Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » 12 districts, 24 children -oneshots. » District 7 -F

12 districts, 24 children -oneshots.

12 juni 2012 - 19:03

1026

4

366



District 7 -F

Hope ya luv it <3 Deze ik weer gemaakt door mij (PeachyFull). Het kan misschien een beetje verwarrend zijn, sorry daarvoor. Dat is niet mijn bedoeling. Maar het nieuwe slachtoffer van de games schreef in het dagboek, dus het jongetje is GEEN tribuut. Hhahahaahhaha <3 Xx

District 7 - Female

Zachtjes pakte twee handjes een oud boekje op, het slot brak meteen af van ouderdom. Stof werd door het capitools kind eraf geblazen. Hij had het gevonden in een grote kist, er zaten allemaal spullen van zijn opa de ex-spelmaker van de hongerspelen in. Het jongetje, net tien jaar, mocht er eigenlijk niet aanzitten, maar wie kwam erachter? Niemand. Voorzichtig opende hij bijnkleurloze boekje. De eerste woorden werden gezien door zijn ogen, snel gevolgd door de andere.

Dagboek van Kelseay Desireé Souen. 74e Hungergames Tribute.

Het was dus een dagboek, interessant. Snel begon hij zijn leesavontuur door de eerste pagina om te slaan. Misschien kon hij dit beter niet doen, want wat zou ze er wel niet in geschreven kunnen hebben? Maar nee, het jongetje luisterde niet. Hij was te nieuwsgierig.

Lief dagboek,
Vandaag is het de eerste nacht in de arena. Het zal nu ongeveer half negen zijn. Ik ben bang voor het donker, maar vuur kan ik niet aansteken. Het is te gevaarlijk. De schaduwen lijken mij te willen grijpen, en de bomen willen me laten struikelen. Ik ben veilig in een grot gaan liggen, althans veilig voor nu. Hopelijk hou ik het vol. Ik wil mijn Familie niet teleur stellen, in het speciaal mijn moeder niet. Haar blik in haar ogen deden mij pijn toen ze de kamer moest verlaten, ons afscheid duurde maar een minuut of twee. Eigenlijk moet ik dit stukje nu heel emotioneel schrijven, maar ik wil het Capitool niet nog meer plezier doen, ik moet immers voor hun in dit boekje schrijven. Ik zal verder maar positief over hun schrijven, want als ik negatief schrijf en ik overleef het, dan ben ik alsnog ten dode opgeschreven. Zucht. Maar ik ga slapen, mijn ogen kunnen elk moment dichtvallen. Hopelijk tot de dag dat ik weer (levend) hierin kan schrijven.
Kelseay.



Met een schrok viel het jongetje in de realiteit. Hij was gewoon letterlijk in het boek ‘geklommen’, hij zag haar gedachten en hoe ze alles opschreef. Hij zag alles door haar ogen. Hoe kon dat? Wat was dit voor een magie? Hij schudde verbaast zijn hoofd, dit was geen magie. Dit was technologie, gemaakt door het Capitol. Alsof het een verslaving was gleden zijn vingers over het vergeelde papier, klaar om de bladzijde om te slaan. Was dat wel slim? Want welke andere verassingen hadden de spelmakers in dit dagboek gestopt? Zonder ook maar verder te denken sloeg hij de bladzijde om en vonden zijn ogen alweer de volgende woorden.

Lief Boekje,
Het voelt alsof ik tegen de lucht aan het praten ben, als ik hierin schrijf. De wind neemt mijn woorden mee en vervolgens hoort iedereen het. Eigenlijk is het ook zo, want er zijn altijd camera’s op me gericht. Ik ben maar een pion in hun spel. Vinden ze het saai worden, dan gooien ze er gewoon één of meerdere weg. Zo simpel is het. Ze moesten eens weten hoeveel levens ze daarmee in een klap verwoesten. Maar ik was hier niet om te klagen, het is de bedoeling dat ik hierin mijn ‘emoties’ uit. Geloof me ik voel hier héél veel emoties. Haat, pijn, verdriet en angst. Ga zo maar verder. Het meest pijn doet de spijt die ik heb, mijn instinct heeft zich laten meeslepen door het spel. Ik heb vandaag iemand vermoord. Ja je hoorde het goed, VERMOORD. Ik heb wel een uur zitten huilen in een boom, het is een wonder dat niemand me gehoord heeft. Haal me uit deze vreselijke plek vandaan, het liefst levend. Hopelijk tot de dag dat ik weer (levend) hierin kan schrijven.
Kelseay.



Alweer werd het jongetje met een klap op de grond neer gesmeten. Als dit na elk hoofdstuk gebeurde zou hij zo een arm kunnen breken. Hij greep alweer na het dagboek en begon aan de nieuwe bladzijde. Het was nu een echte verslaving geworden. Hij wilde zo graag het boekje wegleggen, maar het ging gewoon niet.

Lieve niemand,
Ja ik noem je niemand, want je bent nou eenmaal geen persoon. Maar nu naar een wat ‘spannender’ onderwerp. Ze zagen me net. En met ‘ze’ bedoel ik de Careers. Ik denk dat ik ze kwijt geraakt ben, maar ik ben natuurlijk niet zeker. Dat moment dat je denkt dat je sterft, als de jager je aankijkt alsof je zijn prooi bent. Volgens mij zijn de kansen in mijn voordeel, dat hoop ik tenminste. Wacht… Ik hoorde iets dacht ik. Eigenlijk zou ik nu niet meer verder moeten schrijven, maar wat maakt het nog uit? Ik moet toch eens sterven? Het geluid heeft zich net een seconde geleden alweer laten horen. Duidelijk voetstappen, zoekende voetstappen. Ik moet rennen, ze komen eraan.


Het boek gaf het jongetje even de tijd om te denken, alsof het hem ergens op aan het voorbereiden is. Maar voordat het pas echt tot hem doordrong was hij alweer in het verhaal. Hij zag alles wat Kelseay ook zag. Hoe ze rende voor haar leven, en hoe ze zich achter een boom schuil hielt. Ze begon weer in haar dagboek te schrijven, maar deze keer niet in haar nette krullerige handschrift. Onheilspellende hanenpoten versierde een legen pagina.

Ze komen me halen, elk moment kunnen ze bij me zijn. Elk moment kunnen ze me vermoorden. Ik ga mijn woorden nog maar een keer herhalen: Ik ben maar een pion in hun spel. Pap of mam, als jullie dit ooit lezen, ik hou van jullie! Mijn ademhaling wordt steeds zwaarder, ik voel het einde dichterbij komen. Ik ga maar beginnen aan mijn eindzin, ik hoor dat ze nog maar enkele meters afstand hebben. Dus hopelijk tot de dag dat ik ik weer (lev-

Verder ging het niet, bloedspatten lieten haar lot zien. Hoe ze was gestorven? Daar was het jongetje achter gekomen. De spelmakers hadden hun best goed gedaan, blijkbaar deelt iedereen die dit boekje leest het zelfde lot als Kelseay. Hadden zijn ouders maar geleerd om niet zo nieuwsgierig te zijn. Hadden ze hem maar geleerd om niet in andermans dagboeken te lezen. Een mes stak door de keel van het jongetje, de doodsoorzaak van Kelseay Desireé Souen. Eén mes, twee slachtoffers. Hopelijk kan het volgende persoon het Dagboek en zijn verassingen weerstaan.
-Kelseay Desireé Souen.


Reacties:


Jopie2
Jopie2 zei op 22 juni 2012 - 8:06:
Zachtjes pakte twee handjes een oud boekje op, het slot brak meteen af van ouderdom.
Oww wat een geweldig begin. Je sleurt op deze manier je lezer meteen het verhaal in. Door het gebruik van dat verkleinwoordje maak je het beeld dat ik erbij krijg erg vertederend. Originele inslag ook, dat je begint met een pov van een capitoolkind. En dat je in de derde persoon schrijft, draagt zeker ook bij aan de sfeer van dit hoofdstuk. Sehr gut.
De schaduwen lijken mij te willen grijpen, en de bomen willen me laten struikelen.
Wauwie. Wat een mooie beeldspraak.
Alsof het een verslaving was gleden zijn vingers over het vergeelde papier, klaar om de bladzijde om te slaan.
Mooi, mooi, mooi. Oewww ik wilde ook meteen doorscrollen. Wat een goed idee om het verhaal van een tribuut niet door de ogen van die tribuut te schrijven maar vanuit een Capitooljongetje dat per ongeluk (of expres) haar verhaal vindt en er in meegesleurd wordt. Erg mooi en door de afwisseling van dagboek-jongetje vind ik het verhaal ook erg prettig lezen.
Het voelt alsof ik tegen de lucht aan het praten ben, als ik hierin schrijf. De wind neemt mijn woorden mee en vervolgens hoort iedereen het.
mooie zinnen...
Haal me uit deze vreselijke plek vandaan, het liefst levend.
De wanhoop spat echt uit dit bericht. Je geeft haar dagboek precies het goede gevoel mee.
Onheilspellende hanenpoten versierde een lege pagina.
Wieee die zin voert de spanning echt vet veel op. Ik ben net als dat jongetje VERSLAAFD Ik moet doorlezen.
Dus hopelijk tot de dag dat ik ik weer (lev-
Wat een ontlading van het stukje daarvoor dat echt razendsnel leest. Je hebt echt een snel tempo in die woorden weten te krijgen. En die zin die dan halverwege wordt afgebroken. Brrr. Spannend.
Een mes stak door de keel van het jongetje, de doodsoorzaak van Kelseay Desireé Souen.

Wat!
OMG, Dat zag ik best wel niet aankomen.
Eén mes, twee slachtoffers. Hopelijk kan het volgende persoon het Dagboek en zijn verassingen weerstaan.

De rillingen liepen me bij die zin echt over mijn rug.
Zo breng je een soort horrorelement in het verhaal. De spelmakers zijn echt hufters zeg! Wow die laatste zinnen maken dit verhaal helemaal af. Daardoor blijf ik nog even over dit verhaal nadenken. Brrr. Wat een eng idee.
Kortom: geweldig gedaan! Dit is nou hét voorbeeld van een spannend verhaal met een verrassende ontknoping. Jakkiebah nou kan ik vannacht niet meer slapen Haha
Ik zou vaker zulk soort verhalen (dagboekstijl enzo) van je willen lezen. Je bent er erg goed in en je hield me echt tot het einde geboeid. IK WIL MEER!
I'm cursed!


moorte
moorte zei op 13 juni 2012 - 12:14:
Oh mijn god, ik zat echt in mijn verhaal! Het is alsof je de vloek over je one-shot hebt uitgesproken. Het is echt een bloedstollende shot. Mijn complimenten Lotr Je zou vaker dit soort dingen moeten schrijven


Hermelien
Hermelien zei op 12 juni 2012 - 20:12:
Ben jij een of andere verborgen topschrijfster in horror ?
OMYGOOOOOOOOOOOOD
Ik dacht dat ik best bloederig kon schrijven
maar dit is toch wel een ander paar mouwen hoor
I LIKE IT ALOT!
En het geeft kleine kindjes tenminste een boodschap,
nooit dingen lezen die je niet mag >:3
Dat moét ik mijn neefje voorlezen *lacht*
Nee terug serieus, jij hebt een verschrikkelijk awesome talent!
Jij gaat topschrijfter worden in dit genre. Punt
Kus


MissEva
MissEva zei op 12 juni 2012 - 19:38:
Wow.
Dit is zojuist het sadistische wat ik ooit heb gelezen, en dat zegt heel wat!

Het boekje lijkt net een enorme vloek te zijn.
De vloek van kelseay desiree souen.
Oeee! Dat klonk echt goed.
Ik weet niet hoe je hier op bent gekomen, maar het is echt ge-ni-aal!

Xx