Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Murder in Malfoy Manor » Discussions

Murder in Malfoy Manor

5 feb 2012 - 19:03

319

7

424



Discussions

Veel plezier met lezen, tips en commentaar van harte welkom!

Een heldere, gespannen stem klonk vanuit de salon van Villa Malfidus.
“…vanavond dus,”¯ klonk een mannenstem.
“Lucius, moet het echt hiér?”¯ zei een blonde vrouw met een bleke huid zacht. Haar lippen waren samengeknepen tot een dunne, rechte streep. “Je weet dat ik zijn bevelen niet kan ondermijnen of enigszins verhelpen, dat weet je,”¯ sprak de man naast haar. Het koppel zat in twee comfortabele eetkamerstoelen aan een lange, rijk gedetailleerde tafel. De vrouw zuchtte en keek Lucius smekend aan. “Alsjeblieft, denk aan Draco, kun je je taak niet onopgemerkt ergens anders volbrengen?”¯
“Narcissa, ik zeg het je nog één keer,”¯ Lucius’ stem begon nu een tikje geërgerd te klinken, “de wil van de Heer van het Duister is wet, punt.”¯ Narcissa keek haar man inmiddels woedend aan. “Geef je dan werkelijk niets om je zoon? Gaat zijn welzijn je niet aan? Hij is nog een jongen Lucius!”¯ fel keek ze hem aan. “Ik vind absoluut niet dat hij dat soort dingen te zien hoort te krijgen of nog enigszins hoeft te vermoeden, en al helemaal niet dat zijn vader zoiets doet.”¯ Haar blauwe ogen boorden zich in zijn kille, grijze ogen, waar geen greintje emotie in te zien was. “Het gebeurt hier, ik zie geen andere mogelijkheid, en daarmee klaar,”¯ Lucius deed een verwoede poging de discussie af te ronden.
Na een hooghartige blik op Lucius te hebben geworpen stond Narcissa op en liep ze met snelle passen de salon uit. “Ik ben hier nog niet klaar mee,”¯ zei ze voordat ze de massief houten deur achter zich dichtsloeg. Wat het koppel echt niet gemerkt had, was dat hun zoon, Draco Malfidus, hun gesprek nauwlettend had gevolgd. Gehurkt, met zijn oor tegen het sleutelgat gedrukt om geen woord te missen. Toen hij het nijdige getik van hakken zijn kant op hoorde komen kwam Draco razendsnel overeind en snelde naar de grote trap in de hal, om vervolgens naar zijn kamer te gaan.


Reacties:

1 2

Jopie2
Jopie2 zei op 23 mei 2012 - 19:59:
de malfidussen zijn zulke interessante personages
echt goed dat jij ze eens een keer helemaal uitwerkt: en hoe!
love it


Vespertine
Vespertine zei op 22 feb 2012 - 10:08:
(Also: ik vind het leuk dat Draco het gesprek afgeluisterd heeft! Dat vermijdt de hele confrontatie waarin ze het zouden vertellen of waarin hij het plots zou ontdekken of zien - hij weet het al, en dat geeft veel handigere/fijnere verhaalstof dan wanneer hij in het onwetende blijft verkeren!)


SSIM
SSIM zei op 15 feb 2012 - 20:18:
Het eerste hoofdstuk gelezen, nu snel door naar het tweede hoofdstuk. Want ben nu wel enorm benieuwd naar wat er zich in villa Malfidus af gaat spelen natuurlijk!


Rebella
Rebella zei op 8 feb 2012 - 10:31:
Weetje het is best irritant, als je in een spannend verhaal zit en niet verder kan lezen....
dus eh? ga je snel verder??
Ik vind het facinerend om het vanuit het dooddoeners perspectief te lezen!


Vespertine
Vespertine zei op 6 feb 2012 - 20:13:
Wauw, spannend!

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Een moord, obviously - zelfs zonder de titel was dat een grote kanshebber, gezien het gaat om de wil van Voldemort en om het bederven van een kinderzieltje. En als het geen moord is, en ik sowieso heel benieuwd naar de rest!

Ik vind dat je goed schrijft! Sowieso zijn correcte spelling, gebruik van aanhalingstekens en leestekens en een goeie kennis van grammatica basisvereisten en daar voldoe jij heel zeker aan!

Als ik een paar opmerkingen moest geven, dan zou ik ten eerste zeggen dat het stukje wel heel erg kort is (maar dat kan ook zijn omdat het maar het inleidende eerste stuk was, en ook omdat ik zelf altijd vrij lange stukken post, dus hierin ben ik vrij subjectief), en ten tweede dat je misschien voor elke andere spreker een nieuwe lijn zou kunnen nemen (dat zou je stuk op zich ook al langer maken, maar ik weet niet in hoeverre je dan een "zei hij, enter, zei zij, enter-stuk zou krijgen).

Ik denk echter niet dat dat laatste een gevaar zou zijn voor jouw stuk, omdat je naast de dialogen ook omgevingsdetails beschrijft (which I like!), zoals Narcissa's bleke huid, of dat ze in de eetkamer zitten/hoe die kamer eruit ziet, etc.

Conclusie: leuk geschreven! Ik ben echt benieuwd naar meer! (;
Geef je me een melding als je update?

Liefs!