Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon, Unova conquer quest! » Hoofdstuk 18: Thomas versus the Castelia City Gymleader!

Pokemon, Unova conquer quest!

31 maart 2012 - 12:03

1120

1

250



Hoofdstuk 18: Thomas versus the Castelia City Gymleader!

Nynke zat samen met Frillish en Max op de bank, ze keken toe hoe Thomas' zenuwachtig op het veld stond, klaar voor zijn gevecht met Burgh. 'Het gevecht tussen Thomas en Burgh gaat nu beginnen! Er komen drie een-tegen-een gevechten! De gene met twee of meer overwinningen is de winaar! De gymleader moet als eerste zijn Pokémon laten zien, en er mag niet gewisseld worden! Trainers, klaar? Begin!' riep Jack, de scheidsrechter.
'Ik ben klaar!' riep Thomas. Burgh haalde een Pokéball uit het niets, en keek vol zelfvertrouwen naar Thomas. Burgh gooide de Pokéball omhoog, en riep: 'Dwebble, ik kies jou!' Er kwam een soort krab uit. Dwebble was klein, en had een steen op zijn rug, als een soort huis. Het zag eruit als een snelle en sterke Pokémon, onlangs de steen die hij met zich mee draagt. 'Oké Oshawott, zet hem op!' riep Thomas. Al snel vloog de Pokéball in de lucht, en kwam Oshawott eruit. Oshawott had vuur in zijn ogen, en was klaar voor een gevecht. 'Ronde één, begin!' riep Jack.

'Oshawott, Razor Shell!' riep Thomas. Oshawott greep zijn scalchop, en kwam op Dwebble af. 'Protect!' riep Burgh. Dwebble kroop in zijn steen, en werd al snel omgeven door een groene gloed. Oshawott werd geblokeerd, en de aanval deed totaal niets. 'Dwebble, X-Scissor!' riep Burgh. Dwebble verliet tijdelijk zijn steen, en sprong in de lucht. Dwebble deed zijn klauwen bij elkaar, die lichtblauw begonnen te gloeien. Terwijl Dwebble op Oshawott af kwam, verscheen er een 'X' op Dwebble's klauwen. 'Oshawott, ontwijk!' riep Thomas snel. Oshawott kon nog net weg springen en Dwebble knalde vollop tegen de grond. Thomas wou er niet aan denken wat er zou gebeurden als de aanval raakte, want het was een sterke aanval. 'Oshawott, Water gun!'
'Dig, Dwebble!' riep Burgh meteen daarna. Dwebble groef snel een kuil naar beneden, en ontweek op het nippertje de water straal van Oshawott. 'Oshawott, water gun in het gat!' riep Thomas. Oshawott schoot een straal water in het gat wat Dwebble gegraven had, en Dwebble kwam er met veel schade uit. 'Oshawott, maak het af met Tackle!'
'Dwebble, Protect!' riep Burgh. Oshawott knalde vollop tegen Dwebble aan, die ondertussen al beschermd was door Protect. Het gevolg was dat Oshawott achteruit rolde met hoofdpijn, en Dwebble ongedeerd was. 'Dwebble, Rock wrecker!' riep Burgh. Dwebble vormde een enorme rots met zijn klauwen, en knalde die op Oshawott. Oshawott lag bewusteloos op de grond, en kon niet meer opstaan. 'Oshawott kan niet meer verder vechten! De winaar van de eerste ronde is Dwebble!' riep Jack. Grommend nam Thomas terug in zijn Pokéball. De druk was groter geworden, om te winnen moest Thomas nu beide gevechten verslaan. 'Burgh is best goed.. Eerst lokt hij mensen om dichtbij te komen, om vervolgens hard aan te vallen. Een goede strategie, wat slecht is voor Thomas.' zei Max vanaf de kant.


'Ronde twee! Trainers, klaar? Begin!' riep Jack.
'Zeker! Hier komt Pokémon nummer twee!' riep Burgh, terwijl zijn Pokéball door de lucht vloog. Er kwam een Whirlipede uit, Thomas kende deze Pokémon omdat hij er meerdere gezien had, zoals die van Damian. 'Zet hem op, Pidove!' riep Thomas. De Pokéball vloog door de lucht, en Pidove kwam eruit. Ze was net als Oshawott, klaar voor een spannend gevecht. Thomas had er vertrouwen in. Hij heeft vaker met een Whirlipede gevochten, of een Whirlipede zien vechten. Alles wat hij moest doen is deze winnen, dan stond het weer gelijk, en lag het aan Sewaddle. 'Whirlipede, Poison sting!' riep Burgh. Whirlipede schoot paarse naalden naar Pidove, die ze elegant ontweek door er tussendoor te vliegen. 'Pidove, Quick attack!' riep Thomas.
'Iron defense, Whirlipede.' zei Burgh. Pidove kwam op Whirlipede af, die zich ondertussen aan het verharden was. Pidove werd als het ware weg geknalt, door het harde lichaam van Whirlipede. 'Pidove, Gust!' riep Thomas. Pidove's vleugels begonnen te gloeien, en door met ze te fladderen verscheen er een grote windvlaag. Whirlipede bleef gewoon staan. Het had geen effect, omdat Whirlipede te zwaar was. 'Whirlipede, gebruik Poison sting!' riep Burgh. Whirlipede schoot nogmaals meerdere paarse naalden naar Pidove, die ze bleef ontwijken. 'Blijf schieten, Whirlipede!' Whirlipede hield niet op en Pidove ook niet, waardoor Pidove moe werd. Pidove werd zo moe dat ze een aantal seconden stopte met vliegen, en even uitrustte op de grond, met alle gevolgen van dien. Pidove werd geraakt door de Poison sting, en knalde tegen de muur. 'Pidove, Air Cutter!' riep Thomas. Pidove schoot X-vormige luchtstromingen naar Whirlipede, die langzaam achteruit rolde. 'Whirlipede, Steamroller!' riep Burgh. Whirlipede begon langzaam te rollen en steeds sneller kwam hij op Pidove af. 'Pidove, ontwijk!' riep Thomas. Pidove schoot snel omhoog en ontweek daarmee met gemak de aanval van Whirlipede. 'Pidove, Quick attack op de zijkant van Whirlipede!' Pidove kwam met een noodgang op Whirlipede af, en ramde zijn zijkant. Whirlipede viel, en lag nu op zijn zij. 'Whirlipede, SolarBeam! Richt op de grond!' riep Burgh. Whirlipede schoot een enorme straal naar de grond, waardoor hij zichzelf weer omhoog hielp.


'Pidove, Gust!' riep Thomas. Pidove begon met haar vleugels te zwaaien en creeërde zo een grote rukwind, die op Whirlipede afkwam. Whirlipede was verzwakt, dus rolde langzaam achteruit. 'Whirlipede, SolarBeam!' riep Burgh.
'Double team, Pidove!' riep Thomas kwaad. Pidove creeërde meerdere nep kopieën van zichzelf, en vloog daarmee over het veld. Ondertussen schoot Whirlipede een SolarBeam naar zoveel mogelijk Pidove, maar de echte Pidove bleef ongedeerd. 'Snel Pidove, Quick Attack!'
'Poison Sting!' riep Whirlipede snel, Thomas schrok. Terwijl Pidove op Whirlipede afkwam, werd ze gestopt en geraakt door de vele paarse naalden die op haar afkwamen. Pidove knalde tegen de grond, en probeerde langzaam weer omhoog te kruipen. 'Maak het af met Steamroller!' Whirlipede rolde naar Pidove toe, en plette haar. Pidove lag kansloos op de grond. 'Kom op Pidove, je kunt het!' riep Thomas, wie hield hij voor de gek?
'Pidove kan niet meer verder vechten! Whirlipede wint! Met twee overwinningen is de winaar van deze Gymbattle Burgh!' riep Jack. Thomas nam met een sneu gezicht Pidove terug in haar Pokéball. 'Goed gedaan, Pidove.' fluisterde Thomas tegen de Pokéball.
'Jij hebt het ook goed gedaan, Thomas.' zei Burgh, die het blijkbaar gehoord had; 'Misschien moet je nog een beetje trainen, en later terugkomen.
'Laten we dat doen!' riep Max.
'Waar kunnen we het beste trainen, Burgh?' vroeg Thomas.
'Ik stel voor ten noorden van Castelia city, route 4. Het is een groot woestijn die bijna altijd gekwelt wordt door zandstormen. Het is geweldig om je Pokémon te laten trainen, omdat alle zintuigen ten top worden gebruikt.' vertelde Burgh. De kinderen waren het met hem eens, en verlieten de Gym. Ze liepen naar het noorden, naar route 4. 'Eindelijk van Burgh af, laten we trainen!' riep Nynke onderweg. En trainen gingen ze zeker, om de Castelia City Gym te verslaan.


Reacties:


Corpsickle zei op 1 april 2012 - 13:32:
gustax7