Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry is Slytherin' in » What's wrong with Slytherins?

Harry is Slytherin' in

3 maart 2012 - 19:42

640

3

209



What's wrong with Slytherins?

Jeeee, weer een nieuw deel. Heerlijk toch eigenlijk, hoe je je fantasy kwijt kan op deze manier XD Rebella en PeachyFull, thanks voor jullie leuke reacties! En nu verder met het verhaal.

Het was de tweede schooldag.
Harry liep samen met Draco naar de grote hal, het was lunchtijd. Ze waren druk in gesprek over hun mislukte toverdranken net bij Sneep. Die was niet blij geweest. En Harry wist nu al, op de tweede dag, dat hij Toverdranken totaal niet leuk vond.
'Harry?' zei een onzekere stem achter hem. Hij draaide zich om en een lach spreidde op zijn gezicht. Ron en Hermelien staarden hem aan met meelevende ogen. 'Wat moeten jullie, Wezel...' zei Draco en keek toen intens naar Hermelien. 'En modderbloedje?' snauwde hij toen. Harry keek hem geschokt aan...hij wist niet wat modderbloedje betekende, maar het klonk niet echt aardig. 'Hou jij je erbuiten, Malfidus! Harry is een vriend van ons!' riep Ron woedend uit. Hermelien zei niks maar ze had tranen in haar ogen. 'Hmpf! Vrienden? Wat moet Harry Potter met twee mallooten die het niet eens verdienen om magie te studeren, als hij mij al heeft?' grijnsde Draco en Ron haalde zijn toverstok uit zijn schooluniform en richtte hem op Draco. 'Jongens, ophouden, dit slaat nergens op!' zei Harry uiteindelijk, een beetje paniekerig.
'Draco, ga maar alvast eten, ik kom zo!' zei Harry en duwde Draco in de richting van de grote hal, waar al veel leerlingen zaten. 'Maar...' protesteerde Draco maar Harry wou er niks van hebben en gaf hem een strenge blik. Dat hielp en Draco gaf Ron en Hermelien nog een laatste vuile blik en liep toen naar de zwadderichtafel.
'Gaat het, Hermelien?' vroeg Harry. Het meisje veegde snel een traan weg en knikte toen heftig. 'Ja hoor, vergeet het maar, we wilden even met je praten. We dachten dat je het erg zou vinden om in Zwadderich te zitten?' ratelde ze en ze kreeg een bezorgde uitdrukking.
Harry was even stil. 'Waarom zou ik het erg vinden om in Zwadderich te zitten?' vroeg hij verbaasd. 'Het is toch een groep zoals alle anderen. Huffelpuf, Ravenklauw en Griffoendor.' somde hij op.
Toen was het Hermeliens en Rons beurt om even stil te zijn en ze keken elkaar even aan.
'Weet je wat, zullen we voor het avondeten even naar Hagrid gaan?' vroeg Ron opgewekt. De andere twee stemde in en lieten wat er net met Draco gebeurd was maar even rusten.

'Hehe, daar ben je!' riep Draco toen Harry naast hem ging zitten. 'Wat hadden ze je te zeggen?' zei hij nieuwsgierig. Harry keek hem boos aan. 'Waar sloeg dat allemaal op daarnet?'
Draco trok zijn wenkbrauw op en zag er opeens heel arrogant uit.
'Harry,' de stem van Patty Park klonk die tegenover hem zat. 'Geloof me, er komt niks goed van als je met half-of modderbloedjes omgaat.' zei ze en ze stak haar neus in de lucht. Haar korte, zwarte haar, dat nogal statisch was, vloog omhoog en bleef plakken aan haar gezicht. Het zag er nogal dom uit en Harry en Draco moesten moeite doen om hun lachen in te houden. Korzel, die naast Harry zat en Kwast, die tegenover Draco zat, zaten te schranzen alsof hun leven ervan afhing. Dat was een onsmakelijk gezicht. 'Korzel, Kwast, hebben jullie ouders je nooit manieren geleerd?' zei Draco en deed een imitatie van Patty door zijn neus in de lucht te steken maar zijn haar was stijf achterover gekamt. Harry grinnikte. Patty had niks in de gaten. Zij keek over haar schouder met samengeknepen ogen naar de Griffoendor tafel. 'Kijk ze toch eens zitten, die Wezels. Zielige gevallen.' siste ze. Harry voelde een steek in zijn buik en voelde zich kwaad worden maar zei niets.
Na een tijdje, toen ze klaar waren met eten, (Korzel en Kwast nog niet, maargoed) voelde hij een hand op zijn schouder en schrok op uit zijn gedachten. Draco stond achter hem.
'Kom, we moeten naar vliegles.'

_______________________________________________________________
Oeehh, de vliegles gaat leuk worden. *wrijft handen samen met een evil grijns op gezicht*


Reacties:


Vespertine
Vespertine zei op 5 maart 2012 - 16:48:
Ik ben blij om te zien dat Harry wel nog enig fatsoen heeft. En "Het is toch een afdeling gelijk alle andere" is heel mooi, want als iedere student dat zou geloven, dan zou Hogwarts er een pak mooier uitzien!


Heerlijk hoe je Pansy uitbeeldt! En hoe Harry Hermeliensgewijs Draco naar de Grote Zaal stuurt, hihi!


PeachyFull
PeachyFull zei op 4 maart 2012 - 17:11:
O may god, ik wil meer Dit is een soort verslaving, net als choco koekjes.

En waarom maak je me zo nieuwsgierig over vliegles, gemeen!

But it is still AMAZING <3


Drarry4ever
Drarry4ever zei op 3 maart 2012 - 22:26:
Jeeej vliegles Mhihihih...