Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry is Slytherin' in » Shocked

Harry is Slytherin' in

25 feb 2012 - 17:42

479

4

272



Shocked

Ron en Hermelien kunnen niet geloven dat Harry in Slytherin is geplaatst. Ze weten niet of ze nu wel met hem om moeten gaan. Arme Harry, denkt Perkamentus, maar die weet niet dat Harry heeeeel blij is met deze keuze XD

Met een grote glimlach loopt Harry op de Zwadderich tafel af en gaat naast de blondharige jongen zitten.
'Nu moet je mijn hand wel aannemen.' zegt Draco met een geheimzinnige glinstering in zijn ogen. Net bij de ingang van de grote hal, werd hun kennismaking gestoord door Professor Anderling. Harry glimlacht en schud de uitgestoken hand.
'Draco Malfidus.'
'Leuk je te ontmoeten, ik ben Harry Potter.'

Nadat alle eerstejaars in hun huizen waren geplaatst stond Perkamentus op en begon een hele waslijst van nieuwe regels. Harry hoorde een paar Zwadderaars zachtjes maar verveeld zuchten.

Harry ging wat rechter op zitten en zag dat Ron ook in Griffoendor was geplaatst. Even voelde hij een vlaag van paniek. Hij was nooit goed geweest in vrienden maken. Had eigenlijk helemaal geen vrienden op zijn oude school. Hij zou toch niet altijd alleen naar de lessen moeten lopen? Alleen eten?
Maar toen voelde hij Draco's knie even tegen de zijne botsen en glimlachte.
Hij had Draco, daar was hij zeker van.

Het was een slapeloze nacht geweest. Hij had de hele nacht op het venster gezeten en naar buiten gestaard. Hij voelde zich goed, voor het eerst in...elf jaar? Hedwig zat naast hem. De mooiste uil die Harry ooit had gezien, besloot hij. Hagrid had haar cadeau gedaan. Achter hem hoorde hij Draco mompelen in zijn slaap. Vincent Korzel's maag knorde uit alle macht, een vriend van Draco (nee, niet die maag, Vincent he? XD).
En hoe heette die andere ook alweer? Ojah, Karel Kwast, snurkte keihard.
Hoe de rest in de kamer kon slapen was Harry een raadsel.

Dus je raad het al, Harry was de volgende ochtend niet wakker te krijgen. Uiteindelijk had Draco hem maar naar de douche gesleept, hem eronder gelegd en ijskoude stralen kwamen op hem neer.
'WHAAAA! Ik heb niks gedaan, het was Dirk!' gilde Harry. Hij wist niet wat hem overkwam. Maar toen zag hij Draco, met een enorme grijns op zijn gezicht. 'Eindelijk wakker, slaapkop?'

Harry kon de glimlach op zijn gezicht niet wegkrijgen. Hij wist dat hij eruit zag als een malloot. Hij was Draco achterna gegaan en ze waren de hele kamer door gerend, Draco lachend en Harry druipend van het koude water. Draco was snel, hij had hem niet kunnen pakken en toen merkte ze dat de rest al weg was. 'Oh shit! We komen te laat!' riep Draco uit.
En inderdaad, Professor Anderling was niet blij met ze en had hen na afloop een map van de school meegegeven en een kompas...voor de zekerheid.

Hoofdschuddend keek ze de twee jongens na. Ze liepen te giechelen als twee schoolmeiden. Ze zouden toch niet de nieuwe marauders worden, he? Ze hoopte van niet.


__________________________________________________________
Oehh, ik heb al een hele tijd niet meer geschreven en ik heb echt het gevoel dat ik veel beter kan. Maargoed, ik hoop dat het een beetje aanslaat.
Dankje voor het lezen als je het leest XD.


Reacties:


Vespertine
Vespertine zei op 5 maart 2012 - 16:46:
Ooo, de nieuwe Marauders, maar dan uit Zwadderich! Ik ben benieuwd, haha. Heel onrealistisch, maar heel erg leuk om te lezen! En ook heel fijn dat hij zich echt goed voelt, of hij nu in Griffoendor zit of in Zwadderich.

Even iets anders:
Vincent Korzel's maag knorde uit alle macht, een vriend van Draco (nee, niet die maag, Vincent he? XD).

Het is nogal vervelend om opmerkingen van de schrijver IN het stuk te zien staan, vind ik. Om je grammaticale dubbelzinnigheid op te lossen, zou je de zin zo kunnen maken: "Vincent Korzel, een vriend van Draco, had een luidruchtige maag die met alle macht knorde." ...of iets dergelijk.

Snel meer!


Drarry4ever
Drarry4ever zei op 3 maart 2012 - 22:23:
ooohh lol een vriendschappelijke drarry (geen love maar BFF )


Rebella
Rebella zei op 3 maart 2012 - 14:04:
weetje ik hoop dast Anderlings hoop de grond in wordt geboord....
Dit is echt geinig! Leuke hoe je iemand van Zwadderich toch in positief daglicht kan zetten! mijn complimenten!


PeachyFull
PeachyFull zei op 27 feb 2012 - 8:15:
Die maag kan ook een vriend zijn Eeuwige dankbaarheid voor dit hoofdstuk, het is grappig en leuk geschreven!