Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Juna » 004

Juna

6 feb 2012 - 20:30

478

2

270



004

Sorry dat het zolang duurde. Ik ben echt een slecht persoon ^^

En,’ vroeg ik bij de bioscoop, ‘wil je naar ‘Sunset Stories’?’
‘Géén kleffe zoenfilms,’ zei ze met een vies gezicht.
Ik grinnikte. ‘Wil je dan naar Death Note?’
‘Oké,’ grijnsde ze. ‘Doen we.’
‘Jij durft.’ Ik kocht kaartjes en niet veel later zaten we in een zaal vol bange mensen. Naast me zat Juna bedachtzaam naar het scherm te kijken.
‘Dat is raar,’ zei ze. ‘Net zat het haar van die vrouw toch echt anders!’
Ik moest lachen. ‘Iedereen zit hier te gillen en jij let alleen maar op de dingen die niet goed zijn.’
‘Anders ga ik ook gillen,’ legde ze uit. ‘Kijk, ik kan best tegen horror en dat moet ook wel met twee broertjes die alles wat bloederig is leuk vinden, maar dit was geloof ik iets te hoog gegrepen voor mij.’
‘Oeps,’ zei ik. ‘Mijn schuld, sorry.’ Misschien hadden we maar beter iets anders kunnen kiezen.
Na de pauze werd het alleen maar erger. Drie mensen renden de zaal uit, twee anderen vluchtten met hun hand voor hun mond weg en Juna was ook heel, héél stil.
Ik sloeg een arm om haar smalle schouders heen en begon in haar oor te fluisteren wat er allemaal niet klopte aan deze bloederige rotzooi.
Zelf vond ik dit echt heel saai. Dat was ook niet zo gek, aangezien ik een gedaantewisselaar was en al wat vampiers had afgeslacht, maar Juna was écht bang. Ik vroeg me af hoe ik haar moest vertellen wat ik was en hoe ze daarop zou reageren. Als ze dit al eng vond…
Aan het eind van de film was de zaal halfleeg en iedereen zag krijtwit.
‘Getver,’ zei Juna in de auto. ‘Dat je zoiets kan verzinnen! Dan ben je zelf toch ook wel aardig geschift, of suïcidaal!’
Ik grinnikte. ‘Gelukkig was ik er om je te beschermen.’
Juna lachte, en huiverde. ‘Bah, ik heb steeds maar het gevoel dat er opeens zo’n engerd met een kettingzaag van de achterbank boven op me springt!’
‘Ik jaag hem wel weg,’ beloofde ik.
‘Weet ik.’
De weken daarna belden we vaak en spraken nog een keer af. Juna was zo langzamerhand wel van haar man-met-kettingzaag-angst afgekomen.
Ik was erachter gekomen dat ze in februari zeventien was geworden en dat ze voluit Juna Malice Brennan heette. Ze hield van koken, zingen en pianospelen en haar hond Flip.
Ze was dit jaar voor haar eindexamen geslaagd en dat hield dus in dat ze wat slimmer was dan de meeste mensen, aangezien ze normaal gesproken nu pas aan haar laatste jaar zou beginnen. Ze kon alleen niet studeren, want daar was het geld niet voor. Nu hielp ze in de banketbakkerij mee en zou hem later overnemen. Tenminste, dat zéí­ ze.
Ze had twee broertjes, twee zusjes en haar ouders waren gescheiden, want ‘er was iets met haar vader wat niet zo goed ging’, dus ze had hem sinds de geboorte van haar jongste zusje niet meer gezien. En dat was zeven jaar geleden.


Reacties:


justAgirl
justAgirl zei op 9 feb 2012 - 20:44:
crap.
dit is zo goed geschreven!! (:
echt, serieus, je hebt echt talent hiervoor vind ik.
Ik vind daat je nooooit mag stoppen!! (:
liefsxx


Hermelien
Hermelien zei op 6 feb 2012 - 20:59:
HOLY.SHIT.AGAIN
Had ik dit niet al gelezen ?
ANywaysssss you know I luf this right ?
Yeah, Yeah yeaaaah you know I luf this aight ?
>.<
Luf it babeee