Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Yu-Gi-Oh! » Hanna » Hoofdstuk 16: Het is zover

Hanna

29 sep 2011 - 18:46

976

1

351



Hoofdstuk 16: Het is zover

het is dan eindelijk zover, Hanna gaat het opnemen tegen Joey. Terwijl zij dueleert, kijkt de halve wereld nog mee ook dankzij Julia. Zij hoopt dat Hanna verliest en dat de hele wereld dat weet.

Ik ijsbeer al tien minuten door het kantoor van Seto. ‘Het komt vast goed.’ probeert Mokuba me gerust te stellen, maar ik hoor hem maar vaag. Ik ben zo zenuwachtig. Eindelijk is het kwart voor drie en Seto, Mokuba en ik gaan op weg naar het park. Op straat worden we bekeken. ‘Dat is Seto Kaiba en zijn broertje, maar wie is dat meisje?’ vraagt de een na de ander die we op straat tegen komen. ‘Hanna!’ hoor ik achter me. Ik kijk om en Dana komt naar me toe gerend. We omhelzen elkaar. ‘Wat doe jij hier?’ vraag ik blij. ‘Ik kan het duel toch niet missen van mijn vriendin?’ vraagt ze en ze bekijkt Seto van top tot teen. ‘En hallo lekkertje.’ fluistert ze in mijn oor. We beginnen te lachen en we gaan weer verder. Uiteindelijk zijn we in het park aangekomen. Joey komt ook net met zijn vrienden aan. Ineens verschijnen Julia en haar schoothondjes. ‘Ik zou het maar op gaan geven.’ zegt Julia en begint te lachen. ‘Mooi niet.’ snauw ik. Julia blijft me vals aankijken. Haar ogen branden in mijn huid. Joey krijgt een peptalk van zijn maatjes. Ik zie Yugi, Tea, Tristan, Duke en die jongen met dat lichte haar. Joey komt mijn richting op en ik ga naar hem toe. We staan in het midden en we pakken elkaars deck. We schudden het terwijl we elkaar blijven aankijken. Ik geef hem zijn deck terug, maar Joey blijft die van mij schudden. ‘Dit is wel genoeg, hoor!’ roept de jonge met lichte haren vanaf de kantlijn. ‘Bakura, bemoei je er niet mee.’ zucht Joey en geeft mijn deck terug. Bakura, aparte naam. We gaan weer op onze plek staan. Mensen komen kijken naar wat er aan de hand is. Ineens verschijnt er een vrouw met een cameraman voor mijn neus. ‘We staan hier bij het meisje dat het tegen Joey Wheeler opneemt in een duel.’ spreekt ze in de camera. Ik kijk verbaast naar Dana die haar schouders ophaalt. Julia grinnikt. ‘Ze komen je filmen. Heb ik voor je geregeld.’ zegt ze vals en lacht nog meer. Dat heeft ze gedaan zodat iedereen het kan zien als ik af ga. ‘Ik wil beginnen met mijn duel.’ zeg ik en de vrouw gaat met de cameraman aan de kant. ‘Dank u.’ zeg ik en ik wend me weer tot Joey. ‘Laat het duel beginnen.’ zegt Joey en ik knik. We steken onze arm uit en de dueldisk gaat aan. Twee schijfjes nemen plaats op de vloer en de levenspunten springen op 4000. ‘Ben je bang?’ vraagt Joey gemeen. ‘Voor puppy’s? Doe niet zo gek.’ antwoord ik. Seto glimlacht erom. Joey vindt het minder leuk en pakt boos vijf kaarten van zijn deck. Ik doe hetzelfde. ‘Jij mag eerst, Joey.’ zeg ik. ‘Met genoegen.’ zegt Joey en trekt 1 kaart. Hij bekijkt zijn kaarten goed. ‘Swordsman of Landstar in aanvalsmode.’ zegt Joey en hij speelt zijn kaart. Als Joey die kaart speelt, moet hij zo’n Graceful Dice in zijn hand hebben. ‘Nu speel ik twee kaarten op zijn kop en ik beëindig mijn beurt.’ Ik weet zeker dat een van die kaarten Graceful Dice moet zijn, maar die andere. Ik trek 1 kaart en bekijk mijn hand.
‘Ik speel Fire Princess in aanvalsmode en ik leg 1 kaart ondersteboven.’ zeg ik. Het monster en de kaart verschijnen op het veld. ‘Ik activeer Graceful Dice!’ roept Joey. Precies zoals ik voorspelde. Het monster verschijnt en laat zijn blauwe dubbelsteen vallen. Gespannen kijk ik toe hoe de dobbelsteen blijft rollen, en rollen. Joey heeft zijn vingers gekruist. Hij moet een drie of hoger gooien wil hij zijn monster sterker maken dan die van mij. Ineens staat de dobbelsteen stil op het getal 1. ‘Wat!?’ roept Joey. Ik lach. ‘Geluk is niet aan jouw kant vandaag. Je Swordsman blijft nog steeds 500 punten houden.’ zeg ik. ‘Fire Princess, val zijn Swordsman of Landstar aan!’ Fire Princess komt in bewegen in schiet op Joey zijn monster af. ‘Je vergat dat ik nog een andere kaart op het veld heb.’ zegt Joey. Shit! Die ben ik inderdaad helemaal vergeten. ‘Skull Dice Trap, activeer!’ roept Joey en zijn valkaart komt omhoog. Ik wist niet dat hij nog een dobbelsteen op het veld had. 'Goed gedaan. Joey!' juichen zijn maatjes in koor.'Het ziet ernaar uit dat het geluk weer aan mijn kant is.' grapt Joey. Ik kijk hem vuil aan. Skull Dice Trap komt te voorschijn en laat zijn rode dobbelsteen vallen en het rolt over het veld. Iedereen kijkt gespannen toe. Laat het alsjeblieft niet op het getal 3 of hoger vallen. De dobbelsteen stopt en het is geland op nummer 4. ‘Shit!’ roep ik en Joey begint te lachen met zijn irritante lach. ‘Daar gaat je monster.’ zegt hij. De aanvalspunten van mijn monster dalen naar 325 en dat maakt de Swordsman sterker dan die van mij. Swordsman komt in beweging en stormt op mijn Fire Princess af. Wacht, ik heb nog 1 kaart op zijn kop op mijn veld! ‘Nog even geduld Joey voordat je mijn Fire Princess uit het veld slaat.’ zeg ik. Joey snapt het niet. ‘Ik activeer mijn valkaart Mirror Force!’ roep ik en Mirror Force activeert. Mijn Fire Princess zit nu beschermt achter een soort van glazen schild. ‘Jammer, joh.’ zeg ik en ik kijk naar Seto. Hij bevestigd dat ik het goed heb opgelost. ‘Weet je, mij is geleerd altijd een stap voor te zijn op anderen.’ zeg ik. Joey kijkt me woest aan. ‘Dat was beginnergeluk.’ zegt hij. Ik schud mijn hoofd. ‘Dit heet strategie en ik gebruikte tenminste mijn hersens.’ De aanzal van zijn Swordsman wordt naar Joey teruggekaatst en is nog volop raak ook. Joey verliest 500 levenspunten en heeft nu in totaal 3500. ‘Go Hanna!’ roept Dana vanaf de kantlijn. Ik glimlach. Dit is echt vermakelijk.


Reacties:


bonita105
bonita105 zei op 29 sep 2011 - 19:36:
go hanna
ow yeah
snel verder+melding als je verder bent