Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokémon Black and White Adventures » Chapt 53: Challenger Bailey vs Substitute Gymleader! - Part II

Pokémon Black and White Adventures

26 okt 2011 - 16:27

1218

0

341



Chapt 53: Challenger Bailey vs Substitute Gymleader! - Part II

''Whirlipede, jouw beurt!'' Lucas gooide de pokéball het strijdveld op, waar niet veel later een insect-achtige pokémon stond. ''Whirlipede, huh?'' mompelde Bailey tegen zichzelf. ''Axew, trek je het om nog verder te vechten?'' De kleine pokémon draaide zich om en stak zijn duim op naar zijn trainer, die goedkeurend naar hem knikte. ''Goed dan. Lucas, jij mag beginnen!'' Lucas grijnsde lichtjes. ''Daar ga je spijt van krijgen... Doe je Poison Tail!'' De Whirlipede stromde zo snel als hij kon op Bailey's Axew af, terwijl zijn staart een paarse gloed begon te krijgen. ''Ontwijk hem!'' schreeuwde Bailey, maar het was al te laat. De kleine staart van het insect knalde tegen de Axew aan, die naar achteren schoof door de impact. Toen het kleine wezentje zich wilde bewegen, zakte hij door zijn pootjes heen. ''Oh nee..'' mompelde Bailey, wetend wat dat betekende. Het zag er naar uit dat de aanval een extra effect had gehad. Zijn Axew was vergiftigd. ''Maak het maar meteen af met je Steamroller!'' droeg Lucas zijn pokémon op. Voordat Bailey zijn pokémon kon opdragen iets te doen, was de Whirlipede al tegen de Axew aangeknald. De kleine pokémon bezweek uiteindelijk aan zijn verwondingen en bleef roerloos op de grond liggen. ''Axew is uitgeschakeld! Whirlipede wint!'' riep de scheidsrechter door de zaal, terwijl hij zijn vlaggetjes weer in een formatie hield. Bailey riep zijn pokémon terug in zijn pokéball. ''Je hebt je rust wel verdient, Axew,'' mompelde hij tegen de bal, voordat hij hem terug op zijn plek stopte en een andere tevoorschijn haalde.

''Lillipup! Kom er maar uit!'' Een kleine, schattige, puppy-achtige pokémon kwam op het strijdveld terecht, die een vastberaden gezicht trok. ''Laten we beginnen met Reteliate!'' riep Bailey naar zijn Lillipup. De kleine pokémon rende op volle vaart naar zijn tegenstander toe en nam wraak voor de pokémon die voor hem had gevochten met deze pokémon, maar had gefaald. ''Whirlipede, Bug Bite!'' Vlak nadat de Lillipup zijn aanval had uitgevoerd, werd hij geklemd tussen de kaken van het insect. Een tevergeefse poging om los te komen werd uitgevoerd. Nog voordat er een volgende opdracht werd gegeven, werd de Lillipup aan de kant geslingerd. Behendig belandde de puppy-pokémon op alle vier zijn pootjes. ''Lillipup, Take Down!'' De Lillipup deed precies wat hem werd opgedragen en stormde als een kip zonder kop op de Whirlipede af. ''Steamroller!'' riep Lucas, terwijl hij met een priemende vinger wees naar het slachtoffer. De twee knalden weer tegen elkaar op, maar uiteindelijk was de Lillipup degene die de meeste schade ervan had opgelopen. ''Maak het af met je Poison Tail!'' Bailey kon alleen maar hulpeloos toekijken hoe zijn Lillipup de volle laag kreeg en met een klap op de grond terechtkwam. ''Lillipup is uitgeschakeld! Whirlipede wint!'' weerklonk de stem van de scheidsrechter opnieuw. Bailey snoof, terwijl hij de pokéball van zijn Lillipup tevoorschijn haalde en hem terugriep. ''Je hebt je best gedaan,'' sprak Bailey met een kleine glimlach, voordat hij zijn laatste pokéball tevoorschijn haalde. ''Het komt op jou aan, maatje,'' mompelde hij weer, terwijl zijn arm langzaam naar achteren ging. Uiteindelijk gooide hij de pokéball het veld op, en verscheen zijn laatste pokémon op het veld.

''Reteliate!'' riep Bailey naar de blauwe otter die op het veld was verschenen. In een fractie van een seconde stond de Dewott naast het insect dat zijn teamgenootjes had weten te verslaan. Een snelle klap werd uitgedeeld en de Dewott stond weer voor Bailey. Lucas keek verbaasd naar de bewusteloze pokémon voor hem op de grond. Hij knipperde een keer, en zijn pokémon was verslagen? Dat was meer dan genoeg bewijs dat de Dewott snelheid had. Het ontging hem even wat de scheidsrechter had gezegd, maar dat was ook niet van belang. Lucas riep zijn pokémon terug, voordat ook hij zijn laatste pokéball tevoorschijn haalde. Hij deed zijn mond open voordat zijn laatste pokémon het strijdveld op verscheen. ''Je gaat zo vechten tegen mijn eigen starter, dus dit wordt geen pokémon van Burgh,'' deelde hij mee. Bailey knikte enkel, wat een teken was voor Lucas om zijn pokémon tevoorschijn te halen. ''Turtwig, ik kies jou!'' Bailey fronste licht bij het zien van de pokémon die Lucas in had gezet. Turtwig? Die kwamen toch niet voor in Unova?
Chiara keek vol ongeloof naar de Turtwig, die als tegenstander voor Bailey diende. Turtwig was één van de starters uit Sinnoh, wat betekende dat Lucas in Sandgem Town, haar woonplaats, was geweest. Nu had zij ook geen Sinnoh Starter, maar zij was dan ook een uitzondering geweest, volgens professor Rowan. Ze keek op toen ze de stem van Bailey hoorde. Hij had blijkbaar zijn pokémon al een paar aanvallen opgedragen en laten ontwijken, maar veel van het gevecht had ze niet gemist. Ze keek even zijdelings naar de Quilava, die naast haar met glunderende ogen zat te kijken. Alleen al door het gezicht van Taiki moest ze grinniken, waardoor ze hem even uit zijn concentratie haalde. ''Quil?'' Vragend keek hij naar zijn trainster, die zacht haar hoofd schudde en zich weer richtte op het gevecht dat voor hen plaatsvond.

Bailey knarsentandde. Hij werd steeds meer in het nauw gedreven doordat de Turtwig in het voordeel was, maar ook omdat Dewott zijn energie meer en meer verloor. De blauwe otter stond hijgend te wachten tot hij hem iets opdroeg, maar om eerlijk te zijn had hij geen idee wat hij moest doen. Zou hij een spelletje kunnen spelen, of had zijn Dewott daar de energie niet meer voor? Groene, messcherpe blaadjes schoten voor hem door, regelrecht op zijn pokémon af. Deze ontweek de meeste heel soepel en behendig, maar werd af en toe toch geraakt. Hij kon beter Dewott's snelheid in zijn voordeel gebruiken, en een reeks van aanvallen proberen. Het enige probleem was, was dat dat veel energie vergde, en misschien trok Dewott dat wel niet. Hij besloot er toch maar voor te gaan. ''Dewott, Aqua Jet!'' Bailey had de aanval nog niet helemaal uitgesproken, of zijn pokémon werd al omringd door water. Als een speer schoot hij op de Turtwig af, maar Bailey was niet van plan om een aanval met weinig effect te gebruiken. Gras was effectiever tegen water dan andersom. ''Razor Shell!'' Dewott kreeg nu door waar zijn trainer op uit was. Meteen veranderde hij van koers, stopte, en had al de schelpen in zijn poten zitten. Twee rake klapen werden uitgedeeld, maar daar bleef het niet bij. Dewott richtte zijn blik vlug op Bailey. ''Revenge!'' De blauwe otter gaf nog een rake klap aan zijn slachtoffer. Dit keer gaf het meer schade dan normaal, aangezien Dewott al wat schade op had gelopen. Turtwig stond koppig op, maar keek verbaasd op toen de schaduw van zijn tegenstander over hem heen trok. ''Maak het af met nog een keer je Razor Shell!'' De otter stond klaar om de laatste klap uit te delen, maar de stem van Lucas, die door de ruimte weergalmde, zorgde ervoor dat hij halt hield. ''Stop! Ik geef me gewonnen..'' Bailey keek verbaasd op, maar begreep het ergens wel. Hij zou ook niet hebben gewild dat zijn partner flink werd toegetakeld. Het was trouwens toch voorbij geweest als die laatste klap raak was geweest. Dewott staakte zijn laatste actie en sprong terug naar zijn trainer, die hem met een brede grijns begroette. ''Turtwig is uitgeschakeld! Dewott wint! Uitdager Bailey is de winnaar!''


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.