Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Zwadderich » Toverdranken

Zwadderich

14 juli 2012 - 21:33

739

1

285



Toverdranken

Ivy keek zichzelf aan in de spiegel. Haar blonde haar kwam tot haar schouders. Het golfde weer nu ze het wat korter had geknipt. Snel bond ze het in een knotje, dat deed ze altijd voordat ze naar Toverdranken ging. Ze had in haar derde jaar gezien hoe een Huffelpuf met haar haar per ongeluk boven het vuur hing. Ze had een week op de ziekenvleugel gelegen.
Haar blauwe ogen keken leken extra blauw bij haar lichte huid. De winter kwam er aan. Het was vrijdag. Toverdranken was de laatste les van de eerste week in haar vijfde jaar op Zweinstein. Ze had 't niet meer met Jonas gehad over het voorval op de eerste avond. Alles was weer zoals het altijd was, of nouja, bijna alles. Ze merkte dat Jonas vaker bij Draco was, wat resulteerde in het feit dat Ivy vaak naast Hanna Hoenblad moest zitten. Hanna was ook een Zwadderaar en een vriendin van Patty Park en Daphne Goedleers. Hoewel Patty, Hanna en Daphne, net als heel veel Zwadderaars, gezien worden als gemeen en achterbaks zijn ze best oké. Tegen Ivy tenminste.
Ze zijn populair maar aardig, en bij gebrek aan Jonas trekt Ivy maar met ze op.
Ivy pakte haar tas op en liep de wc uit. Ze hoorde Jankende Jenny nog wat roepen, maar Ivy liep door. Ze vond de geesten altijd maar vreemd.

Ivy stapt als het lokaal binnen, als een van de laatste.
Ze kijkt of Jonas ergens te bekennen is, maar ze ziet hem nog niet. Vreemd, normaal is hij altijd wel op tijd.
'Ivy!' Iemand roept haar. Ze kijkt het lokaal rond en ziet dat het Hanna is.
Ivy glimlacht en gaat naast haar zitten.
'Ga je morgen mee kijken naar de selectie van het Zwerkbalteam?' Vroeg Hanna, terwijl Ivy haar boeken uit haar tas pakt.
'Ja, wij gaan lekker een hele middag naar Draco en Jonas kijken!' Zegt Patty met een glimlach terwijl ze zich omdraait. Zij en Daphne zitten voor Ivy en Hanna.
Ivy glimlach. Iedereen ziet Jonas zitten, denkt Ivy bij zichzelf, en ze kan het ze niet kwalijk nemen. Jonas is leuk.
'En wie weet kunnen we nog wel zien hoe Draco zijn shirtje wisselt.' Zegt Daphne lachend, die zich nu ook heeft omgedraaid.
'Ja, we weten allemaal dat jij dat graag wil zien Daph!' Grapt Hanna. Iedereen weet dat Daphne Draco al sinds het eerste jaar ziet zitten.
Ivy bloost een beetje bij het idee, en wanneer ze zichzelf daarop betrapt vraagt ze zich af waarom, toch stemt ze in en belooft ze morgen mee te gaan.
'Waar is Sneep? Normaal is hij nooit zo laat?' Voegt ze eraan toe. Ze zegt niets over het feit dat Draco en Jonas er ook nog niet zijn.
'Geen zorgen mevrouw Doebijns' Bah, Ivy had er een hekel aan als mensen haar bij haar achternaam noemde 'Hier ben ik al.' En ja, daar kwam Sneep al. Hij liep naar zijn bureau en toen hij bezig was de goede bladzijde van zijn boek op te zoeken, kwam ook Jonas en Draco binnen.

'Wat was je laat bij Toverdranken.' Zei Ivy toen ze naast Jonas ging zitten aan de lange tafel in de Grote Hal voor het avondeten. Jonas nam een hap van zijn maïskolf. 'Ja, ik moest nog even met Sneep wat overleggen.' Reageerde hij, terwijl hij zijn mok oppakte om een slok te nemen. Draco zat aan de andere kant van de zaal.
'Over de selectie zeker?' Vroeg Ivy terwijl ze wat aardappels opschepte. 'Ja, hij zei dat wij het als aanvoerders zelf moesten weten. Het is immers ons team.' Antwoordde Jonas.
Ivy fronste. 'Jonas, waarom doe je dit nou?' Ze legde haar vork neer 'Dit is helemaal niet wie jij bent, en dat weten we allebei.'
Jonas legde ook zijn vork neer en boog wat dichter naar Ivy toe. 'Iv, meningen veranderen oké. En Draco heeft gelijk; modderbloedjes zouden geen Zwerkbal moeten kunnen spelen.'
'Gebruik dat woord alsjeblieft niet' Zei Ivy, die het ookal had ze 'puur bloed', toch beledigend vond. 'Je laat je mee slepen door Draco! Ik heb je deze week amper gesproken Jonas! Wat is er aan de hand? Waar ben je mee bezig?'
Ivy keek Jonas recht aan, maar Jonas keek naar zijn handen.
'Er is niks! Je snapt er gewoon niks van Ivy.' Zei hij nors. 'Ik spreek je later wel weer.' En zonder verder nog wat te zeggen stond hij op en liep hij de Grote Hal uit.


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 14 juli 2012 - 21:48:
Neen, waarom is hij zo grof tegen Ivy?
Dat is niet leuk! Ik vind Ivy en Hanna leuk ;D
Ik weet niet, ze rocken.
Geef je me een melding als je een volgend hoofdstuk post?
Lot.