Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Percy Jackson » You're a Demi-God » Chapter 36

You're a Demi-God

18 juli 2012 - 21:01

764

0

345



Chapter 36

Chapter thirty six

http://data.whicdn.com/images/32868763/7593246272_fe3392fa4e_z_large.jpg(ik heb dit plaatje van Weheartit, dus sorry als ik het gestolen heb of zoiets)

- Olive Bell -

Seath glimlachtte breed en liep naar me toe.
‘Jah goed he! Hij heeft aan me gevraagd of ik met hem naar het schoolfeest wilde, en je kent me, daar zeg ik zeker weten geen nee op.’
Ik dacht aan de dag dat Jeffrey en ik bij het oude huis waren, en dat hij toen vroeg of Seath een vriendje had, en dat hij helemaal gelukkig was toen ik zei dat dat niet zo was.
‘Dus... jullie zijn bij elkaar nu?’ vroeg ik en Seath knikte heftig.
‘Jah! En oh mijn god wat ben ik er blij mee. We hebben nu al bijna een half jaar en we zijn nog steeds verliefd op elkaar. Wist je dat hij dezelfde intressens heeft als jij en ik?’
Ik schudde mijn hoofd en keek nog steeds naar de twee op de foto.
‘Mag ik eens zien.’ Zei Annabeth, die naast me kwam staan. ‘Oh kijk nou, Seath, ik snap waarom je hem leuk vind!’ Nu kwamen Jamie, Griffin en Percy ook kijken en toen stonden we ineens allemaal rond een fotolijsje heen. Seath glunderde tot over haar oren en ik was heel erg blij voor haar, ik kon me namelijk de dag nog herinneren dat ze helemaal blij naar me toe kwam om te zeggen dat ze verliefd was, maar dat ze dacht dat het toch nooit iets zou worden.
‘Bel hem, zeg dat hij hierheen moet komen.’ Zei Annabeth ineens en iedereen keek haar raar aan. ‘Maar we moesten niet te lang blijven,’ zei Percy. ‘Dat zei je zelf.’
‘Oh hou toch op zeewierkop, het is toch leuk om hem te ontmoeten.’
Ik grinnikte, ik had Annabeth nog nooit “zeewierkop”¯ horen zeggen tegen Percy, maar Percy en de 2 andere jongens bleken het heel normaal te vinden.
Seath knikte enthausiast en pakte meteen haar mobiel. Ze sprak met hem en toen ze ophing zei ze dat hij eraan kwam.

Een paar minuten was Jeffrey er, en ik zag meteen dat zijn haar anders zat. Het was een beetje hetzelfde als Jamie, maar dan korter. Hij gaf Seath een kus op haar mond en we waren allemaal stil, we keken alleen maar. En mijn mond stond heel de tijd open.
‘Doe die mond dicht joh, dadelijk vang je vliegen.’ Zei Griffin en ik gaf hem een por in zijn zij.
‘Aangenaam.’ Zei Jeffrey en hij stak zijn hand naar Griffin uit. ‘Jeffrey Mills’ ‘Griffin.’ Antwoorde Griffin en ik zag in Jeffrey’s gezicht dat hij het raar vond dat hij geen achternaam zei.
Jeffrey stelde zich nu voor aan Jamie, Percy en aan Annabeth. Bij mij bleef hij even stil staan. ‘Olive, wanneer ben jij terug onder de mensen?’ vroeg hij toen, maar voordat hij mijn antwoord had gehoord gaf hij me een enorme knuffel. ‘Aagh maakt ook niet uit, ik ben blij dat je terug bent. Waar was je?’
‘Uuhm, ik was...’ begon ik, maar hoe kon ik nou vertellen waar ik was geweest dit afgelopen half jaar?
‘Ze was op vakantie.’ Zei Jamie ineens en ik kromp in elkaar. Dat was namelijk niet echt het antwoord waar ik op zat te wachten. ‘vakantie?’ vroeg Seath met een ‘wat is dit nou voor flauwekul’ gezicht. ‘Wie gaat er nou voor een half jaar op vakantie? En dan ook nog tijdens het schooljaar?’
‘Uuhm... mijn vader... wilde er tussenuit... samen met.. mij.’ Zei ik met heel de tijd pauzes van nadenken. Ik zag dat Seath en Jeffrey het allebij niet geloofde.
‘Hij had eindelijk genoeg geld bij elkaar, en toen zijn we vertrokken. Yue en Mitch waren bij mijn tante de hele tijd.
‘Maar hoe kan het dan, dat ik je vader hier gewoon heb zien rondlopen?’ vroeg Seath toen en ik werd helemaal rood. ‘Dat zou zijn tweelingbroer wel zijn geweest...’ zei ik ineens. ‘Heeft hij een tweeling broer dan?’ vroeg Seath terwijl ze op de grote stoel ging zitten. ‘Uuhm jah... hij heet uuhm... Luke.’ Ik ving meteen Jamie’s blik op, die me meteen aan keek toen ik die naam zei.
Jeffrey geloofde het al, maar Seath nog niet. ‘Maar waarom heb ik hem dan noot bij feesjes enzo gezien?’ weer een vraag, ik begon me steeds ongemakkelijker te voelen. ‘We hebben geen contact meer met hem, een ruzie tussen hem en mijn vader. Die al heel wat jaren speelt, langer dan dat ik me kan herinneren.’
Seath keek nog steeds alsof ze het niet geloofde, maar ze gaf toch toe. ‘Oke, oke, ik zal niet meer verder vragen.’ Zei ze met haar handen omhoog.
'Oke... dan wil ik nu graag weten wat ik allemaal gemist heb dit half jaar!'


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit verhaal.