Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Overige » Ontembaar » Hoofdstuk 1

Ontembaar

26 jan 2012 - 16:44

512

0

240



Hoofdstuk 1

Wie is Wie? Amy(12): Hoofdrolspeelster. Slim, aardig en stoer meisje dat alleen maar aan paarden denkt Samantha(14): Zus van Amy. Slim stoer en een superpaardenvriendin! Zij denkt ook alleen maar aan paarden Jack Opa van Amy en Samantha. Hun ouders hebben een verkeersongeluk gehad toen Amy en Samantha 5 en 7 waren. Sindsdien verzorgt opa Jack ze alsof het zijn eigen kinderen waren. Ben(13): Hele aardige stalhulp die ook veel voor paarden over heeft. (en stiekem verliefd is op Amy) Ty(15): ook een hele aardige stalhulp die veel voor paarden over heeft. (en verkering heeft met Samantha) Paarden O is ruin (gecastreerde hengst). H is hengst. M is merrie. Esteban: Ruige ontembare hengst van Anita iemand die niks met heartland te maken wil hebben. Pride: Pasgetemde hengst van Samantha. Moochie: Ruige merrie.(half getemd) Jake: zwarte clydesdale o. (beetje obstinaat) Caramel: Alleenstaand veulen h. (moet nog veel leren) Cinnamon: Oud manege paard m. Bueno: ruin van ty. Red: Talentvol springpaard van Ben o. Spartan: show arabier o. Sugarfoot: Bedroefde Shetlander o. Jade: merrie (verzet tegen bit) m. Isis: Crosspaard o. Zen: mooi showpaard o.

Amy pakte Caramel uit zijn stal. Hij bibberde van de kou. Snel pakte ze een borstel om hem warm te poetsen. Caramel beet naar de borstel."hee dat doen wij zomaar niet!" zei ze en ze tikte Caramel zacht op zijn fluwelen neusje. Het dier sprong achteruit met een luid gepiep."oh sorry Caramel het spijt me..." Caramel was een veulen dat veel verdriet had. Zijn moeder was gestorven na de geboorte. Hij werd geslagen omdat het zijn schuld was zei de baas. Hij werd verkocht en meteen naar heartland gestuurd omdat zich verzette tegen alles. Amy deed nog wat T-Totch bij hem en deed hem een deken om. Daarna zette ze hem op stal. "Hoi" riep ben vrolijk. "Een mooi buitenrit weertje voor Red ga je mee?" "Ja hoor ik ga wel op Isis hij kan wel wat beweging gebruiken!" Ze poetste en zadelde hem. Hij legde zijn oren in de nek bij het zien van het zadel.Amy zuchtte. Isis was een paard dat een groot ongeluk kreeg. Hij rende op de hindernissen af en stootte zijn been tegen de balk viel voorover op zijn ruiter. Later is zijn ruiter in het ziekenhuis overleden. De vrouw van de ruiter verkocht het ongelukspaard aan iemand die hem naar heartland stuurde omdat hij op geen hindernis af wilde. Amy en Samantha hadden er alles aan gedaan om hem erboven op te krijgen. Hij was sindsdien minder wild maar liet alleen vertrouwende mensen op zich rijden. Amy draafde het erf af naar Ben. Toen ze opweg waren zei Ben:"Weet je.. nou ja.. ik weet niet of je het wil weten.." Ben krabte achter zijn hoofd. "vertel op!" zei Amy. "nou het is Anita wou niks met paarden te maken hebben en dat stukje op haar site hoe slecht heartland was heeft ze weg gehaald en.." Ben kon zijn zin niet afmaken. "WAT" riep Amy. "het word steeds GEKKER!" "tja..." Ben krabte achter zijn oor. "het gaat om het paard..." probeerde hij. "ja das waar het gaat om het paard ik denk er nog wel over na oke?"zei Amy terwijl ze Isis omhoog trok omdat hij van het sappige gras zat te eten. "ja inderdaad.. Galopje?? of duf je niet?" Ben keek met een uitdagende blik naar Amy. "jij verliest!" riep Amy terwijl Isis tot rengalop aan sprong. "kom op Red!" hij galoppeerde erachter aan. Isis zag de boomstam aan komen en zette zich schrap. Hij sprong met een enorme boog erover heen. "goedzo jongen!" Amy klopte op zijn bezwete hals.

Even later reden ze het erf op. Amy zuchtte bij het aanzien van Bens pruillipje. "ik bel haar op!" Ben schaterde bij het pruillipje van Amy. "dan zet ik je paard wel op stal." Amy keek hem nog een keer aan met een pruillipje. "in de weide dan!" Amy grinnikte. "en ook jou paard!" Ben lachte terug. Amy klom uit het zadel en rende naar binnen. Ze gooide haar jas bijna op de grond want Jack ving hem reflex op. "opa..? wist jij al van.." opa onderbrak haar. "anita. Ja want dat heeft Ben al vertelt."


WORD VERVOLGD


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.