Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Goede Tijden, Slechte Tijden » Marco's comeback » Marco's comeback

Marco's comeback

29 okt 2011 - 19:16

604

2

403



Marco's comeback

Nina, Noud en Lucas willen De Koning uitlopen totdat Lucas tegen iemand aanbotst bij de uitgang. "Oo Sorry het sp... Marco!" Lucas deinst drie stappen terug van angst. Twee tafeltjes verderop bekijken Sjoerd en Edwin rustig de scene en hebben geen idee wat er gebeurd. "Hoi Lucas, lang niet gezien. Nina. Noud." Zegt Marco met een speels toontje in zijn stem.
"Wat doe jij hier Marco?! Ik dacht dat jij een gevangenisstraf had?" Zegt Nina vel. De scene trekt steeds meer kijkers en ook bekende in De Koning beginnen het langzaam te begrijpen. "Vrijgelaten wegens goed gedrag." Lucas durft geen stap te zetten en zwijgt. "Kunnen we dit niet vergeten en vergeven?" Vraagt Marco.
"Waarom denk je dat wij jou zouden vergeven? Je wilde me vermoorden Marco! En je hebt twee andere mensen vermoord!"
Noud begint onderhand zijn geduld te verliezen. "Ik zie dat jullie Lucas wel vergeven hebben."
"Hoe bedoel je?" vraagt Nina geërgerd. Edwin en Sjoerd merken dat er iets fout is en gaan achter ze staan. "Wat is er aan de hand." Fluistert Sjoerd in Noud's oor waarop hij een geïrriteerd shush-geluidje als antwoord terugkrijgt.
"Oo.. Weten jullie niet dat het eigenlijk ook de schuld van Lucas is dat er nu mensen dood zijn?"
Noud wilt Marco aanvallen en Sjoerd duikt er ook op af, maar Lucas houdt ze tegen.
"Ja. Dat klopt." Gaat Marco ongestoord verder. "Als Lucas altijd duidelijk was geweest was ik nooit doorgedraaid. Of als hij had opgelet of geluisterd had hij het tegen kunnen houden."
Iedereen kijkt geschrokken naar Lucas. "Niet luisteren Lucas. Dit is niet jouw schuld!" Maar het is al te laat. Lucas loop snel naar de deur en verdwijnt.
"Lucas!" Roept Nina. Ze wilt achter hem aangaan, maar ze is al te laat. Edwin rent al achter Lucas aan.
"Is dat zijn vriendje? Leuke jongen." Plaagt Marco.
Noud geeft Marco een flinke klap voor Jeff tussen beide kan komen.
"Ik denk dat je nu beter kan vertrekken en ik wil je hier niet meer terug zien." Commandeert Jeff terwijl Marco zijn bebloede neus afveegt.

Het is donker en koud als Lucas De Koning uitloopt. Boven hem schijnt voorzichtig de maan. Kleine druppels regen vallen voorzichtig op Lucas. Hij loopt zonder te denken de straat over naar het kerkplein. Midden op het plein voelt hij een hand om zijn pols. In eerste instantie is hij blij dat hij Edwin ziet en niet Nina. Maar dat veranderd snel in angst en trek zijn hand los uit die van Edwin. 'Wat zou Edwin wel niet van me denken.. Hoe moet ik aan hem uitleggen dat het eigenlijk mijn schuld is dat er twee mensen dood zijn!' Denkt Lucas. "Lucas, jij kan...."
"Edwin alsjeblieft..."
"....hier niks aan doen." Gaat Edwin ongestoord verder en zet een stapje naar voren, waardoor Lucas er twee naar achter zet.
"Ik heb twee mensen vermoord Edwin!" Schreeuwt Lucas onverwacht.
"Als ik eerlijk was geweest had Marco niet gedacht dat het misschien nog iets kon worden. Als ik opgelet had wist ik dat hij iets van plan was. Of als ik gewoon naar Arthur had geluisterd wist ik dat hij Noud wilde vermoorde." Nu pas laat Lucas zijn tranen vallen en kijkt naar beneden. Edwin legt zijn hand op Lucas wang, maar Lucas schud hem af. Edwin laat het er niet bij zitten en trekt Lucas tegen hem aan. Lucas is te moe om zich uit zijn greep te trekken en laat alles over hem heen komen. "Mij maakt het niet uit wat je hebt gedaan of wat je doet. Ik hou van je en niks kan dat veranderen." Fluistert Edwin en drukt een kus tegen Lucas's voorhoofd.

Einde


Reacties:


Joody1012 zei op 30 okt 2011 - 8:37:
Dankjewel! Nee, ik denk het niet..


Myotherface zei op 29 okt 2011 - 21:01:
Aw, lief einde! Ben je nog van plan om een vervolg te schrijven?