Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » Zwadderich » (no subject)

Zwadderich

17 juli 2012 - 10:50

994

1

233



(no subject)

Toen Ivy zondagochtend, zonder te ontbijten naar de bibliotheek liep regende het harder dan het dit jaar had gedaan. Het was vies weer, al sinds zaterdagmiddag regende en waaide het aan een stuk door. Het was koud en guur. Ze hoorde de regen tegen de ruiten tikken terwijl ze ging zitten en de eerste zinnen voor het huiswerk van Verzorging van Fabeldieren op het perkament krabbelde.
'Mag ik naast je komen zitten?'
Ivy draaide zich om, en zag dat Hermelien met een stapel boeken achter haar stond. 'Ja, natuurlijk.' Zei Ivy, terwijl ze ruimte maakte voor Hermelien.
'Hoe is het?' Vroeg Hermelien, terwijl ze ging zitten. 'Je ziet er moe uit.'
En dat was ook zo. Ivy was moe. Ze kon moeilijk is slaap komen. Haar gedachtes kwelden haar. Gedachtes over Jonas. En gedachtes over Draco.
'Ja, ik kon niet slapen door het lawaai van de wind gisteren.' Loog ze.
Hermelien pakte haar boeken voor Bezweringen er bij en begon wat te krabbelen op een stuk perkament.
'Ik hoorde dat je met Patty om ging...' Zei Hermelien, bijna beschuldigend. Ze mocht Patty niet, en daar maakte ze geen geheim van.
Ivy fronste en keek naar haar half beschreven perkament.
'Ja... Nouja, eigenlijk met Hanna, maar die is weer vriendinnen met Patty en die kreeg ik er min of meer bij en...' mompelde Ivy. Het was bijna alsof ze een excuus moest bedenken.
En eigenlijk snapte ze Hermelien ook wel. Patty aardig tegen je als je van puur bloed was en bij Zwadderich hoorde, maar aangezien het grootste gedeelte van de school dat niet was, was ze eigenlijk tegen iedereen heel gemeen.
Daphne liep altijd achter haar aan. Misschien omdat ze te bang of te onzeker was. Ivy had nooit goed gesnapt waarom Hanna met ze omging, maar zo was het nou eenmaal.
Ivy zuchte bij die gedachte, ze wou dat Jonas niet zo gek deed. Ze wou dat hij eerlijk was. Ze wou dat hij niet zo achter Draco aan liep.
'Heb je ruzie met Jonas?' Vroeg Hermelien, die wel snapte wat er aan de hand was. Hermelien was slim en niet snel voor de gek te houden. Zij was hetzelfde als Ivy en wist dat ze niet zonder reden met Patty en haar groepje om zou gaan.
Ivy twijfelde even over haar antwoord, maar besloot eerlijk te zijn. Hermelien zou toch niet in haar leugens trappen. 'Nee, geen ruzie.' Zei ze twijfelend. Zelfs wist ze ook niet zo goed hoe ze het moest beschrijven. 'Het is gewoon dat hij verandert is deze zomer. Alsof hij me niet meer ziet staan.' Ivy keek op en zag dat Hermelien knikte. 'Hij is de hele week al bij Draco, en is niet meer zich zelf. Ik weet niet wat er aan de hand is.'
Hermelien draaide zich naar Ivy toe.
'Ik hoorde van de veranderingen binnen de selectie van het zwerkbalteam.' Zei ze. 'Is dat wat je bedoelt?'
'Ja.' zei Ivy, verbaasd dat Hermelien het allemaal zo goed snapte.
Hermelien stond plotseling op. 'Ik moet naar Ron en Harry toe, wat na vragen.' Zei ze terwijl ze haar boeken van de tafel pakte.
Ivy wreef over haar arm en vroeg zich af wat zij er mee te maken hadden.
'Uhm ja. Oke.' zei ze uiteindelijk een beetje verward.
'Niks aan de hand oké?' zei Hermelien terwijl ze glimlachte naar Ivy 'Ik moet gewoon even wat na vragen, ik zie vanavond wel in de Grote Hal.'
Ivy knikte en terwijl Hermelien de bibliotheek uit liep boog ze zich weer over haar huiswerk.

Toen Ivy klaar was met haar huiswerk en de leerlingen kamer van Zwadderich was het alleen nog maar harder gaan regenen. Op weg naar de kerkers hoorde ze Vilder al tegen mevrouw Norks zeggen dat het ging onweren.
Ivy stapte de leerlingen kamer binnen, het was druk. Een paar derde jaars leerden de nieuwe eerste jaars hoe tovenaarsschaak werkt, en een paar zesde jaars probeerden een pad te betoveren. Ze zag Jonas en Draco samen zitten, en even twijfelde ze of ze met Jonas moest gaan praten. Ze had hem nog helemaal niet gesproken na het voorval in de Grote Hal. Maar voordat ze zelf verder kon lopen kwam hij al naar haar toe.
'Loop even met me mee.' zei hij, terwijl hij de leerlingen kamer uit liep.
Ivy vroeg zich af wat er aan de hand was, maar liep met haar boeken in haar hand achter hem aan. Ze langs liepen het Toverdranken lokaal van Sneep en de kerkers uit en een verlaten gang in.
'Luister Ivy..' Zei Jonas toen hij plotseling bleef staan en zich naar haar toe draaide. 'Misschien moet je me maar gewoon met rust laten.'
Ivy, die nogal in de war was, fronste. 'Met rust laten?' Vroeg ze, alsof ze de afgelopen week als een soort hondje achter hem aan had gelopen, wat dacht hij wel niet? Dat ze hopeloos was zonder hem? 'Met rust laten?' Vroeg ze nog een keer. Jonas zuchtte. 'Ik ben verandert oké? En ik ben nu vrienden met Draco, en ik weet dat je het niet altijd met hem eens bent, maar hij is oké, echt.'
Ja, Draco was oké, maar dat was ook niet het punt! Het punt was dat Jonas haar liet vallen, alsof al die jaren vriendschap niks voor hem betekende.
'Het gaat me ook niet om Draco!' Zei Ivy, ze begon te koken van binnen. 'Het gaat me om jou! Het gaat er om dat jij zomaar alles wat je belangrijk vind laat vallen! Het gaat er om dat jij nu net doet of je iemand bent die je niet bent!' Ze merkte dat ze de laatste paar woorden bijna schreeuwde.
Jonas schudde zijn hoofd.
'Ivy, je begrijpt het niet. Het is beter voor jou als je me met rust laat. Als je mij de uit de buurt blijft.' Hij haalde een hand door zijn donkere krullen. 'En ik heb je nu gewaarschuwd, als je zo dom bent om er niet naar te luisteren, is dat je eigen schuld.'
En met die woorden liep hij weg.


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 17 juli 2012 - 21:51:
Huh?
Ok je hebt me helemaal verward. Wat bedoelt Jonas?
Volgens mij is hij zo een lekkerding wel!
Anyway, schrijf maar snel verder.
x.