Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry is Slytherin' in » Malfoy's just wanna have fun!

Harry is Slytherin' in

5 maart 2012 - 18:26

798

2

205



Malfoy's just wanna have fun!

Zwadderich had les met Griffoendor.
En die twee: geen goeie combinatie.
Dat had Harry al heel snel door en hij hoopte dat Draco zich gedeisd zou houden. Aan de grijns op zijn gezicht te zien toen hij naar Marcel keek, niet. Marcel was nogal een klungelige en verlegen jongen. Harry had hem weleens samen gezien met Hermelien en Ron maar verder leek hij niet veel vrienden te hebben.
Draco tikte Harry op zijn schouder en toen die hem vragend aankeek, wees hij naar Marcel, die een soort kleine, doorzichtige bal in zijn handen had. Marcel krabde op zijn hoofd en het leek alsof hij zich iets probeerde te herinneren.
Plots kleurde de bal rood.
Harry was gefascineerd maar voordat hij Marcel kon vragen hoe dat werkte, hoorde hij een strenge, harde stem. Het was Mevrouw Hooch, de vlieglerares. Ze had kort, stekelig grijs haar en gele haviksogen. Harry wist niet of hij bang voor haar moest zijn of niet. Hermelien, die tegenover hem stond mompelde: 'Eindelijk...' Ze kon niet wachten om te beginnen.
Ron stond een beetje zenuwachtig naar zijn bezemsteel te kijken. Klaarblijkelijk niet klaar om te beginnen.

'Ik ben Mevrouw Hooch. En vandaag gaan we leren om op een bezemsteel te vliegen. We gaan meteen beginnen, we hebben al genoeg tijd verloren dankzij Marcel Lubbermans, die zijn pad weer eens had laten ontsnappen.' zei ze een beetje kribbig en uit haar zak haalde ze een pad en gaf die aan Marcel.
'Willibrord!' gilde de jongen blij. 'Dankuwel mevrouw!'
'Ja, ik ben blij dat jij blij bent maar ik werd vanmorgen wakker en kreeg meteen al een hartaanval. Zorg ervoor dat Willibrord in de toekomst niet meer bij mij in bed kruipt, wil je?' zei Hooch die nu een zenuwtrek in haar rechteroog had. Marcel knikte heftig.
'Goed dan. Nu, klas, jullie zien allemaal een bezemsteel naast je liggen. Hou je hand erboven en zeg: Op!'
Veel leerlingen lukte het bij de 25ste keer, anderen lukte het meteen. Zoals Harry en Draco, die weer te bescheiden was en zijn grijns niet kon verbergen. (Sarcasm)
Ron werd steeds roder elke keer dat het net leek alsof zijn bezem omhoog kwam maar dan toch weer ging liggen. Een keer zei hij zo boos: 'Op!' dat zijn bezem hem in het gezicht vloog. 'Oow!' gilde die van schrik. (Ron, niet de bezem.) Het was een komisch gezicht maar Hermelien schudde haar hoofd afkeurend en probeerde haar zenuwen in bedwang te houden. Uiteindelijk vloog haar bezem ook in haar hand.

'Goed, nu jullie dat onder de knie hebben...' begon Hooch met een vriendelijke lach, 'gaan we...'
maar ze werd weer onderbroken door Marcel die al de lucht in zweefde.
'Meneer Lubbermans, waar denken wij naartoe te gaan?!' bulderde Hooch die nu weer een zenuwtrek had.
'I-ik weet niet wat er gebeurde! Haal me naar beneden!' gilde Marcel die hoger en hoger vloog. 'Omaaaaaa!'
De Zwadderaars konden hun lachen nu niet inhouden. Vooral Draco kwam niet meer bij. De Griffoendors keken angstig en verbijsterd omhoog naar Marcel die nu boven het kasteel van zijn bezem viel, een paar meter boven de grond bleef haken aan een standbeeld en...BOEM!
Mevrouw Hooch en de Griffoendors renden naar de arme Marcel toe. Een gebroken pols. Harry had het hele tafereltje maar stilletjes bekeken. Hij vond het zielig voor Marcel. Hij kon ook wel zien waarom sommige dit grappig zouden vinden. Maar de Zwadderaars, vooral Draco gingen wel een beetje te ver. En hij deed er nog een schepje bovenop toen mevrouw Hooch met Marcel naar de ziekenkamer was.

'Hee, moet je zien. Lubbermans heeft zijn geheugensteen laten vallen.'
Draco pakte de steen, die nu niet meer rood was, op. Hij lag goed verborgen in het gras maar Draco had zijn zinnen erop gezet toen hij Marcel ermee zag die ochtend bij het ontbijt dus hij had het meteen gezien toen Marcel hem liet vallen. 'Wat denk jij Harry? Zou 'ie het al missen? Of wacht, hij is vast al vergeten dat 'ie hem ooit gehad heeft. Ik denk dat ik hem maar hou.' zei Draco en keek Harry even vragend aan. 'Hier, hij is voor jou, vangen!'
Maar voordat Draco de steen kon gooien stond Ron voor pal voor zijn neus. 'Geef dat terug, Malfidus!' siste hij en hij maakte zich groot.
'En waarom zou ik? Ik heb hem gevonden en de vinder mag beslissen wat hij met zijn vondsten doet.'
'Draco, geef hem maar gewoon aan Ron. Hij is van Marcel, dat weet je!' zei Harry, de enige die nog kalm was. De Zwadderaars zonden boze blikken naar Ron. En de Griffoendors gingen tussen Ron en de andere Zwadderaars staan.
Harry zuchtte. Hij kon niet wachten tot hij Hagrid kon bezoeken.

_____________________________________________________
Yeah, love evil Draco. Geen zorgen, de vliegles is nog niet over. Anderling moet trouwens nog zien hoe goed Harry kan vliegen.


Reacties:


PeachyFull
PeachyFull zei op 30 mei 2012 - 18:37:
Héél leuk <3


schrijfster
schrijfster zei op 7 maart 2012 - 20:08:
SCHRIJF NIEUW DEEL NU METEEN GRRRRRR