Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Zwadderich » Vreemde veranderingen

Zwadderich

14 juli 2012 - 19:49

772

1

246



Vreemde veranderingen

Ivy en Jonas waren beide Zwadderaars, en hoewel de Zwadderaars niet de meest geliefde mensen op Zweinstein waren, konden ze het eigenlijk met iedereen wel vinden. Jonas kwam uit een klein dorpje in het westen. Door de combinatie van zijn zwarte krullen die altijd perfect in model zaten en zijn fel groene ogen, was hij erg geliefd bij de meisjes.
Hij was sportief, spontaan en populair. Ivy kende hem al sinds dat ze jong was. Zijn ouders bezaten een groothandel in boeken, en Ivy haar ouders runden een klein boekwinkeltje in een zijweg van Wegisweg. Hun vaders waren dus zakenpartners, en vrienden. Ondanks hun goede vriendschap waren Jonas en Ivy toch heel verschillend. Ivy hield van lezen en was onhandig.
Ze vond, in tegenstelling tot veel klasgenoten, Geschiedenis van de Toverkunst interessant, en was een kei in Verweer tegen de Zwarte Kunsten.
Jonas was Jager in het Zwerkbalteam van Zwadderich. Hij hield van vliegen, terwijl Ivy dit vreselijk vond. 'T kwam door haar hoogtevrees.

'Vijfde jaars...' Zuchtte Jonas, toen ze na het feestmaal, de sorteerceremonie en de toespraak van Perkamentus in de leerlingen kamer bij het vuur zaten.
'Ik weet nog wel hoe het was om voor de eerste keer de Grote Hal in te lopen.' Reageerde Draco. Draco Malfidus was, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, best oké. Als je ook oké tegen hem deed tenminste.
Jonas en Draco raakten in gesprek. Ivy lette niet op, al vanaf het begin niet. Ze zat in kleermakerszit op de grote leren bank met haar Geschiedenis voor de Toverkunst boek op schoot. Ze las over het ontstaan van Zweinstein en Zalazar Zwadderich. Ze vond het altijd al bizar hoe mensen onderscheidt kunnen maken op basis van bloed. Op basis van het feit of je ouders wel of geen tovenaars zijn. Het verbaasde haar dan ook dat ze in Zwadderich was ingedeeld; ze zag zichzelf altijd meer als een Ravenklauw. Maar ze had hier vrienden en ze voelde zich hier ook op haar plaats. Het was dus wel goed zo, vond ze.
Dommel hupte rond op de grond, opzoek naar wat kruimeltjes. Ivy glimlachte, het was een leuk beestje.
'Vind je ook niet, Iv?' Hoorde ze Jonas zeggen. Ivy schrok op uit haar gedachtes en uit haar boek en keek hem aan.
Jonas merkte dat ze het gesprek niet had gevolgd, en herhaalde daarom dus zijn vraag. 'Vind je ook niet, dat Draco en ik dit jaar de selectie voor het Zwerkbalteam strenger moeten maken?'
Ivy fronste. 'Strenger? Waarom? Het gaat toch prima zo?' antwoordde ze.
Jonas wilde zijn mond open doen, maar Draco gaf al antwoord voor hem.
'Ik heb het er deze zomer met mijn vader over gehad, en wij denken dat Zwerkbal alleen voor tovenaars zou moeten zijn. Alleen voor échte tovenaars.'
Ohja, Draco en zijn vader altijd... Ivy ging een beetje geirriteerd verzitten. Ze vond Lucius Malfidus altijd al een nare man.
'Ik zie niet in waarom je de selectie zou moeten aanpassen.' Zei Ivy. 'Aangezien er alleen maar echte tovenaars op Zweinstein zitten.'
Draco rolde met zijn ogen.
'Er zitten modderbloedjes op Zweinstein Ivy. En ik reken hun soort niet tot echte tovenaars.'
Ivy deed haar boek dicht. 'Dus wat jullie willen is een Zwerkbalteam van alleen maar mensen die tovenaarsbloed hebben? Alleen maar tovenaarsbloed hebben? En de rest, puur en alleen om dat feit, weigeren?' Die laatste vraag stelde ze aan Jonas. Dit was niks voor hem. Normaal was hij helemaal niet zo.
'Nou... Uhm, ja.' Zei hij, Ivy hoorde dat hij niet helemaal zeker was van zijn zaak, en dat klopte want hij keek Draco aan voor bevestiging.
'Ja dat is precies wat we willen.' Zei Draco die door had dat Jonas twijfelde. 'Waarom zouden we een magische sport toegankelijk maken voor mensen die zelf niks magisch hebben?!'
Ivy negeerde de reactie van Draco en keek Jonas vragend aan. Waar kwam dit opeens vandaan? Jonas was altijd heel tolerant, en had tot voor de zomer ook nooit een probleem met mensen met Dreuzelouders.
'Ze hebben niks magisch Ivy, waarom zouden ze dan wel een magische sport mogen beoefenen..?' zei hij uiteindelijk terwijl hij en Draco gingen staan.
'Ach, 't is een kwetsie van tijd voor 't ook gaat inzien hoor Iv.' Zei Draco met een knipoog, en met die woorden liepen ze naar hun slaapzaal.

Ivy lag een uurtje later in bed na te denken over wat er was gebeurd.
Patty Park lag in het bed naast haar, en Ivy hoorde aan haar regelmatige ademhaling dat ze al sliep.
Waarom was Jonas opeens van mening verandert? Wilde hij zo graag de vriendschap van Draco? En waarom? Eerder maakte het hem niet zo heel veel uit wat Draco van hem dacht...


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 14 juli 2012 - 20:46:
Hmm, interessant. Waarom doet Jonas nu zo? En Draco, *zwijmelt weg* Ik vind hem echt zó leuk.
Schrijf maar snel verder. Ik vind je verhaal echt leuk.