Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Amy Bij de Wemels » Amy Bij de Wemels

Amy Bij de Wemels

26 juni 2012 - 16:40

755

0

222



Amy Bij de Wemels

“Amy liefje opstaan,er staat wat thee voor je klaar ! “ riep mevrouw Wemel vanuit de traphal.
Amy richtte haar blik op de klok,is het al zo laat? dacht ze geschrokken.
“Ik kom er zo aan”¯ antwoordde Amy luidkeels.
Snel kleedde ze zich om liep ze de trappen af naar de keuken. Tijdens het naar onder lopen kwam er een heerlijke geur van Amy’s favoriete thee naar boven kruipen.
Amy hoorde gestommel vanuit de keuken snel nam ze een kijkje en zag ze mevrouw Wemel druk in de weer met wat keukengerei dat eruit zag alsof een vuurspuwende draak er zijn tanden mee had gepoetst.
“Mevrouw Wemel,lukt het ?”¯vroeg Amy
“Kijk dit nu eens mijn beste kookgerei naar de vaantjes het gaat er niet meer af zelfs niet met de spreuken van mijn moeder en geloof me die hebben al heel wat weg gekregen maar dit gaat erover!”¯zei mevrouw Wemel geërgerd.
“wat is ermee gebeurt ?”¯ vroeg Amy.
“Weer een van Fred en George’s experimenten ,maar wacht maar tot ze thuis zijn oh ze zullen ervan lusten! ”¯ antwoordde mevrouw Wemel.
“Maar goed,ga zitten liefje neem wat thee”¯
Amy ging op haar gebruikelijke plaats zitten en begon aan haar thee. Amy nam een kijkje op de klok en zag dat de wijzers van Ron,Fred,George en Ginny zich verplaatste van zwerkbaltraining naar onderweg.
Ondertussen begon mevrouw Wemel aan het middagmaal.
“Kan ik je ergens mee helpen?”¯ vroeg Amy aan Mevrouw Wemel.
“ja ,maak je even wat pompoensap voor me met die spreuk die ik je laatst leerde”¯
“Natuurlijk,geen probleem”¯ antwoordde Amy.
Ze nam haar staf en sprak de spreuk uit die ze pas geleerd had uit op een pompoen die links van de buitendeur stond. Uit het niets kwamen lepels en messen die een en gezicht begon uit te kerven dat net leek op dat van …
Amy schudde haar hoofd en keek opnieuw naar het tafereel.
“finite incantaum”¯ zei Amy haastig. De messen en lepels zweefden terug naar hun plaats en de pompoen werd terug heel en zweefde weer naar zijn plaats.
En deze keer dacht Amy. Ze nam een diepe zucht en zei de spreuk deze keer trager op.
Nu zweef de pompoen omhoog en werd die alsmaar dunner en dunner terwijl het sap onderaan de pompoen werd opgevangen door een ijzeren kan. Toen de pompoen helemaal was uitgeperst verdween deze in het niets en nam Amy de kan terug mee naar tafel zette die daar neer.
Mevrouw Wemel,Ron,Fred, George en Ginny zaten ondertussen al aan tafel zo te zien hadden Fred en George net een uitbrander gehad van mevrouw Wemel want ze zaten beduidend rustig aan tafel.
De tafel stond gedekt met restjes van gisteren:Boterbier,pompoensap,limonade van citroenzuurtjes, Kip,aardappel,appeltaart,appelcake,marshmallows te veel om op te noemen . Amy nam plaats tussen Ginny en Ron.
Er was zoveel lekkers waar Amy gisteren nog zo veel van had gesmuld maar toch had ze geen zin om te eten. Zo te zien had Fred ook niet zo een grote honger want het enige wat hij op zijn bord had liggen was wat aardappelen en een klein stukje kip.
Amy zuchtte terwijl ze met een stukje kip was aan het spelen. Was het wel een goed idee? Hem ,misschien was het fout,misschien was het door het boterbier.
Maar ik vond hem al langer leuk toch? Ach ik zie wel wat er van komt laat ik me nu concentreren op het eten. Amy ging verder met eten terwijl ze een paar blikken met Fred wisselde deze werd altijd beantwoord met zijn ongelofelijke mooie lach.
Na het eten hielp iedereen met opruimen terwijl Fred en George hun best deden om het vuil van het keukengerei af te halen.
“Al moeten jullie schrobben tot de avond valt,proper zal het zijn !”¯ Zei mevrouw Wemel.
“Fred haalde zijn stok uit zijn mouw misschien helpt dit : Hygienica!”¯Maar de potten bleven even vuil als 4 seconden geleden.
“We moeten wat verzinnen Georgie, weet je nog wel wat we hiermee hebben gedaan dat krijgen we er nooit af”¯zei Fred ongerust .
“Kunnen we het niet half transformeren tot een kat en dan likt dat ding zichzelf schoon?”¯antwoordde George
“ Of we smeren het in met het spul dat we in onze koortskauwgom doen dan word het zo heet dat het vuil er vanaf smelt “zei Fred
“Goed idee,ik zal het snel halen”¯George verschijnselde terwijl Fred wat limonade van citroenzuurtjes voor zichzelf inschonk.
Amy twijfelde het is nu of nooit,ga snel voor George terug is.
“Dus George heeft het al opgegeven ?”¯vroeg Amy plagend
“Nee Nee hij is wat koortskauwgomspul gaan halen”¯antwoordde Fred
“Koortskauwgomspul dus”¯

“Ja het ligt allemaal goed beveiligd op een geheime plaats in onze kamer zodat ma er niet aan kan”¯ antwoordde Fred.


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.