Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Hij hield niet van me - complete » II.

Hij hield niet van me - complete

31 okt 2011 - 10:01

559

4

283



II.

De eerste keer in de Zweinsteinexpess herinner ik me niet zo goed. Ik weet alleen dat ik daar Lily Evers heb ontmoet en dat we vanaf dat moment beste vriendinnen werden. Wat ik me wel nog heel goed herinner is de sorteerceremonie.

Professor Anderling keek ons aan. Haar blik gleed over onze hoofden. We waren allemaal even nieuwsgierig. Het was de eerste keer dat ik hem en zijn vrienden zag. Ze waren even nieuwsgierig als al de rest. Anderling begon te spreken, vol aandacht luisterde ik naar haar.
Ze heette ons welkom op Zweinstein en vertelde over de verschillende afdelingen.
“Tijdens je verblijf hier fungeert je afdeling min of meer als je familie. De vier afdelingen zijn Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich.”¯
Toen ze haar toespraak had geëindigd opende ze de enorme deuren van de grote zaal en liepen we naar binnen. Het was er gigantisch. Het was prachtig. We gingen alfabetisch in een rij staan voor een krukje met een oude, rafelige hoed op. Het was de sorteerhoed en hij ging ons indelen in de verschillende afdelingen. Ik hoopte dat ik in Griffoendor kwam. Het leek uren te duren voordat mijn naam werd afgeroepen. Maar dan eindelijk hoorde ik Anderling mijn naam roepen. Met trillende benen liep ik naar voor en zette me op het krukje. Anderling zette de hoed op mijn hoofd en ik schrok toen die ineens begon te praten.
“Emanuelle Maes, hmm, ik zie dapperheid en lef maar ook sluwheid, trouw en een goed stel hersens, het is moeilijk, zeer moeilijk. Maar…laten we het maar op Griffoendor houden.”¯
De hoed riep nu luid en duidelijk “GRIFFOENDOR”¯ en de griffoendortafel begon te juichen. Ik glimlachte en liep snel naar Lily toe die al aan de tafel zat en breed naar me lachte. Toen iedereen was ingedeeld schoof Perkamentus zijn stoel naar achter, schraapte zijn keel en zei met luide stem: “Welkom op Zweinstein allemaal! Ik hoop samen met jullie dat het een fantastisch jaar wordt, laat het feestmaal beginnen!”¯ De schalen vulden zich vanzelf met eten en iedereen schepte zijn bord vol. Het was een fantastisch feestmaal. Haast onthoofde Henk kwam ook aanzweven en Lily slaakte een gilletje.
“Hmmm, dat ziet er echt lekker uit!”¯ zei hij tegen Lily terwijl hij naar haar bord keek. “Waarom eet u niet mee?”¯ vroeg James.
“Ik heb al bijna vijfhonderd jaar niet meer gegeten, jongeman. Ik heb het niet meer nodig, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet mis,”¯ zie hij terwijl hij met blinkende oogjes naar al het lekkers keek. “Mag ik me even voorstellen? Heer Hendrik van Malkontent tot Maling, tot uw dienst. Inwonend spook van de Griffoendortoren.”¯
“Bent u niet Haast onthoofde Henk?”¯ vroeg James
“Eerlijk gezegd hou ik liever van de naam Hendrik …,”¯ begon hij maar Sirius onderbrak hem. “Hoe kunt u nu haast onthoofd zijn?”¯ vroeg hij. “Welja, op deze manier,”¯ zuchtte Henk, hij nam zijn linkeroor vast en trok. Lily gilde weer. Zijn hoofd klapte opzij en viel op zijn schouder. Sirius en zijn vrienden lachten. Na het feestmaal gingen we naar de Griffoendortoren. De leerlingenkamer was volledig versierd met goud en rood en er hing een prachtige leeuw aan de muur. Er brandde een gezellig haardje. De slaapzalen waren ook helemaal in het goud en rood en er stonden prachtige hemelbedden in. Ik deed mijn pyjama aan, legde me op het bed en viel haast onmiddellijk in slaap.


Reacties:


Rebella
Rebella zei op 7 maart 2012 - 20:13:
Welja op deze manier...Gohwaar ken ik dat zinnetje van?


Kahlan
Kahlan zei op 5 jan 2012 - 23:46:
henk moet het echt wel beu zijn om steeds uit te leggen hoe hij haast onthoofd kan zijn, je zou er bijna medelijden mee krijgen.
fijn dat ze bevriend is met Lilly


Vespertine
Vespertine zei op 13 nov 2011 - 21:53:
Ik had stiekem verwacht dat ze in Zwadderich terecht zou komen! Leuk dat ze vriendinnen is met Lily.


moorte
moorte zei op 31 okt 2011 - 12:58:
coewl!
vrienden met Lilly, wil ik ooook
ps. mooi verhaal snel verder