Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Goede Tijden, Slechte Tijden » I Get Weak » Try Again

I Get Weak

28 jan 2012 - 22:16

908

0

368



Try Again

Edwin zit met zijn handen in het haar. Hoe kon hij Lucas nou ooit doen realiseren hoeveel hij nog steeds van hem houdt? Hij heeft er slapeloze nachten van en hij mist hem verschrikkelijk. Het voelt zo leeg. Vooral met de feestdagen op komst en Rikki en Sjoerd die nu eindelijk ook wat rust hebben. Hij zit een beetje doelloos op internet te zoeken naar iets om Lucas mee te verrassen als opeens "Hold On" van Michael Bublé op de radio komt. Na alles wat er met zijn vader was gebeurd, was dat een beetje hun nummer geworden. "Als we maar samen zijn, dan kunnen we alles aan", hoort hij Lucas nog zeggen terwijl hij bont en blauw in het ziekenhuisbed lag. Edwin luistert naar de woorden, hij kan er niets aan doen, hij schiet weer vol. There's a thousand ways for things to fall apart. But it's no one's fault, no it's not our fault. Maybe all the plans we made might not work out, but I have no doubt, even though it's hard to see, I've got faith in us and I believe in you and me.." Edwin schrikt op als de dj opeens begint te praten. "Dat was Hold On van Michael Bublé. De Canadees staat over twee weken in een geheel uitverkocht Ahoy, voor de laatste kaarten luister je uiteraard naar Q-Music." Edwin springt op van zijn stoel. Dat is het! Hij pakt de telefoon en zoekt op de website van Q-Music het telefoonnummer op. Hij moest en zou kaartjes regelen. Edwin hoopt zo dat dit gaat lukken, een verhaal heeft hij in ieder geval. Niet omdat ze beiden vreselijk groot fan zijn, ze vinden hem erg goed, maar verder volgen ze zijn wel en wee niet zo. "Goedemiddag redactie Q-Music, waar kan ik mee helpen?"
"Ja hallo, u spreekt met Edwin Bouwhuis. Ik wil graag weten hoe ik aan die Michael Bublé kaartjes kan komen.. Dit komt niet op de radio nu he?"
"Nee, we zijn niet live."
"Oke, dan is het goed.."
"Maar helaas kun je de Michael Bublé kaarten alleen via de actie winnen."
"Wat moet ik doen dan?"
"Je moet de zoveelste beller zijn nadat we een nummer van Michael hebben gedraaid.."
"Oh, maar er was net een nummer toch? Hold On?"
"Klopt, maar daar viel je net naast helaas, sorry."
"Maar zou u dan alstublieft even willen luisteren naar mijn verhaal? Ik zou namelijk heel, heel graag twee kaartjes krijgen. Ik weet dat dat misschien niet kan, en dat u waarschijnlijk tientallen van dit soort smeektelefoontjes krijgt, maar ik ben totaal radeloos. Mijn vriend en ik hebben een erg moeilijk jaar achter de rug, met een hoop tegenslagen en verdriet. En het gaat steeds verder bergafwaarts, en dat terwijl ik weet dat we samen sterker zijn. Michael's muziek en vooral "Hold On" van daarnet is voor ons erg speciaal geworden. En om hem te verrassen met twee kaartjes om hem te kunnen zien.. dat zou misschien wel eens mijn enige redmiddel kunnen zijn. De enige manier om hem terug te krijgen. Ik heb al zoveel geprobeerd, ik houd zo zielsveel van hem, maar ik weet het gewoon niet meer.."
"Mag ik vragen wat er gebeurd is?" Edwin slikt.
"Lucas, mijn vriend dus, heeft ten eerste erg lang op mij moeten wachten.. Toen hij me eindelijk uit de kast had gekregen, en we iets kregen, sloeg mijn vader hem in elkaar. En flink - hij belandde in het ziekenhuis. Hij kon er niet mee omgaan dat zijn zoon homo was. Daardoor hebben we de nodige ruzies gehad, maar dat uiteindelijk achter ons kunnen laten. Mijn vader accepteert ons nu. Een paar maanden later trouwde Lucas' zus, maar dat feest liep totaal anders. Een ex-vriendin van ons schoot Lucas' moeder neer, er ontstond paniek en uiteindelijk belandde Lucas in een coma, door hevig bloedverlies."
"Jeetje.."
"Hij heeft uiteindelijk tot begin november in coma gelegen.. Wonder boven wonder ontwaakte hij daar uit. Hij had in het begin veel moeite met praten en lopen, maar nu is hij thuis en het gaat naar omstandigheden uitstekend.."
"Jeetje, wat heftig zeg! Maar je zei "terugkrijgen", hoe zit dat dan?" Edwin haalt even diep adem.
"Ik zat zo vreselijk in de put, ik miste hem enorm, dat ik uiteindelijk op het moment dat hij wakker werd, steun zocht bij zijn behandelend co-assistent. Ook homo. We werden onderbroken door de telefoon.."
"Wow, het lijkt wel een soap.."
"Ja, zeg dat.."
"En dat weet hij, en nu is het over tussen jullie?"
"Ja, zo goed als, terwijl het voor mij een grote vergissing was en ik nog steeds met hem verder wil en niet met die co-assistent.. Maar meneer is niet zomaar overtuigd, dus ik moet alles uit de kast halen, heb ik het gevoel.."
"Ik ga even overleggen.. heb je een momentje?"
"Uiteraard" Zegt Edwin, waarna hij in de wacht wordt gezet. Hij tikt zenuwachtig op de tafel. Laat dit lukken, alsjeblieft.
"Edwin? Ben je daar nog?" Hoort hij een minuut later.
"Ja, ja, ik ben er nog"
"Het is niet gebruikelijk, zeg maar, vreselijk uitzonderlijk dat we dit doen, maar bij deze zouden wij je inderdaad twee kaarten willen aanbieden. En daarbij krijg je ook het nieuwste album van Michael, Christmas. Dit is zo'n uniek verhaal, dit konden we je gewoon niet onthouden.."
"Oh super! Oh wat gaaf! Hier ben ik zo vreselijk blij mee! Dank jullie wel!" Zegt Edwin enthousiast.
"Het is je gegund, hopelijk brengt dit jullie inderdaad weer wat dichter bij elkaar. Succes!" Na uitwisseling van zijn gegevens legt Edwin trots, maar ook stomverbaasd zijn telefoon op tafel.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.