Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry Potter One-shots » My Little Sister

Harry Potter One-shots

13 juli 2012 - 20:13

682

7

591



My Little Sister

Op verzoek van Rebella :3 Ik hoop dat je het wat vindt! x

Opeens is het alweer 1 september. Het kleine meisje met vuurrode haren houd zenuwachtig haar moeders hand vast terwijl ik naar haar kijk. Het is de eerste keer dat Lily Loena Potter ook met de Zweinsteinexpres meegaat. Ik, tien jaar ouder dan zij, ben alweer van Zweinstein af. Smachtend denk ik terug aan de tijd dat ik zelf voor het eerst naar Zweinstein ging.
Ik heb Lily altijd al als mijn eigen zusje gezien, net als haar broers James en Albus. Zelfs Harry, die zeventien en een half jaar ouder is dan ik, heb ik altijd meer gezien als een vriend of een broer, dan als mijn vader. Hij is mijn vader natuurlijk ook niet. Dat was Remus Lupos, maar hem heb ik nooit gekend. Ik ben opgevoed door mijn oma, en deels door Harry. Ik kon altijd genieten van de verhalen die Harry over mijn ouders vertelde, en nog steeds kan ik er soms stiekem van genieten. Toch was ik vaak jaloers dat hij ze gekend heeft en ik niet. Maar Harry begrijpt me, hij heeft zijn ouders zelf ook niet gekend en was is zelfs opgevoed door vreselijke Dreuzels, heb ik me laten vertellen. Zelf heb ik het geluk gehad wél op te groeien in een liefdevolle omgeving, gelukkig.
Al die jaren dat Harry met James, Albus en Lily naar mij toe waren gekomen, maakten het onmogelijk om ze niet als broertjes en zusje te beschouwen. Al vanaf jongs af aan heb ik ze zo gezien. Maar vooral met Lily heb ik een speciale band. Ik heb geen idee waarom, maar er is iets, dat onze band hechter maakt dan die van mij met haar broers. Ik voel me meer verbonden met haar, ik voel me haar grote broer die de taak heeft haar te beschermen, wat er ook gebeurt. Juist daarom vind ik het nu ook vreselijk moeilijk haar zomaar op de trein te zetten. Gelukkig weet ik dat ze in goede handen is.
Dan schrik ik op uit mijn gedachten als ik Harry tegen me hoor praten. ‘Teddy,’ zegt hij zachtjes tegen me, terwijl hij zijn hand op mijn schouder legt. Hij kijkt me aan en ik zie dat hij me begrijpt.
Ik kijk op de klok en schrik als ik zie dat de trein al over vier minuten vertrekt. ‘Lily, kom eens hier,’ zeg ik tegen het meisje dat op is van de zenuwen. Ze laat haar moeders hand los en loopt snel naar me toe, terwijl ik hurk en mijn armen om haar heen sla. ‘Ik ga je missen! Je moet me wel schrijven, hoor,’ zegt ze met een klein stemmetje in mijn oor. ‘Natuurlijk,’ antwoord ik. ‘Wat dacht je dan?’
Ze laat me los en twee bruine ogen kijken in de mijne. Ik knijp mijn ogen even dicht, en als ik ze veer open doe, zijn het precies dezelfde ogen als die van haar. Een talent dat ik van mijn moeder heb geërfd. Ze ziet het en lacht naar me. Dat vond ze vroeger al leuk, en zelfs nu nog kan het haar opvrolijken.
Ze loopt naar haar vader en moeder en neemt afscheid van ze. Ik kijk toe en wens vurig dat ik dat ook ooit had kunnen doen. Even voel ik tranen in mijn ogen opwellen, maar die knipper ik snel weg als ik Harry even naar me zie kijken. Hij heeft me ook altijd door.
Dan klinkt het snerpende fluitje van de conducteur en is het tijd voor iedereen om op de trein te stappen. Snel trek ik Lily nog even naar me toe, fluister: ‘Tot met Kerst!’ en druk een kus op haar voorhoofd. Dan laat ze me los en rent naar de deuren van de trein toe, die al dicht beginnen te slaan. Als ze voor een raampje verschijnt, komen Harry en Ginny bij me staan. We zwaaien met zijn allen, als de trein begint te rijden. Ik blijf zwaaien, tot de trein de bocht om gaat, en ik hem niet meer kan zien. Zelfs daarna, gaat mijn hand nog een paar seconden verder, gewoon omdat ik simpelweg niet kan stoppen.


Reacties:

1 2

Hermione
Hermione zei op 8 feb 2014 - 12:08:
Zo mooi geschreven. Je neemt me echt mee in het verhaal.


Rukia
Rukia zei op 29 juni 2013 - 13:09:
DIT IS ECHT FANTASTISCH!!!!
hoe je het ook steeds doet, iedere keer opnieuw word ik opgeslokt!


Lloyd
Lloyd zei op 17 dec 2012 - 16:53:
Echt heel goed geschreven! Ik zie alles zo goed voor me, en zo lees ik verhalen het liefste hihi. Je bent echt heel goed en ga vooral zo door!


Rebella
Rebella zei op 23 juli 2012 - 18:21:
pfoeiiiiiiii...
wat vind ik ervan?
Ik had it echt niet zo verwacht.
Maaarrrrr...
Het is ab-so-luut
GENIAAAL!!!!
Ik hou ervan!
Dankjewel!
x


Hermelien
Hermelien zei op 13 juli 2012 - 23:47:
Lieve hemel..
Ik ben omver geblazen ;o
Dit is echt prachtig!
Geweldig echt aaargh ik haat het als ik niets meer weet om te zeggen
Dat gebeurt echt niet vaak!
Ik kijk ernaar uit om je volgende shot te lezen!
En een verzoekje :3
Misschien is een idee met Loena & Marcel wel leuk
Kies zelf maar, en verras me met de volgende shot die ongetwijfeld awesome zal worden!
Kus voor jou