Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Renesmee » Hoofdstuk 5

Renesmee

29 nov 2011 - 12:10

1250

4

401



Hoofdstuk 5

In dit deeltje gaan we een paar weken vooruit naar eind augustus...

Renesmee POV

Nog voor mijn wekker ging was ik wakker. Ik liep naar mijn kast en begon mijn kleren uit te halen. Van pap moest ik wachten tot het einde van de vakantie om mijn koffers te pakken, nu ben ik blij dat ik gewacht heb. Alice had nu een excuus om nog eens te gaan shoppen en veeeeel nieuwe kleren voor me te kopen.
Ik denk dat ik de enige ga zijn met zo veel koffers. En dan heb ik de verplichte ceremoniële gewaden nog niet eens. Maar die kunnen we gelukkig op school nog aankopen.
Ik hoorde geluid op de trap, iets later kwam mam mijn kamer binnen. Ik ging naar haar en gaf een knuffel.
“Heb je nog een aantal koffers voor me? Ik denk dat ik nooit alles in die ene krijg.”¯
“Misschien moet je een deel thuis laten.”¯ Stelde mam voor.
“Een deel thuis laten? Daar komt niets van in!”¯ hoorde ik Alice onder me en even later stond ze ook in de kamer. Pap kwam in de deuropening staan en nam alles rustig in zich op.
“Ik heb me niet voor niets uitgesloofd om al die kleren voor haar te vinden.”¯ Ik moest lachen. Typisch Alice om zo te gaan overdrijven. Ze was niet verplicht geweest om die kleren te kopen, maar je kent Alice, zij voelt zich natuurlijk verplicht.
Ik heb aan Chelsea moeten uitleggen dat ik geselecteerd was om naar een privé school te gaan. In het begin vond ze het echt verschrikkelijk dat ik haar achterliet maar nu kan ze er mee leven, zo lang dat ik maar minstens elke week schrijf, bel of wat dan ook zodat we zeker nog contact houden en dat we elke vakantie kunnen afspreken. Nu is ze zelfs blij voor me want ze weet hoe hard ik me verveel op school en nu hopen we allebei natuurlijk dat alles beter gaat worden op mijn nieuwe school.
Gisteren zijn we samen nog eens weg geweest om afscheid te nemen. Een laatste momentje met ons twee.
Ik vond het echt jammer dat ik niet meer met Jacob gesproken heb. Hij is mijn beste vriend, maar nu valt dat gewoon weg. Ik wou dat hij me steunde in mijn beslissing, maar als hij dat niet deed is dat zijn probleem. Ik moet aan mijn eigen toekomst denken en als hij daar niet in past dan is het maar zo.
Nee, ik kan dat niet net gedacht hebben. Jacob, de jongen die er altijd voor mij is, de jongen die alles voor me zou doen. Zou ik hem bellen? Het proberen uitpraten?
“Dat moet je zelf weten liefje, maar ik weet niet of Jacob wel zal willen praten.”¯
Paaaap, soms is het echt irritant dat je men gedachten kan lezen. Maar ik denk dat je gelijk hebt, als ik klaar ben met pakken ga ik hem bellen.

Jacob POV

Morgen gaat ze weg, morgen al. Ze haat me en zal me nog meer haten, ik kan haar toch niet laten gaan. Dan ben ik haar kwijt, ik kan haar daar niet beschermen. En daar gaan er ook wel jongens zijn. Wie weet wordt ze zelfs verliefd op een jongen van op die school, dat zou ik niet aankunnen.
Leah en Seth willen nog altijd niet met me spreken, Seth ontwijkt me zelfs, ik moet eens met hem kunnen praten. Dat ga ik eerst doen. Normaal is hij nu op het strand.

En inderdaad, Seth is op het strand, bij hem zitten Jared, Paul en Sam. Hij zou toch niet weer van roedel veranderd zijn he? Ik heb hem al een tijdje niet meer gehoord maar Leah zei gewoon dat hij niet meer durft veranderen. Wat als hij wel terug veranderd maar bij Sam is? Wel, daar kunnen we maar op één manier achter komen.
“Hé Seth!”¯ riep ik. Seth kromp ineen bij het horen van mijn stem. Dat doet pijn, echt waar. Ik zou zelfs het recht niet hebben kwaad te zijn als hij wel veranderd zou zijn van roedel. Van mij is hij bang, van Sam niet. Paul en Jared draaien zich om en gaan beschermend voor Seth staan. Aan hun houding zie ik dat ik ga moeten opletten met wat ik zeg of doe. Ze zijn klaar om aan te vallen.
“Ik ben hier niet om te vechten, ik wil gewoon met Seth praten.”¯ Ik probeer mijn stem zo rustig mogelijk te houden en hou men handen omhoog in een ik-geef-me-over gebaar.
“Zeg maar wat je te zeggen hebt.”¯ Zei Jared tussen zijn tanden. Hij ziet me nog altijd als bedreiging. Ik keek even naar Sam maar die leek net zo op zijn hoede als de anderen.
“Hé jongens, het is in orde.”¯ Seth stond op en kwam naar voor. Het was duidelijk dat hij dapper probeerde zijn. Hij was echt bang van me en dacht dat ik hem iets zou aandoen. Paul en Sam ontspanden wat maar Jared bleef staan, klaar om aan te vallen.
“Jared, laat het, we zijn hier nog altijd om in te grijpen als het nodig zou zijn maar ik denk van niet.”¯ Jared moest naar Sam luisteren. Zijn dwingende toon gaf aan dat hij geen tegenspraak duldde.
Ik ging in kleermakerszit op de grond zitten en Seth deed hetzelfde. Mijn handen legde ik in mijn schoot zodat die duidelijk zichtbaar waren. Ik zou Seth niet aanvallen, gewoon praten.
“Hé, het spijt me, ik heb overdreven gereageerd. Je wou alleen maar helpen maar ik was te veel met mezelf bezig. Ik ben tegen al mijn principes ingegaan en ik heb je bevolen om naar huis te gaan, ik mocht dat niet gedaan hebben.”¯ ik boog mijn hoofd in een gebaar dat hij nu hoger stond. Seth schudde zijn hoofd.
“Ik had me niet zo mogen opdringen, je wou je gedachten even voor je alleen maar ik hielp daar niet echt bij.”¯ Hier was ik het dan weer niet helemaal mee eens.
“Nee Seth, ik had anders moeten reageren, ik ben het niet waard om alfa te zijn als ik al voor zoiets kleins…”¯
“Hou op!”¯ ik schrok zo van Seth dat ik bijna omver viel. Ik zag uit mijn ooghoek dat Jared weer klaar stond om aan te vallen. Ik zou echt moeten omletten. “Je bent een alfa, leer ermee leven, Sam heeft ook moeilijke periodes gehad, dat weet jij ook. Trouwens, je bent ingeprent met Renesmee, dan is het logisch dat je bezorgd om haar bent. Dus doe normaal. Ga naar huis, bel haar en praat het uit want morgen vertrekt ze, dan is het te laat.”¯
“Ik kan haar niet laten vertrekken, ik moet ervoor zorgen dat ze hier blijft.”¯
“Nee, je moet haar laten vertrekken. Je mag haar geluk niet in de weg staan. Trouwens, als het echt waar is dat ze een heks is, dan is het misschien best dat ze naar die school gaat. Dan kan ze haar krachten leren beheersen. Beeld je eens in wat er zou kunnen gebeuren als ze dat niet leert. Dan zouden ze kunnen verdwijnen, maar ze zouden ook zelf de controle kunnen overnemen. Laat haar gaan, dat gaat ze zelf ook appreciëren. En praat het uit. Ik weet zeker dat ze het ook niet tof vindt dat jullie ruzie hebben.”¯ ik moet toegeven, Seth is een slimme jongen. Ik zou echt vaker naar hem moeten luisteren.
“Oké, kom je mee naar huis, Billy maakt worst met appelmoes en aardappeltjes. Ik heb je gemist Seth.”¯ We gingen staan en Seth sloeg zijn armen om me heen. Ik ben niet zo een knuffelaar (behalve met Renesmee) maar nu ben ik echt blij met dit gebaar.
Seth is terug. Nu Nessie nog.


Reacties:


sabiiraaah
sabiiraaah zei op 6 dec 2011 - 23:09:
Wauw echt een goed verhaal.
Goed geschreven ook.
Ik hoop dat je er mee verder gaat.
Als je dat doet mag ik dan een melding?
Want het lijkt me een hele leuk verhaal.


moorte
moorte zei op 1 dec 2011 - 19:11:
ik weet niks te zeggen... het is zoo mooi

Ik zou echt moeten omletten<- ik denk dat je opletten bedoelde. Voor de rest niks op te merken, fantastisch geschreven. Mag ik een reactie als je verder bent?


Hermelien
Hermelien zei op 30 nov 2011 - 17:33:
Ghaha ik wil zoals Kahlan al zei, zéker weten een tante als Alice.
God dat moet zalig zijn
Maar by the way dit is echt héél erg goed lieverd !
Well done !
x


Kahlan
Kahlan zei op 29 nov 2011 - 13:36:
Wahoe even vergeten hoe hard ik dit verhaal gemist heb
Met alice gaan shoppen...Alweer.
Nessie word er echt verwend!!!
Ik wil ook een tante als Alice...
Oké het is officeel, ik draai door
hopelijk komt het nog goed tussen Jacob en Nessie!!