Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » Primrose » Hoofdstuk 5

Primrose

28 mei 2012 - 19:38

646

7

443



Hoofdstuk 5

Een zacht klopje op mijn deur en Effie stak haar hoofd binnen. “Kom je eten lieverd, iedereen zit te wachten.”¯ Ik draaide mijn hoofd weg en veegde snel de tranen van mijn gezicht.
“Ja ik kom zo.”¯ Zei ik en ik hoopte dat ze niet aan mijn stem kon horen dat ik huilde. Valse hoop want ik voelde de vorm van de matras veranderen toen Effie op de rand kwam zitten.
“Wat is er?”¯ vroeg ze.
“Niets, gewoon, ik mis thuis en ik weet niet wat ik moet doen, ik kan het niet overleven, niet met de beroeps uit district 1 en 2 en ik wil ook niemand vermoorden.”¯
“Maar dat is geen moord, het is om zelf te overleven.”¯
“Maar ik ga het niet overleven.”¯ Fluisterde ik.
“Hoe was het bij jou thuis, gewoon het leven.”¯ Vroeg ze plots.
“Moeilijk, we hadden niet altijd eten, mijn vader is gestorven in het mijnongeluk dus het was moeilijker om aan geld te komen. Mijn moeder is na zijn dood volledig ingestort en Katniss zorgde sindsdien voor ons. Ik heb mijn leven aan haar te danken en nu kan ik er niets voor terug doen behalve sterven.”¯ Effie bleef stil en nam me vast in een stevige knuffel en voor het eerst had ik het gevoel dat ze echt met me inzat, dat het niet iemand was die het deed voor de schijn. Misschien omdat we alleen waren, misschien niet, maar op dit moment had ik daar nood aan.
Effie liet me los en ging staan. “Doe maar rustig, als het lukt kom je zo meteen eten, anders breng ik wel wat naar hier.”¯ Toen ze vertrokken was bleef ik nog even liggen maar besloot toen toch maar om me wat op te frissen.

Ik deed de deur van de dinercoupé open en de heerlijke geur van gebakken vlees kwam me tegemoet. Het water kwam me meteen in de mond, zo vaak hadden we niet de kans om dat te eten in district 12 en nu lag het in overvloed op de tafel. Net zoals veel groenten en fruit en gebakken aardappelen en vis en ik zou zo eeuwig kunnen doorgaan met het opnoemen van wat er allemaal op de grote buffettafel stond.
“Kom erbij.”¯ Zei Effie en ik ging nam een bord, legde het vol eten en ging naast Peeta, tegenover Haymitch zitten.
“Laat het je smaken. We waren net aan het overlopen wat er allemaal zal gebeuren in het Capitool.”¯
“En wat gaat er allemaal in het Capitool gebeuren?”¯ vroeg ik.
“Wel, als de trein binnen rijdt begroeten jullie het volk, dan daarna gaan jullie meteen naar het trainingscenter waar een team van stylisten op jullie gaan wachten om jullie om te toveren tot de pareltjes die jullie zijn voor de grote welkomststoet. Dat is heel belangrijk om sponsors te krijgen. De dagen daarna gaan jullie vooral oefenen in het trainingscenter waar jullie op de laatste dag een score krijgen, deze score is waarschijnlijkst het belangrijkste dat ervoor kan zorgen dat jullie sponsors krijgen maar kan er ook voor zorgen dat jullie vijanden kunnen krijgen. Die avond krijgen jullie nog een interview met Caesar Flickerman. Ook dit is heel belangrijk voor sponsors. En dan de dag erna moeten jullie naar de arena. Gedurende die hele periode gaat Haymitch aan het werk om zo veel mogelijk sponsors voor jullie te vinden en om jullie wat te trainen waar mogelijk. Maar dat is nog ver weg. Ervoor moeten jullie vooral proberen genieten van alles.”¯ Zei Effie en ik vroeg me af hoe vaak ze het woord ‘sponsors’ wel niet gebruikt had. Die moesten dus echt wel belangrijk zijn.
We praatten nog even verder tot ik moe werd.
“Ik ga naar bed, slaapwel.”¯ Zei ik.
“Slaapwel.”¯ Mompelde Peeta.
“Slaapwel lieverd.”¯ Zei Haymitch.
“Oké, slaapwel, rust maar goed uit.”¯ Zei Effie en weer had ik het gevoel dat ze meer was dan wat ze altijd liet zien. En hiermee ging ik naar bed en viel in slaap.


Reacties:

1 2

KellyStyles
KellyStyles zei op 4 juni 2012 - 17:55:
Prim is zó lief!
Echt wauwie geschreven dit!


MissEva
MissEva zei op 29 mei 2012 - 20:20:
Prim is zo ongelofelijk lief!
En effie opeens ook...
Nou, weer helemaal geweldig geschreven.
Haymitch blijft eng.
En ook heb ik het gevoel dat er wat met peeta aan de hand is? Of verbeeld ik me dat maar?

Xxzi


Chrissy
Chrissy zei op 29 mei 2012 - 18:59:
Ahw, Haymitch noemde haar lieverd! Misschien toch iet zo'n zak! Ikwik een melding!


justAgirl
justAgirl zei op 29 mei 2012 - 14:27:
I loveee it!<3
ik vind Prim zo'n intrigerend karakter. (:
zeker hoe jij haar beschrijft!<3
geweldig verhaal is dit!<3


Hermelien
Hermelien zei op 28 mei 2012 - 21:02:
Ik moest echt eerst niets van Effie Prul hebben,
Maar uiteindelijk is ze een van mijn favoriette
personages geworden ;O
Je beschrijft haar zo geweldig!
Dit hele hoofdstuk IS GEWELDIG!
Kus