Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Secret love || Dramione » Hoofdstuk 1

Secret love || Dramione

6 juni 2012 - 15:38

942

2

538



Hoofdstuk 1

Zoals ik al eerder heb genoemd, dit verhaal heb ik ook op een andere site staan. Dit is mijn eerste verhaal ooit, dus hope you like (:

Om half 11 zit Hermelien met haar ouders in de auto onderweg naar kings cross station. Ze was die ochtend al heel vroeg wakker. Ze kon gewoon niet meer slapen omdat ze wist dat ze die dag weer terug naar zweinstein ging. Zweinstein is eigenlijk haar 2e huis. Daar zijn haar vrienden en een hele bibliotheek vol met haar grote liefde, boeken. Omdat haar ouders geen tovenaars zijn kunnen ze niet naar perron 9 ¾ ,dus neemt ze al afscheid van ouders op de parkeerplaats. Ze rent door de muur tussen perron 9 en 10. Het is al aardig druk op het station. Wat wel logisch is omdat de trein al over 5 minuten vertrekt.

Snel stapte ze de trein in op zoek naar het coupé waar Harry en Ron zouden zitten. Al snel ziet ze Harry en Ron in een coupé zitten samen met Ginny. Glimlachend loopt ze naar binnen. ‘Hé Hermelien, jij bent ook veranderd in deze zomer.’ Zei Ron die de bewondering in zijn stem niet goed kon verbergen. Ze glimlachte. ‘Hoi Harry, Ron en Ginny. Haha jullie zijn ook veranderd hoor, vooral veel langer geworden zie ik.’ Dat klopte Harry en Ron waren nu meer dan een kop groter dan Hermelien. Toen de trein langzaam begon weg te reiden zwaaide ze nog snel naar meneer en mevrouw Wemel. Toen ze de bocht omgingen begonnen ze meteen nog de laatste nieuwtjes met elkaar te delen en hoe hun vakantie geweest was.

Draco kon zijn gedachten er niet echt bijhouden in de trein. Hij kon maar moeilijk het gesprek tussen Korzel en Kwast volgen. En hij hoorde ook niet dat Patty Park hele verhalen over haar vakantie aan hem aan het vertellen was. ‘Hé Draco, luister je eigenlijk wel?’ vroeg Patty.

‘Hè, zei je iets?’ Vroeg Draco die uit zijn gedachten verstoord werd. ‘Zie je wel. Je luistert niet naar me hè. Is er iets Draco lief van me?’ Hij schudde zijn hoofd. Patty keek hem nog een tijdje bedenkelijk aan maar ging toen op zijn schoot zitten. Eigenlijk vond hij Patty niet eens leuk. Hij weet dat zijn vriend Blaise haar leuk vind en probeerde zijn duistere blikken te negeren. Waarom had hij eigenlijk nog wat met haar? Hij kon haar makkelijk dumpen. Daar zou hij niet mee zitten en hij maakte zijn vriend Blaise er nog gelukkig mee ook. Plotseling stond hij op. Patty viel hard op de grond. ‘Draco wat doe je nou!? Je merkt toch dat ik op je schoot zit? Wat is er toch me-

‘Laat me nou maar met rust. Ik ga even een stukje lopen.’ Snauwde hij haar af. Meteen sloeg Blaise een arm om haar heen om haar te troosten. Ze keek Draco gekwetst aan, maar hij negeerde haar. Hij liep door het gangpad en keek door de glazen deuren van de coupés naar de andere leerlingen. Wat eerste jaars die op de gang stonden te praten duwde hij ruw opzij. Hij wist niet waarom maar hij voelde zich anders.

‘Ron jij kijkt ook niet vaak in de spiegel hè.’ Lachte Hermelien. Er zat een grote zwarte veeg op zijn wang. Ron keek haar niet begrijpend aan. ‘Hier laat me maar.’ Ze veegde met haar hand de veeg weg van zijn gezicht. Ron begon lichtjes te blozen. Het viel haar op dat Harry heel de tijd naar Ginny zat te staren en ze gaf hem een zachte por een glimlachte met een veelbetekende blik naar hem. ‘Ik zie het wel hoor.’ Fluisterde ze tegen hem. Ze zag dat hij moest blozen. Ze moest er wel om lachen.

‘Zo, is het waar wat ik gehoord heb?’ Zei een kille stem. Met een ruk draaide ze haar hoofd om naar de deur. ‘En wat heb je dan wel niet gehoord Malfidus?’ Zei Ron met haat in zijn stem. Malfidus keek Ron me een vuile blik vol arrogantie aan. ‘Dat modderbloedje griffel hoofdmonitor is geworden.. Dus klopt dat?’ Hij keek haar kil aan. ‘Ik stelde je een vraag Griffel. Ik verwacht dan dus ook een antwoord.’ Ze keek hem een tijdje aan. ‘Ja, dat klopt ik ben hoofdmonitor. Maar wat interesseert jou dat nou?’ Ze keek hem aan met dichtgeknepen ogen vol met afschuw. ‘Nou dat interesseert mij omdat ik ook hoofdmonitor ben geworden… Dat betekent dus dat wij samen moeten gaan werken.’ Hij zei het met en toon vol walging. ‘Als je niet nog meer onzin te vertellen hebt, Malfidus, dan rot je nu maar op! En sowieso waarom zouden ze iemand als jou hoofdmonitor laten worden?’ Zei Ron met dreigende blik en opgeheven toverstok. ‘Haha, denk je nou echt dat ik bang voor jou ben Wemel? Ze vinden me blijkbaar zeer geschikt daarvoor hè. Dat neem ik ze ook niet kwalijk.’ Hij glimlachte gemeen. ‘En het is geen onzin. Want ik ben echt hoofdmonitor geworden. Kijk maar naar mijn badge.’ En inderdaad en glom een zilveren badge op zijn borst met de naam Hoofdmonitor erop. Nog voordat ze wat terug konden zeggen had hij de deur al met een klap dicht gegooid.

‘Hermelien… dit betekent dus dat jij en hij samen moeten gaan werken?’ vroeg Ron voorzichtig. ‘Ja ik denk het wel Ron.. Ik denk het wel, helaas. Ik vraag me af hoe dat gaat aflopen als wij samen moeten patrouilleren in de gangen.’ Ze keek hun verdrietig aan. ‘Ach Hermelien, je hoeft waarschijnlijk niet altijd met hem te lopen. Misschien moet je soms wel alleen lopen en dan wil ik wel mee lopen.' Zei hij met een troostende toon. Terwijl ze nog een tijdje door zaten te praten over het onderwerp arriveerde ze bijna bij het station van zweinsveld. Snel kleedde ze zich om in hun schoolgewaden.


Reacties:


Pline
Pline zei op 17 juni 2012 - 14:05:
OMG ik ben zo blij dat ik even bij Harry Potter keek om te zien of er nog wat tof te vinden was!!!!
Dit is gewoon een geniaal idee om te schrijven en ik ga meteen verder met het volgende hoofdstuk, hoogstwaarschijnlijk krijg je daar een langere reactie
Mihihihihi I like it ^^
xxx


MissEva
MissEva zei op 7 juni 2012 - 18:10:
Niemand heeft hier een reactie opgegeven?
Stom zeg, want dit is echt een goed eerste hoofdstuk.
Ik had gelezen dat je ook op quizlet zit, dus de tips laat ik maar. Zelf doe ik dat ook, alleen post ik daar niks. Ik lees alleen wat verhaaltjes enz, hier vind ik het leuker om te posten

Een paar stukjes die ik leuk & goed vond:

‘Haha, denk je nou echt dat ik bang voor jou ben Wemel? Ze vinden me blijkbaar zeer geschikt daarvoor hè. Dat neem ik ze ook niet kwalijk.’ Hij glimlachte gemeen.


Typisch Draco. Dus echt goed bedacht.

Wat eerste jaars die op de gang stonden te praten duwde hij ruw opzij. Hij wist niet waarom maar hij voelde zich anders.


Germ! Alweer typisch draco, maar toch!
Bijna hetzelfde als op een normale middelbare school, dat sommigen bruggertjes gaan omduwen. Zo enorm zielig!
maar wel cool bedacht.

Oké.. Dit word lange reactie, maar die zijn wel het leukst.
Ik ga nu snel hoofdstuk 2 van je lezen. Ik kijk nog wel of ik daar ook een reactie achter laat.

xx