Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Hij hield niet van me - complete » V.

Hij hield niet van me - complete

3 nov 2011 - 14:40

1360

5

356



V.

Het was de dag van het kerstbal. Twee dagen geleden had Sirius me gevraagd. We waren ondertussen al een maand en twee dagen samen.

Het was na een zwerkbaltraining dat hij het vroeg. Ik en Lily zaten zoals gewoonlijk samen met nog een paar andere meisjes die stiekem heel de tijd naar Sirius zaten te staren, op de tribune. Toen hun training was afgelopen vlogen James en Sirius naar ons toe.
“Heej, prinsesje van me,”¯ zei Sirius tegen me en gaf me een kusje op men voorhoofd.
“Ik vroeg me eens af,”¯ begon hij “of je geen zin had om met mij naar het kerstbal te gaan.”¯
“Tuurlijk wil ik met jou naar het bal gaan sluipvoet.”¯ Hij drukte een tedere zoen op mijn lippen en de meisjes keken me jaloers aan. Ten eerste omdat ik al een maand met hem samen was, ten tweede omdat hij me meevroeg naar het bal, ten derde omdat hij me prinsesje noemde, en ten vierde omdat hij me heel zacht behandelde. Ze keken dan ook alsof ze een cruciatusvloek over me uit wouden spreken. Ze stonden op en liepen nijdig weg. Ondertussen had James Lily meegevraagd en die werd nu zo rood als een tomaat toen James haar een kusje op haar lippen gaf.

Twee dagen later was het eindelijk zover. Lily liep als een kip zonder kop rond en trok om de seconde een ander kleedje aan. “Zit men haar wel goed Emma, en zou ik niet die schoenen aandoen, of nee, die.”¯ Zo was ze de hele tijd bezig. In het begin antwoordde ik nog maar ik besefte dat ze niet luisterde en negeerde haar. Ik was bezig met mijn haar. Ik kamde het mooi glad en stak er toen twee kleine blauwe bloemetjes in, dat paste goed bij mij donkerblonde haar. Ik deed mijn lievelingsketting aan, een hangertje met een zilveren hartje met allemaal kleine (valse) diamantjes die ik van Sirius had gekregen. Aan mijn pols droeg ik zijn zilveren armband waar Sirius in gegraveerd stond. Zo wisten alle meisjes dat Sirius van mij was. Ik had een lang hemdje aan met rode/roze vierkanten en allerlei frutseltjes bij mijn rechterschouder. Ik droeg er een simpele witte legging onder en donkergrijze ballerina’s. Ik had het niet zo voor kleedjes of rokjes. Toen ik nog wat parfum en lipgloss had opgedaan (ik was officieel tegen al te veel make-up, ik wou graag ‘natuurlijk’ blijven) draaide ik me zuchtend om naar Lily. “Ik zou dat groene kleedje aan doen met die witte hakschoentjes en die witte legging,”¯ zei ik tegen haar “Dat kleedje past goed bij je ogen.”¯ Ze knikte dankbaar naar me en deed aan wat ik had aangewezen. Ze zag er prachtig uit. Haar rode, krullende haar was opgestoken en ze droeg een groen kettinkje dat perfect bij haar ogen paste. Ze deed wat van mijn parfum op en overal make-up en toen liepen we samen naar beneden. Beneden aan de trap stonden James en Sirius ons al op te wachten. Ze hadden allebei juist dezelfde outfit aan. Een donkere jeans met een wit hemdje en een zwart vestje. Ze zagen er eigenlijk best wel sexy uit. Sirius kwam op me afgelopen en zoende me. “Je ziet er fantastisch uit, mijn prinsesje.”¯ Ik glimlachte naar hem en we liepen samen naar de dansvloer.

Het werd een fantastische avond. Sirius kon supergoed dansen en ik voelde me supergelukkig. Toen er een wals werd gedraaid zweefden we over het podium alsof we het al jaren deden. Het was een fantastisch gevoel. Andere danspaartjes gingen gauw weg als wij aan kwamen dansen. Ik en Sirius en Lily en James namen driekwart van de dansvloer in beslag. Waarschijnlijk wierp iedereen jaloerse blikken naar me. Maar ik zag ze niet. Het enige wat ik zag waren de mooie grijze ogen van Sirius waar ik in verdronk. Toen er een heviger nummer werd opgezet en iedereen wild begon te springen verlieten we de dansvloer. Sirius begeleidde me naar een tafeltje en schoof een stoel naar achter voor mij. Hij maakte een buiging en zei: “Neemt u maar plaats, mademoiselle.”¯ Terwijl ik ging zitten schoof hij mijn stoel weer naar voor en vroeg: “Wat wenst u te drinken, uwe schoonheid?”¯
“Een boterbiertje, s’il vous plaí®t, monsieur.”¯ Hij glimlachte naar me en liep toen naar de bar. Ondertussen kwamen Lily en James aangelopen en kwamen bij mij zitten. Toen Sirius weer kwam aangelopen met twee boterbiertjes in zijn handen leek hij lichtelijk teleurgesteld toen hij James en Lily zag. Hij zette een boterbiertje voor mijn neus en zei:
“S’il vous plaí®t, mademoisselle.”¯ “Merci beaucoup!”¯

Toen er een tango werd afgespeeld haalde Sirius zowaar een roos naar boven en stak hem tussen zijn tanden. Ik grijnsde breed. Hij ging op een knie zitten, stak zijn hand uit, keek me diep in de ogen en vroeg. “Mag ik deze dans van u, mademoisselle?”¯ Ik glimlachte weer en nam zijn hand vast. Hij trok me mee naar de dansvloer en legde zijn andere hand op mijn dij. Hij keek me strak aan (want dat hoorde zo bij een tango) en we begonnen te dansen. Het was de eerste keer in heel mijn leven dat ik de tango had gedanst maar met Sirius naast me leek het alsof ik het al jaren deed. Toen we de overkant van de dansvloer bereikten haalde ik de roos uit zijn mond en smeet hem achter me. Het meisje die hem had opgevangen begon luid te gillen toen de rest van de meisjes ineens op haar afkwamen met een vreemde blik in hun ogen. Maar voor de catfight kon beginnen kwam Anderling aangelopen en nam de roos in beslag. Tegen het einde van het lied ging Sirius weer op zijn knie zitten en zette me op zijn been. Hij kuste me vurig en fluisterde in mijn oor: “Ik hou van jou.”¯ “Ik ook van jou.”¯ Ik kuste hem zachtjes op zijn lippen en plots begon Perkamentus te applaudisseren. Ik bloosde toen de leerkrachten zijn voorbeeld volgden. “Wat een prachtige dans!”¯ riep Perkamentus verrukt uit. “Werkelijk magnifique!”¯ Ik werd nog roder terwijl Sirius breed begon te grijnzen en “Dankjewel Professor!”¯ riep. De muziek begon weer te spelen, een modern liedje deze keer waarop iedereen weer wild begon te dansen, en ik verliet de dansvloer. Sirius kwam me achterna en greep mijn hand terwijl hij een liefdevol kusje in mijn nek gaf.

Hij ging weer twee boterbiertjes halen en ik zette me neer in een stoel. Toen hij tegenover mij zat nam hij mijn hand vast en streelde hem zachtjes met zijn duim. Hij leunde voorover en zoende me weer. Ik zweefde hoog boven de wolken toen zijn tong naar binnengleed maar onze kus werd abrupt verbroken toen James zijn vriend een mep op zijn schouder gaf.
“Druk bezig Sluipvoet?”¯ “Hou je mond Gaffel!”¯
Remus kwam ook aangelopen en zei: “Wel, wel je tango had precies veel succes, sluipvoet?”¯
Sirius grijnsde. Er kwam een meisje aangelopen die liefjes naar Sirius glimlachte.
”¯Je mag ook eens met mij dansen hoor Sirius, in plaats van met dat lelijk wicht.”¯
Ik keek haar woedend aan en Sirius antwoordde: “Nee dankje, ik blijf liever heel de avond met mijn prinsesje dansen.”¯ Hij glimlachte liefdevol naar me maar het meisje bleef staan.
”¯Dat betekent dus dat je het moet afbollen,”¯ zei James. Ik wierp haar nog een vernietigende blik toe en toen droop ze af. De rest van de avond verliep fantastisch. We dansten nog een salsa en een tweede wals en nog heel wat andere dansen (ik vroeg me af hoe het kwam dat Sirius ze allemaal perfect kon) en ik voelde me perfect gelukkig. Uiteindelijk werd het laatste liedje aangekondigd. Het was een traag, mooi liedje en we zwierden traag in het rond. Ik legde mijn hoofd op zijn borstkas en voelde zijn hart kloppen. Het gaf me een rustgevend gevoel. Mijn handen hingen losjes rond zijn nek en die van hem op mijn heupen nadat ik hem een paar boze tikken had gegeven toen ze teveel naar mijn kont afzakten.

Het was de meest fantastische avond geweest uit heel mijn leven. Ik hield met heel mijn hart van hem en wou hem nooit meer kwijt.


Reacties:


Hermione
Hermione zei op 23 feb 2014 - 23:51:
Sirius


Rebella
Rebella zei op 7 maart 2012 - 20:23:
oke,Sirius,houdt zijn hoofd koel da's duidelijk, zou ie weten dat hij werkelijk een Zweinstein legende is?


Kahlan
Kahlan zei op 5 jan 2012 - 23:57:
de tango dansen met Sirius Zarts ( dromerige zucht)
Hij is hier zo romantisch, en wel een beetje eng dat die meiden elkaar zouden vervloeken enkel en alleen voor een roos


Vespertine
Vespertine zei op 13 nov 2011 - 21:58:
Aaargh, ik wil weten wat er is gebeurd!


moorte
moorte zei op 3 nov 2011 - 18:52:
"prinsesje"
ah romantiek * zuchtend kijkend naar het scherm *
snel verder pleas*puppy eyes*