Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Zwadderich » de selectie

Zwadderich

15 juli 2012 - 12:05

634

1

314



de selectie

Het was koud toen Daphne, Patty, Hanna en Ivy naar het Zwerkbalveld liepen. De wind was guur en de zon verschool zich achter de wolken. De winter was vroeg dit jaar. Hanna sloeg haar Zwadderich sjaal nog een keer extra om haar nek.
'Voor wie zouden jullie gaan?' Vroeg ze, terwijl ze iedereen even kort aankeek.
'Hoe bedoel je gaan voor..?' zei Ivy, die Hanna's vraag wel snapte maar liever nog even wat tijd had om na te denken.
'Nou, gewoon.' antwoordde Hanna die een beetje in de war was 'Gewoon, als je zou mogen kiezen, wie zou je dan liever hebben?' Nu praatte ze alleen tegen Ivy
'Wie zou je dan liever hebben als vriendje?'
Daphne grinnikte. 'Ik zou voor Draco gaan natuurlijk.' zei ze.
En toen Hanna en Patty allebei zeiden dat ze Jonas wel zagen zitten was het de beurt aan Ivy. Hierom ging ze nou liever met jongens om, daar maakte het allemaal niks uit. En als het wel wat uit maakte sprak Jonas er niet over, of tenminste niet met Ivy. Dat vond Ivy altijd wel makkelijk.
Jonas en Ivy waren al vanaf jongs af aan beste vrienden en Ivy zag altijd hoe de meisjes op de lagere school ruzie kregen. Ze vroeg zich dan altijd af of dat roddelen en achterbakse gedoe nou nodig was. '
Daphne, Patty en Hanna keken haar verwachtingsvol aan.
'Nou?' Vroeg Hanna.
'Ik denk dat we allemaal wel weten dat Ivy voor Jonas zou gaan.' Zei Daphne, die niet snapte waarom Hanna het überhaupt nog vroeg.
Ivy fronste. Zij en Jonas, samen, als een stel? Nee.
'Nou, nee.' Zei ze, tot de verbazing van iedereen. 'Nee, Jonas is hartstikke leuk, maar gewoon als een vriend snap je?'
'Dus je zou voor Draco gaan?' Zei Patty, ze klonk opgelucht, alsof er nu een concurrent minder te verslaan was op weg naar Jonas zijn hart.
'Uhm, ja. Ja, dat denk ik wel.' Antwoordde Ivy, die er zelf een beetje van schrok.
Inmiddels waren ze aangekomen bij 't zwerkbalveld en de vier meisjes namen plaats op de tribune. Er zaten hier en daar nog wat Zwadderaars en zelfs wat Ravenklauwen en Griffoendors. Jonas vertelde wel eens dat hij ze ervan verdacht tactieken af te kijken, maar aangezien dit pas de selectie was leek Ivy dat een sterk verhaal.
De selectie. De bloedselectie. Ivy snapte het nog steeds niet, waarom zou je iemand op basis van zijn of haar bloed wel of geen Zwerkbal laten spelen?
Dit sprak ze niet uit, want ze wist dat Patty ook geloofde in het pure tovernaarsbloed en de superioriteit daarvan.
De gesprekken naast haar liet ze langs zich heen gaan, en in haar gedachtes verzonken keek ze naar het gestuntel van de tweede jaars die probeerde in het team te komen. Draco en Jonas wisselden af en toe een veelbetekenende blik uit. Draco. Eigenlijk was hij best leuk. Maar zo fout, zo vreselijk fout. Ivy vond hem aardig, want hij deed aardig tegen haar. Ze was immers van puur bloed en een Zwadderaar. Maar hoe kon ze hem nog steeds zo mogen als ze zag hoe hij soms tegen de andere leerlingen deed, en dan vooral tegen de Griffoendors. Vooral tegen Harry Potter en zijn vrienden.
Harry zelf sprak Ivy niet vaak, soms als hij bij Ron stond en Ron weer eens wat kwam vragen over Geschiedenis van de Toverkunst.
Hermelien vond ze aardig en Ivy rekende haar wel tot haar vriendinnen. Hermelien was niet zoals Hanna, Daphne en Patty. Zij had ook een hekel aan dat achterbakse wijven gezeur, en daarbij had Hermelien ook een voorliefde voor lezen. Ze zat naar haar met Verweer tegen de Zwarte Kunsten.
Hoe kon Ivy Draco toch aardig vinden, als ze zag dat hij zo gemeen deed tegen de rest van de leerlingen? Tegen Hermelien en Ron? Tegen iedereen die geen puur tovenaars bloed had...?


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 16 juli 2012 - 13:18:
Hmm, wat een gecompliceerde gedachten allemaal!
Ben benieuwd hoe het verder gaat lopen.
& Ron, heeft hij een crush op Ivy? Zou wel Epic zijn ;D
Schrijf maar snel verder, ps geef je me een waarschuwing als je een nieuw hoofdstuk post?
Lot.