Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Harry Potter One-shots » Tom Riddles Diary

Harry Potter One-shots

20 juli 2012 - 17:19

563

7

550



Tom Riddles Diary

Op verzoek van Vamtwii, hoop dat je het leuk vindt <3

Een traan drupte op de droge bladzijdes van het boek dat ik in mijn handen hield. Even glinsterde hij op het papier, toen werd de traan er in gezogen en was er niets meer van te zien. Mijn adem stokte in mijn keel toen ik de traan zag verdwijnen. Angstig keek ik naar de bladzijde, en toen verscheen het. Je huilt. De woorden verschenen letter voor letter in een net handschrift, geschreven door het dagboek zelf. Ik was verbaasd door de barse toon waarop de woorden op me overkwamen. Zo schreef hij anders nooit. Langzaam met trillerige handen doopte ik mijn veer in de inktpot en schreef. Ik weet niet meer wat er gebeurd is, mijn handen zitten onder het bloed en ik weet niet hoe dat komt. Ik ben bang dat ik gek wordt, Marten! Nog een traan viel op de bladzijde, op het laatste woord van de zin. Door het zoute water werd het woord tot onleesbaar vervormd. Even glansde ook die traan, toen verdween hij op dezelfde manier als de vorige, en hij nam de woorden met zich mee.
Je bent niet gek, dat weet ik. We vergeten allemaal wel eens wat. Waarschijnlijk heb je gewoon een wondje aan je handen, niets om je zorgen over te maken, Ginny.
De woorden waren heel anders dan net, ze waren vriendelijker, weer zoals ze altijd waren. Maar ze konden me toch niet geruststellen. Ik had geen wondje en ik was niet zomaar wat vergeten, hele uren was ik kwijt. Langzaamaan werd ik gek, dat wist ik zeker. Dit was namelijk niet de eerste keer. Ik vreesde dat het ook de laatste keer niet zou zijn.

Ik keek om me heen en zag een beeld, een wandtapijt en wat schilderijen die aan de muren hingen. Ik herkende het niet. Een onbekende gang van het kasteel, waar ik nog nooit was geweest. Angstige vermoedens bekropen me en ik probeerde me te bedenken hoe ik hier was gekomen. Niets. Ik wist het niet meer, ik wist echt niet meer wat ik hiervoor gedaan had.
Met mijn rug tegen de muur zakte ik door mijn knieën naar beneden en sloeg ik mijn handen voor mijn gezicht. Mijn handen waren niet genoeg om de tranen op te vangen die onophoudelijk uit mijn ogen bleven stromen. Ze lekten onder mijn handen door en drupten in mijn gewaad, waar ze kleine, natte plekjes achterlieten. Mijn eerste jaar op Zweinstein, en nu zouden ze me er al afsturen omdat ik gek werd! Ik hoorde niet thuis op een school, maar op een gesloten afdeling in het St. Holisto.
Gelukkig had ik altijd het dagboek nog bij me, dat ik kon vertrouwen en waar ik al mijn geheimen mee kon delen. Het was heerlijk om een dagboek te hebben dat terug schreef, zodat ik wist dat ik niet alleen hem kon vertrouwen, maar ook andersom.
Resoluut doopte ik mijn veer in de openstaande inktpot. Ik schreef en ik schreef. Ik schreef al mijn zorgen van me af, en met elk woord dat hij antwoordde, voelde ik me meer en meer getroost, alsof een onzichtbare vriend een arm om me heen sloeg.
Zijn laatste zin verscheen langzaam op het papier, in het keurige, nette handschrift dat ik gewend was. Ik ben er voor je, Ginny, altijd. Meer tranen drupten op de woorden, terwijl ik zachtjes terug fluisterde. ‘Dat weet ik, Marten. Dat weet ik.’


Reacties:

1 2

Hermione
Hermione zei op 8 feb 2014 - 12:34:
Sprakeloos...


Rukia
Rukia zei op 29 juni 2013 - 13:13:
woaw, uit Ginny 's standpunt is dit gewoon zo anders, and i like it


Balsemio
Balsemio zei op 12 aug 2012 - 13:13:
I like it VERY much. Heel erg mooi! Je beschrijft Ginny's gevoelens zo realistisch, zodat ze bijna tastbaar worden.
Ik kon niets vinden wat niet klopte, of niet goed klonk in een zin.. klasse zeg.
Ga zo door! Dan ga ik ook door met lezen van de volgende one-shot. Ben benieuwd (:

x


Rebella
Rebella zei op 23 juli 2012 - 18:28:
...............
meer kan ik niet zeggen.
Ja,
het is een shot in my heart!!!
geweldig goed geschreven!!!
ga zo door!!


Hermelien
Hermelien zei op 17 juli 2012 - 11:38:
GOSH
Ik vind dit echt wel meer dan geweldig ;o
Door de ogen van Ginny is het toch weer anders
en aaargh gewoon geen woorden voor!
Iedere keer als ik hier een one shot lees val ik stil
Klasse meis!
Echte klasse
Kus voor jou