Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry is Slytherin' in » Harry is Slythering' in

Harry is Slytherin' in

23 feb 2012 - 20:09

334

2

237



Harry is Slythering' in

Hij kon het niet geloven...Hij? Een tovenaar? Zijn ouders waren tovenaars? Een boze blik spreidde op zijn gezicht en richtte zich op zijn oom en tante die in een hoekje tegen elkaar aanstonden te bibberen. 'Waarom hebben jullie me dit nooit verteld?' schreeuwde hij. Hij keek naar Hagrid en de boze uitdrukking maakte plaats voor een hartverscheurende zielige sprankel in zijn ogen. 'Zij zeiden altijd dat mijn ouders omgekomen waren in een auto ongeluk.' fluisterde Harry.
'Wat? Een auto ongeluk? Hebben jullie hem dan helemaal niks geleerd?' Hagrid kon zijn oren niet geloven en wou bijna uitleggen dat een zekere Voldemort Harry's ouders had vermoord...maar bedacht toen dat dat niet zo'n goed idee zou zijn, niet nu althans. De storm ging liggen en schranzende geluiden waren nu duidelijk te horen. Dirk Duffeling stond gewoon doodleuk Harry's verjaardagstaart op te eten. 'Daar 'eb ik 'eel lang aan gewerkt, weet je da?' Hagrid schudde zijn hoofd en fluisterde een spreuk. Tante Petunia begon te gillen. 'Wat heb je met hem gedaan!?'
Opeens ging alles heel snel...
Petunia bleef gillen.
Dirk snapte nog steeds niet wat er aan de hand was.
En oom Herman liep paars aan...of was het blauw? Nouja, wat jij mooier vind.

Tijdsprong van een paar uur
'Goed, als ik je naam noem, kom je naar voren en ik plaats de sorteerhoed op je hoofd...' Professor Anderlings stem verdween naar de achtergrond en Harry keek, nog steeds vol ongeloof de zaal rond.
'Hermelien Griffel!'
'Griffoendor!'
Mensen juichten en klapten.
'Harry Potter!'
Ron kneep hem in zijn arm, een roodharige jongen die hij in de trein had ontmoet opweg naar Zweinstein.
Verward keek Harry hem aan.
'Jij moet.' fluisterde hij en gaf nog een klein duwtje.
Harry zette een stap naar voren en moest zijn benen dwingen om verder te gaan. Waarom was lopen ineens zo zwaar geworden?
''Ach, het was een lange dag geweest...Ik ben gewoon moe?'' dacht hij. Langzaam ging hij zitten op de kruk en de hing nog geen centimeter van zijn hoofd af of het riep al: 'Zwadderich!'

En het bleef compleet stil...


Reacties:


Vespertine
Vespertine zei op 5 maart 2012 - 16:42:
Die reactie! Hihi. Het bleef compleet stil - dat lijkt me inderdaad DE enige reactie die mogelijk is. De hele tovenaarsgemeenschap hoopt natuurlijk dat hij in Griffoendor, Ravenklauw of Huffelpuf terecht komt (maar gezien zijn achtergrond vermoedt iedereen wel Griffoendor) - en dan BAM, Zwadderich. Bij degenen die hem eigenlijk het liefst levend zouden verbranden. Of toch niet? Want tenslotte bevrijdde Harry de Dooddoeners van Voldemort - of toch voorlopig.

Haaa, de spanning! Ik ben benieuwd!


PeachyFull
PeachyFull zei op 27 feb 2012 - 8:13:
Dit is fantastisch! Ik ga snel verder lezen.