Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Secret love || Dramione » Hoofdstuk 2

Secret love || Dramione

7 juni 2012 - 15:39

920

2

359



Hoofdstuk 2

Toen ze in de grote zaal zaten merkte Hermelien dat ze aangestaard werd door twee kille ogen vanaf de tafel van Zwadderich. Ze keek hem even recht aan in zijn ogen. Meteen wende hij zijn blik af en keek naar de grote deuren van de grote zaal die net opengingen. De eerste klassers kwamen binnen onder leiding van professor Anderling. Ze zag heel veel nerveuze blikken van de kleine eerste jaars de zaal doorgaan. Nog een beetje bang voor wat hun te wachten stond. Ze moest denken aan toen zei daar liep. Een glimlach verscheen op haar gezicht. Toen de eerste jaars voorin stonden werden ze 1 voor 1 naar voor geroepen om op de kruk te zitten en de sorteerhoed op hun hoofd gedrukt te krijgen. Verschillend werd er gejuicht onder de afdelings tafels omdat er een leerling bij hun afdeling kwam. Tijdens de speech van professor Perkamentus werden de vaste dingen verteld, er werd nog een nieuwe leerlaar toverdranken genoemd (slakhoorn) en nog een verzoek voor de afdelingshoofden om na het eten nog langs het kantoortje van professor Perkamentus te komen voor verder informatie.

Als hij klaar is met zijn speech vullen de gouden schalen zich met eten en meteen begint iedereen van alles op te scheppen. Er word veel gepraat door iedereen over hun vakantie en wat ze dit schooljaar allemaal gaan doen. Alleen Malfidus is er niet zo bij met z’n gedachten. Heel de tijd moet hij denken aan dat hij moet gaan patrouilleren met Griffel. Dat word nog wat. Ze haten elkaar!

Als iedereen het toetje op heeft verdwijnt het eten en zijn de borden weer helemaal schoon. De grote zaal stroomt al snel leeg. Hier en daar word er door de klassen oudste geroepen ‘Eerste klassers volg mij.’ Hermelien neemt nog even afscheid van Harry en Ron en loopt dan naar de waterspuwer dat lijd naar het kantoortje van professor Perkamentus. Alleen als ze voor de waterspuwer staat komt ze er achter dat ze helemaal het wachtwoord niet weet. Gelukkig komt daar net professor Anderling voorbij. ‘euh.. Professor weet u het wachtwoord? Ik weet hem niet en-

‘Maar natuurlijk mevrouw Griffel. Kreeftschuimpjes’ mompelt ze. En de waterspuwer begint te draaien. Als ze boven komt en in het kantoor zit Draco er al. ‘Ga zitten meisje.’ Zei de vriendelijke stem van Perkamentus.

‘Ik kom maar snel ter zaken want jullie moeten uitgerust zijn voor de eerste lessen van morgen. Zoals jullie weten is het de taak van jullie als hoofdmonitoren om s‘avonds door de gangen te patrouilleren en mensen erop te wijzen zich aan de regels te houden. En als het nodig is kunnen jullie ook als een student een regel overtreed daar een aantekening van maken en die geven aan hun afdelings hoofd, die zorgt dan voor een geschikte straf.’ Hij keek hun met een glimlach aan. ‘jullie kunnen geen straf uitdelen aan studenten uit jullie eigen jaar of studenten die een jaar hoger zitten dan jullie. Dat kan alleen als die persoon betreft echt een grote fout heeft begaan. En dat word dan overlegt met hun afdelings hoofd.’ Hermelien zag Malfidus een beetje teleurgesteld kijken. Want ze weet dat hij graag straf zou uitdelen aan Harry en Ron, Omdat hun al vanaf het eerste jaar gezworen vijanden zijn. ‘Ik ga ervan uit..’ Ging Perkamentus verder. ‘.. Dat jullie elkaar met respect behandelen. Ga met elkaar om als vrienden en help elkaar waar nodig is.’ Bij die woorden keek hij Malfidus aan. ‘Jullie krijgen een rooster waarop staat wanneer, hoe laat en met wie jullie moeten patrouilleren.’ Ze keek even naar haar rooster en zag dat ze 3 dagen met Malfidus moet lopen. Een zachte maar geïrriteerde zucht ontsnapte uit haar mond.

‘Jullie hoofdmonitor badge kunnen jullie gebruiken als sleutel voor de speciale hoofdmonitoren badkamer. Jullie kunnen die vinden op de vierde verdieping achter het schilderij van de badende draken. Je hoeft alleen maar je badge tegen de grootste draak te houden en dan kan je de badkamer in.’ Hij nam een kleine pauze. ‘Hebben jullie nog vragen?’ Niemand zei iets. ‘Dat neem ik aan als een nee. Dan kunnen jullie nu weer terug naar jullie leerlingenkamers.’ In stilte vertrokken ze. Toen ze de hoek om gingen duwde Draco haar ineens tegen de muur aan. Hij keek haar eerst een tijdje in haar ogen aan. ‘Luister Griffel, we weten allebei dat we elkaar niet mogen, maar laat ik duidelijk zijn. We zullen samen moeten werken. Dus -

‘Dus wat, Malfidus? Verwacht je dat ik naar jou ga luisteren? Ik vind het net zo vervelend als jij dat we samen moeten werken, maar dat be-

‘Ik was nog niet uitgesproken!’ Terwijl hij dat zei vloog er wat speeksel uit zijn mond in haar gezicht, maar ze verroerde zich niet. ‘Altijd die grote mond hè. Leren dreuzel kinderen geen manieren?’ hij keek haar kil aan. ‘Maar dat wilde ik dus niet zeggen. Wat is eigenlijk wilde zeggen was dat ik geen zin heb om hele verhalen van jou aan te moeten horen als we samen moeten patrouilleren. Het enige wat je tegen me mag zeggen is dat als je iemand regels ziet overtreden. Is dat duidelijk?’ Het bleef een tijdje stil. ‘Ik vroeg of ik duidelijk was Griffel!’ Ze voelde zijn adem over haar gezicht strijken. Het rook naar appel. ‘Alsof ik tegen je zou willen praten.’ Ze probeerde het te zeggen zonder een trillende stem. Hij keek haar vol arrogantie aan. ‘Dan is het goed.’ Siste hij. Nog voordat ze wat kon zeggen liep hij al met grote stappen weg.


Reacties:


Pline
Pline zei op 17 juni 2012 - 14:13:
WAT EEN ARROGANTE ZAK!!!
sorry dat moest er even uit!!
Ik zou zo kwaad zijn op Draco dat ik hem waarschijnlijk zou beheksen, wat denkt hij wel!!
Ocharme Hermelien dat ze met hem moet samenwerken...
En ik ben eigenlijk ook wel ergens benieuwd naar wie de andere hoofdmonitoren zijn...

Ik vind dit verhaal nog altijd fantastisch en ik hoop dat je er heel snel mee verder gaat!!!


MissEva
MissEva zei op 7 juni 2012 - 18:16:
Oke bij mijn vorige reactie vergat ik te zeggen dat ik graag een melding wou
Weer helemaal goed geschreven

xx