Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Pokémon » Pokemon, Unova conquer quest! » Hoofdstuk 31: Driftveil Gym match, go! Angry Swadloon, no!! [2/2]

Pokemon, Unova conquer quest!

7 april 2012 - 11:48

1270

0

242



Hoofdstuk 31: Driftveil Gym match, go! Angry Swadloon, no!! [2/2]

Thomas zat midden in het gevecht met Clay. Oshawott had de sterke Krokorok van Clay al verslagen, maar werd vervolgens verslagen door de Palpitoad van Clay. Het was nu Sewaddle tegen Palpitoad, ookal bespotte Clay de Sewaddle van Thomas. 'Trainers, klaar? Begin!' riep de scheidsrechter.
'Sewaddle, Razor leaf!' riep Thomas.
'Ontwijk!' riep Clay. Palpitoad sprong in de lucht en ontweek zo de scherpe bladeren die van Sewaddle kwamen. 'Sewaddle, String shot!' riep Thomas. Palpitoad bleef springen en ontweek zo de plakkerige straal van Sewaddle. 'Palpitoad, Hydro pump!' riep Clay. Palpitoad schoot een enorme straal water naar Sewaddle, die geraakt werd en achteruit rolde. 'Sewaddle, String shot!' riep Thomas. Sewaddle schoot een straal van plakkerig wit spul naar Palpitoad, die geraakt werd en niet meer kon springen of rennen. 'Palpitoad, Sludge bomb!' riep Clay. Palpitoad begon te draaien en stak zijn lange tong uit. Er begon zich een bal van modder te vormen op de tong van Palpitoad, die al snel naar Sewaddle vloog. Sewaddle sprong in de lucht en onweek met gemak de aanval. 'Sewaddle, Razor leaf!' riep Thomas. Sewaddle schoot scherpe bladeren naar Palpitoad, die geraakt werd en door de lucht vloog. Grass-type aanvallen zijn sterk tegen zowel Water als Ground-type Pokémon en omdat Palpitoad allebei was, deed het extra veel schade aan. 'Nee! Palpitoad, nog zo een aanval en je bent er geweest! We moeten het eerder afmaken. Hydro pump!' riep Clay. Palpitoad schoot een enorme straal water naar Sewaddle, die geraakt werd en begon te gillen. Palpitoad stopte met de aanval en er ontstond een dodelijke stilte. 'Sewaaa!' riep Sewaddle, ze begon wit te gloeien en te veranderen van vorm. 'Sewaddle evolueert!' riep Max blij. Sewaddle veranderde steeds meer van vorm en langzaam verdween de witte gloed. Het was geen Sewaddle meer maar een Swadloon! 'Swadloon!' riep Thomas blij. Sewaddle keek kwaad naar Thomas en begon te gillen. 'Is er wat?' vroeg Thomas verbaasd.
'Swadloon!' riep Swadloon.
'Ik heb geen idee wat er aan de hand is, maar gebruik Tackle!' riep Thomas. Swadloon negeerde het bevel en schoot niet één, maar drie plakkerige stralen tegelijk naar Palpitoad, die daardoor helemaal gemummificeerd werd. 'Swadloon, ik zei geen String shot maar Tackle!' riep Thomas boos.
'Swadloon!' riep Swadloon kwaad.
'Soms als Pokémon sterker worden of een verandering ondergaan, worden ze kwaad of raken ze in de war.' vertelde Clay.
'Maak het af met Bug bite!' riep Thomas. Swadloon negeerde nogmaals het bevel en gebruikte Razor leaf. Palpitoad werd geraakt door de scherpe bladeren en knalde tegen de grond. 'Palpitoad kan niet meer verder vechten!' riep de scheidsrechter. 'Nee!' riep Clay kwaad, Palpitoad werd terug in zijn Pokéball gezogen door een rode straal. 'Wat is er aan de hand, Swadloon?' riep Thomas kalm. Swadloon besloot Thomas te negeren. 'Doe eens normaal!' riep Thomas kwaad. 'Nee! Stop. Zoals ik al zei, soms als Pokémon een snelle verandering ondergaan, zoals evolutie, raken ze in de war of worden ze boos. Blijf aardig tegen Swadloon zijn en verzorg hem goed.' vertelde Clay.
'Goed dan. Kom terug, Swadloon.' zei Thomas. De rode straal kwam op Swadloon af maar Swadloon sprong weg. 'Wil je verder vechten?' vroeg Thomas. 'Swa!' riep Swadloon kwaad.
'Nee! Ik moet mijn best gaan doen! Nu komt mijn sterkste Pokémon. Excadrill, ja!' riep Clay. Excadrill kwam uit de Pokéball die in de lucht gegooid werd. 'Ik dacht al dat je Excadrill ging gebruiken.' zei Thomas.
'Natuurlijk, ik bewaar het beste voor het laatst. Excadrill is mijn Pokémon al geweest sinds ik het me kan herinneren. Samen met Excadrill heb ik deze hele gym uitgegraven en gecreeërd.' vertelde Clay.
'Dat is vet! Swadloon, ik reken op jou!' riep Thomas, Swadloon keek Thomas even kwaad aan. 'Trainers, klaar? Begin!' riep de scheidsrechter.


'Swadloon, String shot!' riep Thomas. Swadloon negeerde Thomas en besloot Razor leaf te gebruiken. Swadloon stuurde scherpe bladeren naar Excadrill. 'Excadrill, Rapid spin!' riep Clay kalm. De klauwen van Excadrill begonnen te draaien en zo weerden de bladeren gewoon af. 'Bug bite!' riep Thomas. Swadloon deed nogmaals niet wat Thomas beveelde en kwam op Excadrill af om Tackle te gebruiken. 'Excadrill, Rock smash!' riep Clay. Excadrill knalde Swadloon tegen de grond aan, die met een noodgang op Excadrill af kwam en daardoor extra veel schade kreeg. 'Ik kan hier net zo goed bij gaan liggen!' riep Thomas licht geïrriteerd. Thomas ging liggen op de grond en sloot zijn ogen. 'Swadloon!' riep Swadloon kwaad, hij schoot een witte plakkerige straal naar Excadrill, die het weer tegen hield door Rapid Spin te gebruiken. 'Excadrill, maak het af met Drill run!' riep Clay. Excadrill sprong in de lucht en deed zijn armen en benen bij elkaar, om zo de vorm te krijgen van een drilboor. Excadrill verdween even, maar verscheen al snel weer. Excadrill kwam met een hoge snelheid draaiend op Swadloon af en raakte haar. Swadloon vloog door de lucht, knalde tegen het plafond en daarna ook tegen de grond. Thomas opende stiekum een oog en keek hoe het met Swadloon ging. 'Swadloon kan niet meer verder vechten! Excadrill wint!' riep de scheidsrechter. Thomas stond op en keerde Swadloon terug in haar Pokéball.

'Zet hem op, Thomas!' riep Nynke vanaf de kant.
'Denk je dat het hem gaat lukken?' fluisterde Max.
'Clay en Thomas hebben allebei nog één Pokémon over, maar Thomas is in het voordeel omdat zijn laatste Pokémon nog niet gevochten heeft. Excadrill heeft al veel bewogen en zal wel moe zijn.' zei Heather.
'Pokémon nummer drie! Zet hem op, Tranquill!' riep Thomas. Tranquill kwam uit haar Pokéball en begon rondjes te vliegen. 'Nee! We maken het af in één klap! Excadrill, Horn drill!' riep Clay, Thomas schrok. 'Thomas, Horn drill hoeft slechts één keer te raken en je Pokémon is er geweest!' riep Max.
'Tranquill, Gust!' riep Thomas. De scherpe punt op Excadrill's hoofd begon te gloeien, werd langer en begon te draaien. Excadrill sprong in de lucht, naar Tranquill. Tranquill zwaaide met haar vleugels en creeërde een sterke rukwind. Excadrill had Tranquill bijna geraakt, maar het werd hem te veel. Excadrill kon niet meer tegen de wind vechten en knalde tegen de grond. 'Nee!' riep Clay kwaad. 'Tranquill, Quick attack!' riep Thomas. Tranquill kwam met een noodgang op Excadrill af en ramde hem. 'Excadrill, Rock smash!' riep Clay. Excadrill sprong in de lucht en ramde Tranquill met zijn gloeiende klauw. Tranquill viel op de grond. 'Ja! Nu Drill run!' riep Clay. Excadrill kwam draaiend op Tranquill af en ramde haar. 'Snel Tranquill, vlieg in de lucht!' riep Thomas. Tranquill stond vol moed op en steeg op. 'Nee! Laten we dit afmaken! Excadrill, Horn Drill!' riep Clay. De scherpe punt op het hoofd van Excadrill begon te gloeien, werd langer en begon te draaien. Excadrill sprong in de lucht en kwam op Tranquill af. Er verscheen een grijns op Thomas' gezicht. 'Precies wat ik dacht!' riep Thomas.
'Nee!' riep Clay bang.
'Tranquill, vlieg achter Excadrill!' riep Thomas. Tranquill vloog achter Excadrill. 'Maak het af met Air Cutter!' Tranquill stuurde X-vormige luchtstromingen naar Excadrill, die geraakt werd en met zijn punt vast zat in het plafond. Excadrill viel en kwam bewusteloos op de grond terrecht. 'Excadrill kan niet meer verder vechten! Tranquill wint! De winaar is uitdager Thomas!' riep de scheidsrechter. Thomas begon te juichen van geluk, samen met de kinderen op de tribune. Clay kwam op Thomas af en gaf hem de Quake badge, Thomas had nu vijf badges. De kinderen vertrokken en namen afscheid van Clay.

'Dus, waar ga jij nu heen?' vroeg Heather.
'Naar de volgende badge!' riep Thomas.
'Ik stel voor dat je naar Mistralton city gaat! Ik ga nog trainen in Driftveil city, misschien in de Cold storage.' zei Heather. De kinderen namen afscheid van Heather en liepen naar Route 6, opweg naar avontuur en Thomas' volgende badge.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.