Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Twilight » Life as a Vampire » 1.

Life as a Vampire

30 maart 2012 - 22:22

720

2

297



1.

Ik werd wakker van allemaal stemmen om me heen en ging rechtop zitten. Ik kon me alles van gisteravond nog herinneren, van degene die mij probeerde te vermoorden en degene die mij heeft gered. Vreemd genoeg voelde ik helemaal niks, geen pijn. De zon scheen aangenaam door het raam en ik stond op om het raam open te doen. Ik snoof de frisse lucht naar binnen en allemaal geuren kwamen mijn neus binnen.
Plotseling hoorde ik vanuit een andere kamer ruziënde stemmen en werd toch wel nieuwsgierig. Ik opende de deur, keek om me heen en liep toen de trap af. Vier mensen staarden me aan, ze hadden hun gesprek stil gelegd.
Een man met lichtblond haar en een vriendelijke glimlach op zijn gezicht liep op me af. ‘Je bent wakker, dat is mooi,’ glimlachte hij. ‘Ik ben Carlisle.’
Daarna stelde hij de rest voor, Edward was de jongen die mij gisteravond gered was, ik herkende hem. Dan was er Alice, een opgewekt meisje van ongeveer dezelfde leeftijd als ik. Ze had kort, donkerbruin haar en een heel lief gezicht. Dan Rosalie, zij keek nogal boos. Maar ze was wel prachtig, ze had lange blonde haren tot halverwege haar rug, met een slag erin. Hoewel haar gezicht nogal boos stond, was ook zij prachtig.
Ik wist niet wat ik moest zeggen, misschien moest ik me gewoon voorstellen. ‘Ik ben Alyssa,’ zei ik uiteindelijk.
Carlisle knikte kort. ‘Dat wisten we al.’
Ik fronste mijn wenkbrauwen, hoe konden volstrekt vreemden mijn naam weten? Dat klopte niet helemaal. ‘Hoe dan?’ vroeg ik nieuwsgierig.
Rosalie rolde met haar ogen en sloeg haar armen over elkaar heen. ‘Wij weten alles over jou,’ mompelde ze.
Alice glimlachte naar me. ‘Let maar niet op Rosalie, ze is nogal in een slecht humeur, maar dat soort dingen kun je gewoon opzoeken. En aangezien je nu niet meer de oude Alyssa bent, is het toch geen ramp?’
Ik keek haar vragend aan. ‘Waar heb je het over?’
Edward wierp een kwade blik naar Alice, maar zei niks. Alice kuchte even en keek toen naar Carlisle, met een bijna smekende blik. ‘Carlisle, we moeten het haar toch vertellen, ze kan zo niet doorgaan,’ zei ze zachtjes.
Na eventjes voor zich uit te hebben gestaard, knikte Carlisle. ‘Goed, ik zal het tegen haar zeggen, maar dan wil ik wel graag dat jullie even ergens anders heen gaan.’ Hij gooide zachtjes de deur open en wees naar buiten. Zonder te zeuren ging iedereen naar buiten, en Carlisle richtte zijn gezicht weer op mij. Hij glimlachte even kort.
Ik keek hem nieuwsgierig aan, ik was heel benieuwd wat hij te zeggen had.
‘Oké,’ begon Carlisle en nam plaats op de bank. Snel volgde ik zijn voorbeeld en ging naast hem zitten. ‘Het zal een beetje lastig worden om het allemaal te begrijpen, maar je bent een vampier. En dan moet je zeker niet aan de ‘dracula’ vampiers denken, want zo zijn wij niet. De doorsnee vampier zal ik eens beschrijven, hij ziet eruit als een normaal mens, maar heeft alleen rode ogen en zal zich moeten voeden met mensenbloed,’ legde hij uit.
Met grote ogen keek ik hem aan en mijn mond viel open van verbazing. ‘Jij verwacht dat ik mensen ga doden?’ vroeg ik, niet begrijpend dat hij zoiets kon doen, of wie dan ook.
Carlisle glimlachte weer. ‘Rustig maar, ik ben nog lang niet uitgepraat. Niet alle vampiers zijn zo, je hebt ook vampiers die zich voeden met het bloed van dieren, die noem je ‘vegetariërs’ en dat zijn wij dus ook,’ stelde hij me gerust. ‘Er zijn wel een paar dingen die je moet weten, je mag nu nog niet over straat, je moet jezelf eerst helemaal onder controle hebben. Ook je familie mag je tot die tijd niet zien, die denken dat je met een vriendin op korte vakantie bent, dus lang de tijd heb je niet om je aan te passen.’
Ik slikte even, ik vond het niet leuk om mijn ouders voor de gek te houden. Toch knikte ik, want ik mocht het risico niet lopen dat ik ze aan zou vallen. ‘Ik snap het,’ mompelde ik zachtjes.
‘Mooi, dan ga je nu met Alice mee om het ‘jagen’ te leren. Kom maar mee.’ We stonden op en liepen tussen de bomen door, richting Alice. Ik had geen idee wat me allemaal te wachten stond, maar liet het allemaal over me heen komen.


Reacties:


fallinlove
fallinlove zei op 23 maart 2012 - 16:55:
leuk ik ga ook de andere hoofdstukken snel lezen
dit verhaal is ... AMAZING!!!!!!


Pline
Pline zei op 27 feb 2012 - 22:45:
Mieeeeep I it!!!
ik ga heel snel verder naar het volgende hoofdstuk ^^
xx