Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon, Unova conquer quest! » Hoofdstuk 29: Tirtouga and the mysterious fossil cavern?

Pokemon, Unova conquer quest!

6 april 2012 - 19:04

1225

0

239



Hoofdstuk 29: Tirtouga and the mysterious fossil cavern?

'Wat? Het leeft?' riep Max verbaasd, Nynke en Thomas schrokken. Het was ongeveer twaalf uur in de middag, de kinderen zaten in het Pokémoncenter te eten. Max was met Lenora aan het bellen, hij had een aantal dagen geleden zijn Cover fossil naar haar opgestuurd. 'Wat is er?' vroeg Thomas, Thomas en Nynke gingen naast hem staan en zagen Lenora via het scherm. 'Hallo Thomas en Nynke! Lang niet gezien!' zei Lenora blij.
'Lenora! Mijn ei is uitgekomen! Het is een Frillish!' riep Nynke blij.
'Wat leuk! Ik wist dat het een Frillish was, het is namelijk het kind van mijn Jellicent. Ik gebruik Jellicent om een fossiel op te graven als die op de bodem van de zee ligt. Is het een jongen of een meisje?' vroeg Lenora.
'Een meisje!' riep Nynke blij.
'Wat leuk!' riep Lenora.
'Terug naar het onderwerp?' vroeg Max geïrriteerd.
'Tuurlijk, Max. De Cover fossil die je mij hebt gestuurd is veranderd in een Pokémon, met behulp van mijn werknemers en machines.' vertelde Lenora. Ineens werd Lenora aan de kant geduwd door Burgh, die blij naar het scherm keek. 'Hallo, lang niet gezien!' riep Burgh blij.
'Burgh! Hallo!' zei Thomas blij. Lenora duwde Burgh terug en hield Burgh tegen.
'Ik zal de Pokémon opsturen, in zijn Pokéball.' vertelde Lenora.
'Bedankt!' riep Max, hij rende naar het apparaat naast de telefoon en greep zijn nieuwe Pokéball. Hij gooide de Pokéball in de lucht en er kwam een Tirtouga uit, een schildpad-achtige Pokémon. 'Hoi Tirtouga, welkom bij het team!' riep Max, hij pakte zijn Pokédex.
'Tirtouga!' riep het beest blij.
'Het ziet er naar uit dat Tirtouga Water gun, Withdraw, Bite en AncientPower kan gebruiken.' vertelde Max, hij nam Tirtouga terug in zijn Pokéball en liep naar de kinderen toe en hing de telefoon op na Lenora nogmaals bedankt te hebben. 'Laten we naar de Gym gaan!' riep Thomas, de kinderen knikten en gingen Thomas achterna.

Even later stonden ze voor de Driftveil Gym, een enorm gebouw waarvan de meeste kleuren bruin waren. Het leek op een paleis, overal waren glimmende stenen aan de buitenkant op ramen geplakt. De kinderen liepen naar binnen en zagen dat ze in een hal stonden, met een balie en een soort lift. 'Clay, er zijn mensen voor u, meneer.' zei de vrouw achter de balie. Al snel kwam de lift naar boven en kwam er een dikke man uit. Hij zag er uit als een cowboy, hij had een hoed op met een groene steen er in en een pikhouweel bij zich. 'Sorry jongens, ik kan nu geen gevechten aannemen.' zei Clay op een raar accent. 'Waarom niet?' vroeg Thomas kwaad.
'Rustig, cowgirl. Ik heb gehoord dat er in de stad een grot is gevonden, ondergronds. Ook heb ik gehoord dat er een fossil is gevonden.' vertelde Clay. Ineens kwam Tirtouga uit zijn Pokéball, met zijn kop en andere lichaamsdelen in zijn schild. Clay schrok zich dood, en riep: 'Een Tirtouga! Die Pokémon is uitgestorven!'
'Ik heb een fossil gevonden en die heeft Lenora voor mij tot leven gebracht.' vertelde Max. 'Geweldig! Jullie kunnen me helpen! Tirtouga kan ons leiden naar de grot met de fossil, Tirtouga kan goed horen en is tenslotte ook ooit een fossil geweest.' vertelde Clay.
'Tirtouga, leid de weg!' riep Max, Tirtouga kwam uit zijn schelp en begon zich voort te slepen.

Even buiten de stad stopte Tirtouga met bewegen en begon te springen. 'Natuurlijk! Ik heb zovaak en zoveel in de stad gezocht dat ik was vergeten buiten de stad te zoeken!' riep Clay kwaad.
'Dus, hoe gaan we de grot vinden?' vroeg Nynke.
'Ik gebruik mijn Pokémon om te graven.' vertelde Clay. Clay gooide een Pokéball in de lucht, waar een Excadrill uit verscheen. 'Dig!' Excadrill begon te graven en creeërde zo een gat naar beneden. 'Springen we?' vroeg Nynke.
'Zeker!' riep Clay, hij sprong in het gat, samen met de kinderen. Ook Tirtouga sprong in het gat, terwijl Excadrill verder bleef graven.


Het was een lang gat, dat was zeker. Thomas keek naar boven en zag dat de bovenwereld slechts een klein licht leek. Excadrill viel ineens op de grond, wat betekende dat ze de grot gevonden hadden. Thomas, Nynke, Max, Clay en Tirtouga landden veilig op de grond en keken eens rond. 'Ik kan niets zien!' riep Nynke bang. Ze gooide een Pokéball in de lucht waar haar Blitzle uit verscheen. De manen van Blitzle begonnen te gloeien en verlichtten zo de grot. De grot was kort en ging maar één kant op, de andere kant leek dood te lopen. De kinderen en Clay liepen verder en zagen licht aan de overkant. 'Horen jullie dat?' vroeg Max bang.
'Het is water.' zei Thomas geïrriteerd. De kinderen liepen samen met Clay verder en kwamen uit in een open ruimte, die dood liep. In het midden van de ruimte was een klein meertje, gevuld met water. Het water kwam van een waterval. In het midden van het meer lag een klein stukje land, waar een fossil op lag. 'Een fossil!' riep Clay blij.
'Hoe gaan we die halen? Ik wil niet nat worden, ik heb mijn nagels net gelakt.' zei Nynke als een vervelende diva. Tirtouga sprong in het water en begon te zwemmen. 'Tirtouga is snel in het water, veel sneller dan op het land!' constateerde Max. Tirtouga gooide de fossil op zijn rug en sprong weer in het water.


Ineens verscheen er een kwade Pokémon achter de rotsen. 'Een Darmanitan!' riep Nynke. Darmanitan schreeuwde kwaad en gebruikte een Flamethrower op de kinderen. De kinderen sprongen weg en keken de Darmaniten vol woede aan. 'Waarom deed je dat?' vroeg Clay kalm.
'Mani!' riep Darmanitan kwaad, het enorme wezen gebruikte nogmaals een Flamethrower aanval op de kinderen, die nogmaals konden ontwijken. 'We moeten terug vechten! Tirtouga, Water gun!' riep Max. Tirtouga schoot een straal water naar Darmanitan, die viel en nog kwader werd. Darmanitan sprong in de lucht en kwam met een hoge snelheid op Tirtouga af. 'Pas op!' riep Thomas. 'Ontwijk, Tirtouga!' riep Max. Tirtouga zwom weg, met een hoge snelheid, hierdoor viel de fossil in het ondiepe water. Darmanitan greep de fossil en begon er op te slaan met zijn enorme vuisten. 'Zo kan het fossil breken!' riep Clay kwaad.
'Blitzle, Thunderbolt!' riep Nynke. Haar Blitzle schoot een straal van elektrischiteit naar Darmanitan, die geschokt werd en op de grond viel. 'Snel Tirtouga, haal het fossil terug!' riep Max. Tirtouga zwom naar het fossil en greep het langzaam. Darmanitan stond op en stond op het punt om Tirtouga te slaan met zijn vuist. 'Thunder wave, Blitzle!' riep Nynke. Haar Blitzle schoot een kleine straal elektrischiteit naar Darmanitan, waardoor Darmanitan niet meer kon bewegen en Tirtouga met succes het fossil had gepakt. Clay nam het fossil aan en zag dat Darmanitan weer opstond. 'Tirtouga, maak het af met Ancientpower!' riep Max. Tirtouga begon te gloeien, en creeërde een doorzichtige versie van zichzelf. De doorzichtige Tirtouga veranderde in een bal en kwam met een noodgang op Darmanitan af. Darmanitan rolde achteruit en was bewusteloos. Clay stelde voor om terug te gaan en de kinderen waren het met hem eens. Clay, Nynke en Max kwamen samen met Blitzle en Tirtouga omhoog door de hulp van Excadrill zijn dig aanval, terwijl Thomas blij naar boven gevlogen werd door Tranquill. 'Kom morgen naar de Gym, dan zal ik je eens wat laten zien.' zei Clay, Thomas knikte en begon zich klaar te maken voor het gevecht. De kinderen gingen naar het Pokémoncenter, het werd tenslotte al laat.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.