Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Tears for you - Weasley family » 2.

Tears for you - Weasley family

30 okt 2011 - 16:33

433

3

213



2.

Vanaf dat moment was het allemaal heel snel gegaan. Met zijn allen waren we in bootjes het meer over gestoken. Inderdaad had je daar een geweldig uitzicht op het kasteel, en vanaf daar liepen we een hal in waar we moesten wachten tot we naar binnen werden geroepen. Hier stonden we nu nog. Ik keek rond en zag veel mensen staren naar een jongen met zwart wild haar en een brilletje. Knap was hij niet vond ik, maar wat er dan wel met hem was weet ik ook niet. Na even denken kwam hij me bekend voor, en schrok ik even. Het was Harry Potter, de jongen die bleef leven. Een andere jongen met blond haar strak naar achter zat grote verhalen te vertellen dat hij in een grote villa woonde met veel huiselven en blablabla. Al snel was ik van zijn verhaal afgehaakt, omdat het me niet interesseerde. De deur voor onze neus zwaaide open en we keken uit op een grote zaal. 4 grote tafels waren gevuld met veel leerlingen midden in de zaal, en aan het hoofd stond een lange tafel waar de docenten (nam ik aan) aanzaten. Met zijn allen liepen we naar binnen, en alle blikken waren op ons gericht. Ik zocht nog naar de tweeling, maar kon ze niet vinden. Vooraan stond een vrouw met een smal gezicht, en een brilletje op haar neus met een lange lijst in haar handen. ‘Goedemorgen nieuwe leerlingen van Zweinstein, hoge school voor hekserij en hocus pocus. Als ik jullie naam noem kom je naar voren, zet je de sorteerhoed op je hoofd en krijg je een afdeling aangewezen. De afdelingen zijn Zwadderich, Ravenklauw, Huffelpuff en Griffoendor.’ Terwijl ze dit zei wees ze naar de tafels, en hoorde je joelen. ‘Zelf ben ik professor Anderling, docent gedaanteverwisselingen en hoofd van griffoendor.’ Professor anderling begon met de namen, en al gauw was ik aan de beurt.

Sophia Jennifer Elisabeth Jackson?’ voorzichtig liep ik naar voren, en ik zag mensen kijken. Ik zette de sorteerhoed op mijn hoofd, en wachtte rustig af. ‘Aah.. glamourganabloed, interessant.’ Zei de hoed en ik vroeg me af hoe hij dat wist. ‘Ik ken van iedereen de familie en achtergrond meisje. Je moeder was mooi en slim, jammer dat ze niet het rechte pad aanhield. Ik geef jou een betere kans, omdat ik vind dat je het daar kan maken..’ met een twijfeling wachtte ik af waar de hoed me in zou delen. Ik wist nog dat oma had verteld dat mama op Zwadderich had gezeten, en papa in griffoendor. ‘Voor dit meisje is haar bestemming.. GRIFFOENDOR.’


Reacties:


RivLovee
RivLovee zei op 13 feb 2014 - 18:27:
Oewhhhhh, leuk! En professor Anderling is ook nog ondershoolhoofd, haha.
Maar het lijkt alsof ik zoo zit te zeuren, ik lijk wel een leraar. Ik vind het sterk, je beschrijft de dingen goed en mooi!
-xoxo-


moorte
moorte zei op 1 dec 2011 - 22:39:
Jammer, ik hoopte op Ravenklauw, natuurlijk wel super dat ze in Grifoendor zit hoor!
Erg mysterieus met haar moeder. En Glamorganabloed?? Misschien famillie van Fleur...


sophieV
sophieV zei op 31 okt 2011 - 11:46:
Oeh, nu wil ik weten wat er met haar moeder is gebeurd..