Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Naruto » Kaiya » Hoofdstuk 17: Tazuna's keuze

Kaiya

11 dec 2011 - 9:52

1067

2

383



Hoofdstuk 17: Tazuna's keuze

Kaiya krijgt de opdracht om op Tazuna te gaan letten. Daar aangekomen wilt een vriend van Tazuna hem overhalen om te gaan stoppen met de brug. Zal Tazuna de brug laten schieten om zijn leven te sparen? Of gaat hij verder met de brug zodat het dorp bevrijd wordt van de armoede?

Kakashi staat voor me. ‘Bekijk het zo: je bent wel de eerste die zo hoog is gekomen. Dat betekend dat je het door hebt.’ zegt hij vriendelijk. Een gevoel van enthousiasme komt omhoog. Tevreden knik ik en kijk nog eens naar de boom waar ik net inzat. ‘Ik ga het weer proberen. Het is super!’ zeg ik en vol enthousiasme storm ik weer op de boom af. Ik kom weer op dezelfde plek als net, maar dat maakt niet uit. Ik dwing mezelf om niet naar beneden te kijken. Om dat te doen ga ik achteruit naar beneden. Ik haal rustig adem en leid mezelf af met gekke verbeeldingen zoals Sasuke met lippenstift en een roze outfit en Naruto die en kikker door zijn mond heen krijgt. Nee, een pad is veel leuker. Ik merk dat ik bij het gras gekomen ben. Ik zet mijn voet op de grond en maak een yes gebaar. ‘Kaiya beheerst het goed. En op een dag moet er iemand hokage worden. Aangezien zij dit het beste kan, heeft zij een betere kans.’ zegt Kakashi. Ik kijk hem verbaast aan. ‘En de Uchiha clan is denk ik ook niet meer de beste.’ vult Kakashi aan. Die laatste was gemeen. Hij weet dondersgoed dat de hele Uchiha clan is vermoord door Itachi Uchiha. Sasuke’s grote broer. Het is dus ene gevoelig onderwerp om over te praten. Sasuke kijkt razend naar Kakashi en dan naar Naruto. Naruto kijkt hem ook woedend aan. Ineens schieten ze tegelijk de boom in. Ze trekken een streep en kijken hoe ver ze gekomen zijn. Het wordt een wedstrijd tussen hun. ‘U zei dat alleen om ze te motiveren, hé?’ vraag ik aan Kakashi. Kakashi knikt. ‘Dit was het beste om dat te bereiken.’ Ik merk ineens dat er iemand achter een boom staat te kijken. Ik kijk die richting op. Ik weet zeker dat er iemand is. Dan zie ik het hoedje van Inari. Ik ga naar de plek toe en zie Inari staan. Ineens rent hij weg. ‘Wacht!’ roep ik hem nog na, maar hij hoort mij niet. Ik voel een medelijden in mij opkomen. Ik weet niet wat er met dat kind is gebeurt, maar het is niet iets goeds.

We zijn een paar uur verder. Ik heb wat te drinken gehaald bij Tazuna en ben weer terug gegaan naar Naruto en Sasuke. Ze zijn nog steeds bezig. Naruto heeft grote bulten op zijn hoofd en Sasuke kijkt jaloers naar Naruto zijn laatste streep. Die si veel hoger dan die van hem. Ze zien elkaar echt als de grootste rivalen. Ik drink rustig mijn drinken op. Kakashi staat weer zijn boek te lezen. Ik bekijk de voorkant van het boek. ‘Icha, Icha Paradise’ is de titel. Ik heb ooit van dat boek gehoord, maar ik weet het niet meer. Ineens is er een harde boem te horen. Geschrokken kijk ik naar de richting van waar het vandaan kwam. Naruto is voor de zoveelste keer op zijn hoofd gevallen. Sasuke is helemaal buiten adem. ‘Ik denk dat een pauze geen slecht idee is.’ zeg ik. Niemand reageert. ‘Dan niet.’ zeg ik. Ik zet mijn glaasje drinken weg en beklim weer een boom. Zo gaat het de hele tijd door. Ineens komt Naruto naar mij toe. ‘Jij bent er goed in. Wat is je geheim?’ vraagt hij. Aan de ene kant wil ik dolgraag zeggen dat hij dat zelf uit moet zoeken, maar hij is wel een teamlid. Sasuke kijkt verbaast onze kant op en Kakashi tevreden. ‘Vertel alsjeblieft dit niet aan Sasuke.’ zegt Naruto. Ik schud mijn hoofd. ‘Ik wil je best advies geven, maar Sasuke is ook een teamlid. Als hij het me vraagt, zeg ik het ook.’ antwoord ik. Naruto zucht. ‘Oké, maar wat is het geheim?’ ‘Je moet je concentreren, maar niet te hard. Als je je niet goed concentreert, dan val je. Je moet een balans zoeken tussen die twee. Wees relaxt, maar geconcentreerd tegelijk. Ik weet dat het makkelijk klinkt, maar dat is het niet.’ zeg ik. Naruto knikt. ‘Dank je.’ zegt hij en gaat weer naar zijn boom terug. Ik begin me weer te vervelen. ‘Waarom hou jij niet een oogje in het zeil bij Tazuna?’ vraagt Kakashi. Ik vindt alles goed op dit moment. Ik knik en ik ga weg.

Bij de brug aangekomen, zijn ze allemaal druk bezig. Ik loop rustig verder en ik zie Tazuna lopen. Ik ga op de rand van de brug zitten en ik geniet van het zonnetje. ‘Waar is die blonde en die arrogante?’ hoor ik Tazuna vragen. ‘Die zijn aan het trainen.’ antwoord ik. ‘Was het voor jou te zwaar?’ vraagt Tazuna. Daar beledigt hij me. ‘Nee, ik was er zelfs zo goed in dat ik op jou kom letten.’ zeg ik terug. Wat een rotvent soms. Tazuna lacht. ‘Je maakt een grapje zeker.’ zegt hij. Ik wordt boos. ‘Ik kan ook best weggaan en als Tazuna komt dan zoek je het zelf maar uit.’ zeg ik boos en ik wil weglopen, maar ik hoor dat ene man gaat praten met Tazuna. Ik hoor het woord brug vallen. Ik blijf staan en luister goed mee. ‘Ik heb vaak zitten denken aan de brug, maar ik denk dat ik er maar mee ga kappen.’ zegt de man. Tazuna’s ogen worden groot. ‘Wat?!’ roept hij. De man schrikt een beetje, maar gaat toch door met wat hij te zeggen heeft. ‘Weet je, ik deed het alleen voor onze vriendschap, maar ik zet elke dag mijn leven op het spel hier. Gato en zijn bende komen hier toch een keer.’ Tazuna gromt een beetje en kijkt de man verdacht aan. ‘Als ze komen, dan vermoorden ze je en komt de brug nooit af.’ gaat de man verder. ‘We kunnen nu nog stoppen als we er levend uit willen komen.’ Het blijft even stil. ‘Geen sprake van.’ zegt Tazuna uiteindelijk tot grote verbazing van de man. ‘Dit is onze brug. Ons eiland is arm en het blijft zo, maar als deze brug af is, komt er een nieuwe toekomst. We bouwen hier hoop.’ ‘Het wordt geen hoop meer als we allemaal dood zijn.’ zegt de man. Weer een stilte. ‘Ik ga lunchen.’ zegt Tazuna en loopt weg. ‘Tazuna, kom op.’ probeert de man. ‘Bespaar je moeite. Kom maar niet terug na de lunch.’ onderbreekt Tazuna hem en loopt nu echt weg. De man zucht en loopt ook weg.


Reacties:


bloodyhell18
bloodyhell18 zei op 13 dec 2011 - 15:06:
Snel verdeeer :3


bonita105
bonita105 zei op 11 dec 2011 - 9:26:
hahaha
go kaiya go kaiya*lacht sasuke en naruto uit* hih meiden zijn gewoon beter
snel verder