hij werd tegen de grond gemept en piepte hard. De Scraggy was echter nog niet klaar met de blauwe pokémon en wilde hem alweer aanvallen, totdat Taiki met zijn Quick Attack ertussen kwam en de Scraggy van hem weg wierp. ''Taiki, doe je Flamethrower! Dewott, doe je-.. Euh..'' De enorme boost aan zelfvertrouwen die Chiara net had, scheen te verdwijnen toen ze naar Bailey's pokémon een aanval moest roepen. Wat voor een aanvallen kende een Dewott? Twijfelend beet ze op haar onderlip, terwijl de tegenpartij deze kans grepen en de aanval weer inzette. ''Chiara!'' Bailey wist haar uit haar gedachten te halen, waardoor ze nog net op tijd de pokémon had kunnen laten ontwijken. De tegenstanders waren echter snel en wisten alsnog een aanval af te vuren die niet te ontwijken was. ''Taiki! Dewott!'' riep Chiara lichtelijk in paniek. De Quilava vloog tegen een lantaarnpaal op en bleef daar even liggen, terwijl Dewott over de straat rolde. Chiara wist dat ze dit niet alleen aankon. Ze had nog nooit een dubbelgevecht in haar eentje gedaan. Ze had zelfs maar één keer een dubbelgevecht gehad, en dat liep grandioos mis. Met Sora.. ''Dewott, doe je Razor Shell!'' Het meisje keek droog naar de jongen die naar voren was gestapt en de blauwe otter commandeerde om aan te vallen. Was hij van plan om alles door de war te schoppen? Zijn ouders keken naar dit gevecht! ''Chiara, concentreer je op je eigen pokémon!'' riep Bailey haar toe, waardoor hij, alweer, haar uit haar gedachte kreeg. De Quilava was in de tussentijd moeizaam rechtgekomen en weer naar het strijdveld toegelopen.

''Dewott, Water Gun!'' De blauwe otter sprong op van de grond en vuurde een straal water af op de Scraggy. ''Taiki, Flamethrower!'' De Quilava deed hetzelfde als Dewott, maar dan een waas van vuur in plaats van water. De tegenstanders ontsnapte echter net op het nippertje, maar Chiara liet het er niet bij zitten. ''Quick Attack! Ren om ze heen zodat ze vast zitten!'' Taiki reageerde meteen zodat de tegenstander niet na kon denken over zijn ontsnapping. De twee pokémon konden inderdaad niet ontsnappen, doordat ze als het ware omsingeld werden. ''Dewott, maak het af met je Aqua Jet!'' Water vormde zich vlug om de pokémon heen, en binnen een mum van tijd had hij dezelfde snelheid als Taiki, terwijl hij regelrecht op zijn doelwitten afging. Taiki stopte toen Dewott in de buurt was met rondjes rennen en liep nu zelf ook op de twee andere pokémon af. Er was geen ontsnapping meer mogelijk. De Scraggy en Woobat kregen de volle laag, en dat was hen blijkbaar teveel geworden. De twee Plasma-leden riepen hun bewusteloze pokémon terug en keken verontwaardigd naar Bailey en Chiara. ''We krijgen jullie wel!'' riep één van de twee dreigend, maar de twee trainers trokken zich er niks van aan. Ze wisten waar Team Plasma toe in staat was, maar de Grunts waren simpelweg pionnen in het veld. Op dat moment vlogen er goudgele sterretjes langs de Plasma-leden af. Zowel de twee mannen als Chiara en Bailey keken verbaasd op. Daar zagen ze een Minccino staan met een huilend meisje aan haar zijde, maar beide trokken ze een woendend gezicht. ''Team Plasma! Jullie zijn de ergste mensen op deze wereld!'' schreeuwde het meisje. Op dat moment schenen Bailey en Chiara te herkennen wie het meisje was. Het was Jessica, maar ze liet een kant van haar zien waar ze nieteens van durfden te dromen.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.