Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » De laatste kracht » Hoofdstuk 6

De laatste kracht

18 feb 2009 - 18:54

793

0

167



Hoofdstuk 6

Terwijl hij rende keek Nico achterom. De scherpe nagels van de Opartops glansden in de zon. Zo leken ze nog scherper, Nico slikte. Van achter de Opartops kwam een donkerrode bol aanrollen. Hij was sneller en kegelde ze om. De bol draaide drie rondjes om Nico heen en ging open. Er kwam een dik beestje uit met grote ogen en een beige buik. Het had vleugels en leek net op een kleine draak. Het sprong bij Nico in de armen. De Opartops liepen op hun af. Het Draakje gromde een keer. De Opartops keken elkaar aan en namen de benen. Het beestje draaide in Nico’s armen en begon zijn gezicht te likken. De jongens waarmee hij ging Basketballen kwamen aanrennen. Hijgend zeiden ze:”Nico, Je moet in het sprint team komen! Zelfs Fintchi hier kan je niet bijhouden!” een jongen naast hem stond te hijgen, hij zwaaide snel,”Nou wat denk je doe je mee?” de jongen stak zijn hand uit.
“Natuurlijk doe ik mee.”, hij keek vrolijk.
“Welkom in het Adegna atletiek team! Ik zal me even voorstellen: Mag-Elek aangenaam.”, Nico nam even de tijd om de jongens te bekijken. Mag-Elek was twee koppen groter dan hij, zijn huid was licht geel en had zwart haar. Verder leek hij op een normale jongen. Fintchi had een licht blauwe huid en wit haar, tussen zijn vingers zat een klein vliesje. Hij kon zeker goed zwemmen. De laatste was net een gewone jongen alleen groter. Hij was even groot als Fintchi: één kop groter. Fintchi was net uitgehijgd en deed een stap naar voren: ‘’Nou mijn naam weet je al. Ik zit ook bij het Adegna atletiek team in het Sprint gedeelte en Mag-Elek was vergeten te vertellen dat hij in het Kosmisch hoogspring team zit. Aangenaam.” De laatste deed een stap naar voren:”Mijn naam is Abélé, ik coach het Aspurere team. Aspurere is een sport voor huisdieren. Trouwens is dat draakje van jou?” Nico keek naar het beestje. Het was nu kalm en keek naar Abélé.
“Nou hij sprong zomaar bij mij in de armen en wil niet meer weg. Anders was hij wel weggesprongen.”
“Mooi! Als een El-Easy bij iemand in de armen springt wil hij dat die persoon zijn baasje wordt.”, Nico begon te lachen. Een El-Easy! Is dat beest zo simpel!?
“Wat is er grappig?” Fintchi keek Nico aan.
“Hehe, dat beest heet El-EASY!” Hij begon weer hard te lachen.
“Wat is er zo bijzonder aan Easy?” Abélé en Mag-Elek keken hem aan.
“In een andere taal op aarde betekent het iets als simpel.”, Nico kreeg tranen van het lachen.
“Nou een El-Easy is niet zo simpel hoor. Abélé en Mag-Elek zullen we maar dekking gaan zoeken?” Abélé en Mag-Elek knikten vaag en gingen achter een steen zitten. Nico keek naar zijn El-Easy en zag dat hij elektriciteit lade. Hij zette hem snel op de grond en ging bij de ander achter de steen zitten. Abélé begon Mag-Elek door elkaar te schudden:”Doe dan iets! Je bent een wezen geschapen uit Donder! Doe iets!” Mag-Elek stond op. Op dat moment stootte El-Easy enorme donder uit. Mag-Elek leek het wel naar zich toe te trekken. Het klaarde op. Fintchi, Abélé en Nico keken over het randje van de steen of het al opgeklaard was. Abélé stond daarna snel op en klopte met zijn handen:”Dat is ook weer klaar. Nico pak jij je…. Haal dat beest van me af!” El-Easy was op de rug van Abélé gesprongen. Nico liep snel naar Abélé toe.
“Het is wel handig als jij stil staat! Kom eens hier kleine El-Easy.” Het draakachtige beestje sprong in Nico’s armen.
“Misschien moet dat beest wel de keeper van het Aspurere team worden. Het is een taai beestje.”, zei Mag-Elek met zijn ogen op El-Easy gericht.
“Mooi niet! Zag je hoe dat beest me aanviel! Ik wilde Shinai al haast niet aannemen!” Abélé was razend.
“Dat bedoel ik, je kijkt alleen of het beest je ligt niet of het talent heeft. Neem El-Easy nou maar aan.”, Abélé knikte verlegen en wierp een woeste blik op El-Easy.
“Hé, jongens weten jullie nog een leuke naam voor hem?” Nico kriebelde hem over zijn buik.
“Misschien iets als Mag, het staat voor elektriciteit. Is wel toepasselijk.”, zei Mag-Elek op een vrolijke toon.
“Oké, dan heet je nu Mag.”, Nico legde hem voorzichtig op de grond, “Dan is het nu tijd voor een potje Basketbal!”

“Oké Abélé, we staan nu twee punten voor. Dat niet opgeven! Nico en Mag-Elek mogen niet winnen!” Fintchi stuiterde met de bal. Mag-Elek keek hem uitdagend aan.
“Kom op, Mag-Elek! We kunnen nog winnen. Die twee punten zijn niets!” zei Nico, op datzelfde moment stormde hij op Fintchi af en pakte de bal.
“Eindelijk, we hebben jullie gevonden.”, zei een stem vanuit de bosjes, Nico en de rest verstijfden.
“Dat was niet makkelijk. Au! Vervelende struiken!” zei een tweede stem.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.