Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » De discussie » De treinreis

De discussie

3 okt 2011 - 22:05

398

2

228



De treinreis

“Hij gaat rijden, hij gaat rijden!”¯ Lily staart vol ongeloof naar Severus. “Hij rijdt echt!”¯
Severus grijnst. “Ja, natuurlijk. Hoe moeten we er anders komen?”¯
“Oh, Severus, we gaan echt naar Zweinstein!”¯ Hij heeft nauwelijks de kans om te reageren voor ze verder ratelt. “En dat je zomaar door de muur durfde! Ik vond het echt zo eng!”¯
“Eng, zo’n muurtje?”¯ hoort ze een spottende stem naast zich zeggen. Er staan twee jongens bij de ingang van de coupé, één met zwart haar - hij is knap, dat moet ze toegeven, en hij lijkt ouder dan zij. Maar waar haar aandacht eigenlijk naartoe gaat is de kleinere jongen die lachend naar zijn vriend kijkt. Zijn korte haar zit warrig en er is iets in zijn uitstraling dat hem er onschuldig doet uitzien, al bewijst zijn glimlach nu al dat hij dat niet is.
“Zijn de coupés vol?”¯ vraagt Lily geïrriteerd.
“Nee. We gaan ook weer weg.”¯ De bruinharige jongen kijkt naar zijn vriend en loopt weg. Hoe langer ze naar hem kijkt, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat hij van haar leeftijd is, en ook de zwartharige jongen lijkt toch minder oud dan ze dacht.
“En laat haar voortaan met rust!”¯ klinkt het plotseling naast haar. Verbaasd kijkt ze naar Severus. Ze grijnst even om zijn late reactie, maar ziet dan de blik in zijn ogen. Zo heeft ze hem nog nooit gezien. Haast woedend. Haast... duister. Ze voelt het gevoel van medelijden door haar heentrekken, zoals ze zo vaak heeft gevoeld bij hem. Hij had gehoopt dat hij het leuk zou krijgen, dat weet ze. Dat hier vrienden zouden zitten, dat ze eindelijk eens aardig tegen hem zouden doen. En straks wordt die hoop, die volstrekt logische droom, nog de grond ingeboord ook.
Ze krijgt de neiging om haar arm om hem heen te slaan maar voor het eerst durft ze dat niet. Boos werpt ze een blik op de jongens. “Volgens mij zijn ze net zo erg als Petunia!”¯
Ze had nooit verwacht dat de rollen ooit omgedraaid zouden worden. Dat ze die blik ooit naar Severus zou werpen. Dat ze de niet-zo-onschuldige jongen met het warrige haar ooit zou mogen - laat staan meer dan dat. Toch zou ze Sev nooit vergeten. Ze had nooit verwacht dat het zo zou eindigen - dat het zo vlug zou eindigen. Net zo vlug als het allemaal begonnen was.
Voor nu zou Severus nog haar vriend zijn. Voor altijd.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 29 sep 2011 - 21:41:
De toon is inderdaad gezet! ik vind het mooi! even denken hjoe ik ga verwoorden wat ik voel!...
Het is alsof het zo in de boeken van Rowling zou passen.
Heel...realistisch geschreven!
snel verder! heel snel!
mijn complimenten!


Kahlan
Kahlan zei op 27 sep 2011 - 18:02:
James!Sirius!!
De toon tussen hen en severus is hier wel meteen gezet!
snel verder!!