Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Sprookjes » Grimmige Nachten » Herberg De Zwarte Raaf

Grimmige Nachten

15 april 2012 - 2:03

487

2

304



Herberg De Zwarte Raaf

"Welkom reiziger in mijn nederige Herberg. Wat ziet u er moe en hongerig uit. Zet je maar hier aan deze tafel neer dan zal mijn vrouw jouw een heerlijk maaltje voorschotelen, terwijl ik uw kamer in orde maak."
Je ziet de herbergier verdwijnen door een van de vele deuren die de herberg telt. De herberg is dan misschien wel klein maar er hangt een gezellige sfeer met het knapperende haardvuur in de hoek van de kamer.
Sneller dan je verwacht had verschijnt er een magere vrouw met een bord in haar handen. Ze zet het bord voor jouw neus neer en verdwijnt weer door een van de deuren. Voor je begint te eten kijk je nog eens rond in de kamer. Niemand buiten jijzelf is aanwezig in de kamer. Misschien liggen de andere gasten al in hun bed of de andere mogelijkheid is dat je de enigste gast bent die in deze herberg verblijft. Je trekt het je niet aan en je begint te eten.
Je maaltje is bijna op wanneer de herbergier weer verschijnt.
"Ah ,fantastisch ik zie dat je hebt genoten van je maal. Mijn lieve vrouwtje maakt het ook met liefde klaar. Als er een ding is waarvan mijn lieve Fantine van houdt dan is het koken. Laat mij jouw bord maar naar de keuken brengen . Terwijl zet je je maar dicht bij het haardvuur want zo te zien kun je een beetje warmte goed gebruiken voor u in bed kruipt. Als u het niet erg vindt zal ik u zo dadelijk een beetje gezelschap houden . Alleen is ook maar alleen , niet waar?"
Je knikt heel beleefd en je gaat zoals de herbergier je aanwees bij het haardvuur zitten en je wacht op zijn terugkomst .
Weer kijk je eens rond in de kamer en deze keer zie je overal zwarte veren liggen. Weer vraag je je af waarom je dit niet eerder is opgevallen.
Veel tijd heb je niet om daarover na te denken want daar is de herbergier weer. Hij pakt een stoel en zet zich naast je bij het haardvuur. Zoals je al gemerkt hebt kan de herbergier zijn mond niet houden en praat hij over duizend en een dingen. Je krijgt haast iets gezegd tussen al zijn gepraat en geroddel. Je kijkt nog eens rond en je vindt het maar vreemd dat zoveel zwarte veren deze mooie kamer ontsieren en je begint je af te vragen welke idioot zulke veren in zijn herberg laat rondslingeren. Heel beleefd vraag je de herbergier naar dit merkwaardig feit. Plotseling word hij stil en kijkt hij met angstige ogen naar de dansende vlammen. Een tijdlang zegt de herbergier niets tot plots hij aan jou vraagt.
' Zal ik u een verhaal vertellen voordat u naar uw kamer gaat?"
Je vindt het niet erg want een verhaal voor het slapen gaan kan nooit geen kwaad. De herbergier kijkt je aan en met een rustige stem begint hij zijn verhaal.


Reacties:


Pline
Pline zei op 16 april 2012 - 0:21:
OMG dit is gewoon fantastisch!!
Het is echt alsof er een verteller in mijn hoofd zit, super gewoon!!
Ik ben het niet gewoon van dit soort verhalen te lezen (ik zie die ook zowat nooit) maar het is echt een toffe stijl ^^ xx
Zou je me een melding willen geven als het volgende hoofdstuk er is want ik wil het echt lezen xx


Hermelien
Hermelien zei op 15 april 2012 - 11:08:
EPICFREAKNESS >.<
Seriously, ik had niet gedacht dat ik zo'n stuff gaaf zou vinden.
But ik moet mijn mening herzien
Dit is echt wel awesome!
I'm gonna read the next chapter too
Kus