Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Final Fantasy » Super Bas: Chaostheorie (Fantasy) » Hoofdstuk 1

Super Bas: Chaostheorie (Fantasy)

9 juni 2012 - 14:04

1383

0

401



Hoofdstuk 1

Het begin van het verhaal.

11:23, 4e lesuur, in de school.....‘’Hier moet ze wel zijn’’ zegt Bas in zichzelf terwijl hij door de witte gang loopt en in de aula terechtkomt, waar de stoelen en tafels chaotisch en onordelijk overal staan en op een witte muur een raar iets is gekrabbeld. De donker-rood-bruine vloer één groot oerwoud van chaos, alsof er een wervelwind is geweest, en er liggen briefjes en blaadjes en de banken in de aula zijn verschoven, er ligt een pen en papier op. Bas loopt langs het lokaal van klas 1D, dat juist naast zijn eigen lokaal ligt, ‘’Of tenminste, Jorien zei van wel, maar ik weet het echt niet hoor....’’ Bas kijkt naar binnen. Echter, alles is er, zelfs meester Ruben, de klas is rustig in een mentorles, alle leerlingen zijn er behalve de persoon die hij zoekt.

‘’Wow.... Waar is Sylke toch? Ik zoek al de hele school rond. Weird. Normaal is ze nooit absent. Er moet wel iets gebeurd zijn.’’ Bas kijkt in het rond, maar de hele school lijkt nogal vreemd, anders. De meesten van zijn vrienden blijven volgend jaar in dit gebouw terwijl Bas een andere leerrichting gaat volgen. Bas denkt aan het feit dat hij zich nogal rot voelt, maar wat hij echt niet snapt is waarom alles zo anders lijkt ineens. Hij kan de chaos in zijn hoofd werkelijk niet meer ordenen. Tom, Riky, Sylke, Michael, Mike, iedereen loopt door zijn hoofd. Oh, en Kimberley en die persoon Kevin! Hij snapt er werkelijk niets meer van. Sylke zou er vandaag toch zijn? Ze had tenslotte gezegd dat ze dat liedje zou spelen voor Bas en zijn vrienden. Hij kon zich de tekst die ze geschreven had nog goed herinneren. Ach ja, laat maar, het lukt toch allemaal niet meer denk Bas dan maar.

Maar er is iets anders dat vreemd voelt. Maar wat? ‘’Dit is gewoon wierd’’ zegt Bas, die zijn kapuchon van zijn zwarte hoodie met een wit geruit patroon verder over zijn hoofd trekt, ‘’Gisteren was ze nog vrolijk, helemaal fit en speelde ze dat nummer op haar gitaar. Man ze heeft talent.... Maar nu is ze ineens nergens te bekennen! Vreemder nog, zelfs Jorien begrijpt er niets van. Ik snap het werkelijk niet. Wat is hier aan de hand?’’

‘’Huh, Bas?’’ zegt ineens een bekende stem achter hem. Bas draait zich om en ziet zijn beste vriend. ‘’Riky?’’ zegt Bas op een verbaasde toon, ‘’Oh, het is niks, ik was met m’n gedachten bij Sylke, die is absent om een één of andere reden. Ik had even niet verwacht dat jij hier ineens zou staan.’’ Bas kijkt naar Riky’s donkerpaarse tovenaarshoed en zijn cape, die hij gespreid heeft, waar je het heelal aan de binnenkant ziet, oftewel het outfit dat Riky normaal draagt; hij is tenslotte een tovenaar in opleiding. ‘’Sylke.... Hmm.... Ik heb ook geen idee waar ze is, sorry.’’ Riky lijkt echter iets anders te willen zeggen, maar hij lijkt te zijn vergeten wat hij wilde zeggen. Wat wil Riky nou zeggen?

‘’Is er iets?’’ vraagt Bas aan Riky. ‘’Ik weet het niet echt’’ zegt Riky, maar de toon waarop hij het zegt klinkt alsof hij aarzelt. ‘’Ik denk dat we het beter aan meester Ruben kunnen vragen’’ zegt Riky, ‘’Alleen, het is wel zo, we mogen de les niet storen.’’

Later.....
Terwijl Bas door de hal loopt naar de mediatheek, waar de computers allemaal chaotische dingen weergeven, waaronder een schilderij van Leonardo Da Vinci, juist het schilderij van de Da Vinci Code, hoort hij ineens de stem van Yvo, uit 1B. ‘’Hi Bas! Man, wat zie je er down uit! Laat me raden, Sylke?!’’

Bas schaamt zich nogal dat Yvo dit door de hal roept, want een aantal leerlingen uit de 2ejaars en de 3ejaars staan te kijken en vangen alles op. Waarom moet Yvo dit nou weer roepen? Vriendschap is toch niet zo’n ongelofelijke ramp?! Of wel soms?!
‘’Ach man, hou toch je kop met je gezeik’’ zegt Bas recht in Yvo’s gezicht, op een nogal onvriendelijke toon die deels komt omdat de vreemde grijns op Yvo’s gezicht hem niet aanstaat. Waarom die grijns denkt Bas. Heeft Yvo iets te verbergen? Heeft hij weer zo’n plannetje als eerder? Door dat gezeik van eerder waren er allemaal dingen gebeurt waar Bas liever niet meer aan denkt.
‘’Lol, wat?!’’ roept Yvo op een schijnbaar verbaasde toon, ‘’Ik maakte alleen maar een grapje’’ Bas kijkt Yvo geïrriteerd aan. ‘’Die grapjes ken ik. Als ik vrienden wil zijn met Sylke of wie dan ook, wat heb jij daar mee te maken?! Probeer je me in de maling te nemen met die grijns ofzo?’’

‘’Nee, tuurlijk niet’’ zegt Yvo, maar Bas ziet een vreemde schittering in zijn ogen. Yvo trekt zijn zwaard, een mystiek zwaard met een ijs- en lucht-element en een nogal ijzige uitstraling dat ongeveer net zo lang is als hijzelf. ‘’Okee.....’’ Yvo rent op Bas af en probeert Bas aan te vallen met zijn zwaard, maar Bas doet een stap naar achteren en klimt op een kast. Yvo stuurt een snijdende wind op Bas, maar Bas ontwijkt de klap en springt van de kast af, recht op Yvo’s hoofd. Daarna deelt Bas Yvo een paar klappen uit, maar Yvo pakt Bas vast in de kraag en houdt hem tegen de muur.

‘’Niet zo goed, Bas’’ zegt Yvo, ‘’Maar je bent nog maar net mijn rivaal. Ik ben een volleerde zwaardvechter. Het enige wat ik wil is de strijd aangaan tegen Galacticus, hij was de grootste zwaardvechter in de Grote Youkai Oorlog. Ik wilde Sylke alleen maar vragen of zij misschien iets weet over mythologie en chaos enzo. Heb jij daar zo’n groot probleem mee?’’ ‘’Als je het voor goede doeleinden zou doen, dan niet’’ zegt Bas, ‘’Sylke is een van mijn beste vrienden. Ik geef heel veel om haar. Ik was aan het begin van dit schooljaar een verschrikkelijk iemand, ik haatte de mensheid, maar Sylke heeft me gered, samen met Riky. Dankzij haar kon ik eindelijk gelukkig zijn. Ik ben die twee zo dankbaar. Maar wat wil jij eigenlijk?’’

‘’Niks. Alleen tegen Galacticus vechten’’ zegt Yvo. ‘’Laten we dan maar stoppen hiermee. Ik maak er wel een einde aan’’ zegt Bas. Met een harde klap slaat Bas Yvo weg.

Yvo trekt zijn zwaard en stuurt een paar vlagen van snijdende wind en ijs op Bas, maar Bas weet de klappen te ontwijken. Yvo klapt twee mystieke vleugels uit en raakt Bas zijn arm met zijn zwaard, waardoor Bas zijn arm wordt verwond. Nee....Ahh.....AAAH.....Mijn arm.....Yvo, nee.....’’ Bas voelt de pijn en de wond. Waarom doet Yvo dit?! WAAROM?! Iedereen lijkt te zijn veranderd. Maar hij snapt nog steeds niet wat er zo weird voelt. Met één goede arm rent Bas echter nog op Yvo af en deelt hij Yvo een klap in het gezicht uit, maar Riky verschijnt plotseling en stuurt een paar vuur-beams op Yvo af met zijn toverstaf. Yvo wordt in de fik gezet.

‘’AARGH! Ik krijg je wel!’’ roept Yvo terwijl hij zijn ijs-zwaard transformeert in een vuur-zwaard en een brandende windvlaag op Bas en Riky afstuurt. Riky beschermt hen echter met een magisch schild, maar de hal is een beetje beschadigd, met een paar brandplekken op de kasten en de computers doen het niet meer.

‘’Yvo, stop hier alsjeblieft mee!’’ roept Riky tegen zijn goede vriend. ‘’Riky, eigenlijk heb je wel gelijk. Ik weet niet waar Sylke is, echt niet. Maar ik weet wel dat jullie naar het Lange Pad moeten gaan. Het is mogelijk dat Lucifer haar heeft ontvoerd. Lucifer heeft tenslotte de school een brief gestuurd! Hij is de nieuwe schurk.’’ Bas schrikt hiervan. Sylke, zijn beste vriendin, ontvoerd?! Dus die brief van Lucifer waar Jorien het over had had dus wel degelijk een connectie met het feit dat Sylke absent is. Maar als Sylke ontvoerd is.... dan is ze wel degelijk in groot gevaar! Hij moet iets doen! ‘’W-Wat?! Is dat werkelijk?!’’ vraagt Bas. Yvo knikt ja. ‘’Ik weet niet zeker of dit waar is, maar jullie moeten iets doen. Sylke is de laatste boogschutter, haar pijl en boog kan door het oog der duisternis heen breken. En je geeft zo veel om haar zeg je. Jullie moeten haar redden. Ik kan alleen niet meegaan, sorry. Maar ik wil jullie wel helpen als het moeilijk wordt.’’

‘’Sorry Yvo.....’’ zegt Bas op een droevige, schuldige toon terwijl hij naar beneden kijkt.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.