Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Goede Tijden, Slechte Tijden » I Get Weak » Tonight

I Get Weak

11 maart 2012 - 12:33

1139

0

477



Tonight

Al waren het maar een paar dagen Lucas en Edwin missen elkaar toch wel en zijn dan ook blij als de laatste dag van het jaar is aangebroken. Lucas heeft de laatste dagen aardig wat gewerkt in verband met het feest en Edwin stortte zich vooral op zijn schoolwerk. Nu had hij even de tijd om wat schade in te halen, dus ging hij er helemaal voor. Zijn leven moest weer normaliseren en daarbij hoorde ook gewoon weer huiswerk maken en leren. Maar niet vanavond. Vanavond zou een speciale avond worden en hij wilde Lucas extra verpletteren. Daarom staat hij nu al minstens een kwartier voor zijn kast te dubben over wat hij aan zou trekken. Donkerblauwe spijkerbroek, zwart shirt en een crèmekleurig jasje. Nee, dat jasje had hij aan op Nina's bruiloft - teveel slechte herinneringen. Wit shirt en plaid blouse. Hij wist dat Lucas hem dat goed vond staan. Dus dat moest het doen. Even snel zijn haar doen, aftershave op, en toen was hij eindelijk klaar. Hij zet zijn potje wax weg als de bel gaat. Bianca doet open, hij hoort haar voetstappen in de gang. Lucas. Dat hoort Edwin meteen. Die lach.
"Ed! Voor jou!"
"Ik ben al onderweg!" Edwin komt de trap afgerend, maar blijft halverwege staan. Hij staart Lucas aan terwijl zijn hartslag omhoog schiet. "Wow", brengt hij zacht uit. Lucas ziet er oogverblinded uit in ook een donkere broek, witte blouse en een zwart jasje. "Je ziet er goed uit", zegt hij uiteindelijk als hij beneden komt en Lucas nog eens van top tot teen bekijkt.
"Anders jij wel" Glimlacht Lucas. Ze kijken elkaar even aan en nemen dan allebei twee stappen naar elkaar toe. Ze staan nu neus aan neus. Lucas legt zijn hand in Edwin's nek en zoent hem zacht. Edwin antwoordt gewillig.
"Jongens, blijven jullie daar.." Bianca komt de gang in, om te kijken waar ze blijven. "Oh!" Zegt ze verschrikt, als ze ziet wat ze verstoort. De jongens lachen en Edwin pakt Lucas' hand als ze Bianca de woonkamer in volgen.
"Pa, ma.. we moeten jullie iets vertellen.." Zegt Edwin als hij naast Lucas op de bank gaat zitten.
"Oh, ik heb al zo'n vermoeden", antwoordt Bianca zichtbaar blij.
"Lucas heeft het me vergeven en wil me een nieuwe kans geven!"
"Oh jongens, wat geweldig!" Bianca springt op van de bank en omhelst Lucas en Edwin blij.
"Gefeliciteerd jongens, ik weet dat ik het niet makkelijk heb gemaakt voor jullie, voor Lucas, maar jullie slaan jullie overal doorheen. En ik ben echt, oprecht blij voor jullie en ik hoop dat het lang mag duren!" Zegt Anton als hij beide jongens een enthousiaste klap op de schouder geeft.
"Het is dan nog wel geen 12 uur, maar hier moet op gedronken worden!' Zegt Bianca als ze met een fles bubbels en glazen uit de keuken komt. "Op jullie!" Toost Bianca, "Op een beter 2012!"

Lucas en Edwin kijken nog wat tv en spelen wat ouderwetse bordspelletjes bij de Bouwhuisjes als ze uiteindelijk even na tienen naar Dansatoria vertrekken. Lucas is vrij vanavond - Bing wil hem niet laten werken op zo'n immens drukke avond. Hij heeft immers bijna acht weken in coma gelegen en hij is nog steeds herstellende. Daarom heeft hij veel voorbereidend werk gedaan, dat kon hij enigszins in zijn eigen tempo doen. Inmiddels was hij het thuiszitten namelijk wel zat dus is hij van huis uit wat gaan werken. Maar deze avond heeft hij lekker vrij. En daar is hij op het moment maar wat blij om. Hij kan nu ook zelf eens van zijn harde werk genieten.
"Hey, mag ik twee bier?" Vraagt Lucas als ze aan de bar staan. De barjongen tapt ze in en Lucas ziet dat Edwin aandachtig de club rondkijkt. "Verwacht je iemand?" Vraagt hij dan, als hij zijn maag voelt omdraaien. "Wie? Ik? Nee, ik was al jouw werk even aan het bewonderen" zegt Edwin als hij trots glimlacht. "Ik ben trots op je."
"Oh? Hoezo?" Vraagt Lucas met een glimlachje.
"Moet je dat nog vragen? Kijk wat je allemaal hebt bereikt!"
"Het is m'n werk..?"
"Maar dan nog. Je hebt in coma gelegen.."
"Ja, ja.. dat weet ik nu wel.. Ik wil het graag achter me laten en opnieuw beginnen.."
"Maar evengoed ben ik trots op je" Ze gaan aan een tafeltje in de hoek zitten en kletsen nog wat bij en halen mooie herinneringen op. Plotseling staat Lucas op en steekt zijn hand uit naar Edwin.
"Wil je met me dansen?" Edwin's hart maakt een sprongetje.
"Graag", zegt hij als hij zijn laatste slok bier achterover gooit en Lucas' hand pakt. Het is een langzaam nummer, Fix You van Coldplay, dus Lucas trekt Edwin dicht tegen zich aan en laat zijn armen om Edwin's nek glijden. Edwin klemt zijn armen stevig om Lucas' middel. Hij sluit zijn ogen en geniet van elk moment in Lucas' armen. Ze dansen langzaam op de maat van de muziek en genieten van elkaar. Edwin zucht.
"Wat is er?"
"Niets" Lucas kijkt Edwin doordringend aan. "Ik had nooit durven dromen dat ik nu hier met jou zou staan.. Ik ben gewoon gelukkig." Zegt Edwin met een verliefde blik.
"Ik ook niet.."

Het is inmiddels al tegen twaalven als Edwin opkijkt van Lucas' schouder. In de overvolle club, staat niemand minder dan Ron plotseling naast ze.
"Hey"
"Hey" Antwoordt Edwin met een kleine glimlach.
"Ik zie dat jullie weer bij elkaar zijn.."
"Ja, we gaan weer de goede kant op.." Lucas bekijkt Ron van top tot teen terwijl hij Edwin vast blijft houden.
"Ik ben blij voor je" Richt Ron zich wat meer tot Edwin, "Wees zuinig op elkaar."
"Ik laat hem niet meer gaan", zegt Edwin als hij Lucas aankijkt.
"Ik ben blij dat het toch nog goed is afgelopen.. Nou, fijne avond nog! En alvast een goed nieuw jaar! En Lucas.. Sorry. Het was nooit mijn bedoeling om jullie uit elkaar te drijven.."
"Het is al goed.."
"Oh.. Ron!" Edwin kijkt verbaasd op als Lucas hem terugroept. "Dank je, voor alle goede zorgen in het ziekenhuis. Drankje doen in het nieuwe jaar?"
"Ja, waarom niet?!" Antwoordt Ron met een glimlach.
"Als je maar van m'n vriendje afblijft", grinnikt Lucas.
"Uiteraard!" Ron gaat weer terug naar zijn vrienden.
"Lucas!" Edwin is stomverbaasd, maar ook blij met wat er net gebeurde.

"Is het al zo laat?" Zegt Lucas even later, als een van zijn collega's hen champagne komt aanbieden. Twee voor twaalf. "Jeetje de avond is voorbij gevlogen en dit rotjaar is bijna ten einde, eindelijk!" Zegt hij als hij een slok van zijn champagne neemt.
"Ik ben blij toe", zegt Edwin. De hele menigte in de club begint met aftellen. "Tien, negen.."
"Doei 2011, halllloooo 2012!" Roept Lucas en door zijn enthousiasme klotst zijn glas halfleeg, maar het kan hem niet schelen. "Drie, twee.. een.." Als Abba's Happy New Year wordt ingezet, zoenen Lucas en Edwin elkaar hartstochtelijk. "Ik hou van je", zegt Edwin als ze elkaar aankijken.
"Ik ook van jou! Een nieuw jaar, een nieuw begin!" En daar proosten ze op. "Op ons!"

Eind


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.