Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » ~ the Triwizard Games ~ » ♥~01

~ the Triwizard Games ~

2 aug 2012 - 0:40

1370

7

566



♥~01

WELCOME TO THE TRIWIZARD GAMES




De ochtendzon scheen door de ramen van de Grote Zaal heen, terwijl het langzaam maar zeker volstroomde met leerlingen. De eerstejaars kwam luidruchtig binnen lopen en gingen helemaal vooraan bij hun afdeling tafels zitten. Albus Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinstein, stond al klaar om iedereen hartelijk welkom te heten.

''Kom op, ik wil niet voor aan zitten hoor.'' zeurde Jasmine, terwijl ze samen met Sascha en Lily-Rose naar de kantine liep. Terwijl ze door de grote deuren de Zaal binnenkomen, schieten de ogen van Sascha snel de afdelingstafel af, op zoek naar bekenden. ''Hee kijk, daar zitten Fred, George en Ron!'' zei Jasmine opeens, terwijl ze naar drie opvallend roodharige jongens wees, in het midden van de afdelingstafel. Ze lopen er met zijn drieën heen en schuiven bij hen aan. ''Hee dames, eindelijk weer een nieuw jaar school.'' zei Fred vrolijk bij het zien van de drie meiden. ''Nieuw jaar, nieuwe grappen.'' zei George erachteraan, hun zinnen liepen perfect in elkaar over. Jasmine giechelde een beetje verlegen, ze voelde zich vreemd bij het horen van Fred's stem, zoals altijd. Een warm en fijn gevoel bekroop haar dan van onderin haar nek en nam bezit van haar wangen, die licht rood kleurden als hij haar recht in haar ogen aankeek en glimlachte. ''Als iedereen nou even opschiet, ik ben honger als een beer.'' zei Ron, waarop Lily-Rose direct op hem inging: ''Je eet ook als een beer.'' grapte ze, maar Ron keek haar serieus aan, waardoor Sascha in de lach schoot. Fred en George waren - wonderbaarlijk genoeg- stil aan het genieten van het moment waarop Ron uit zou barsten. Zijn ogen doorboorden die van Lily-Rose, die haar lach nauwelijks kon inhouden. Net op het moment dat Ron wat wilde gaan schreeuwen, kwamen Harry en Marcel er aangelopen. Ze schoven bij de rest aan en glimlachten. ''Hoe was je vakantie?'' vroeg Harry aan Sascha, terwijl hij een glas pompoensap pakte, wat al op de tafel stond. ''Ging wel, we zijn wezen kamperen. Hoe was de jouwe?'' Sascha had al meteen spijt van haar vraag toen ze zag hoe Harry's blik veranderde, het was droevig en gepijnigd. Ze wilde er niet bij nadenken wat de Duffelingen hem allemaal wel niet lieten doen. ''Gaat.'' zei Harry, waarna hij een grote slok van zijn pompoensap nam. Sascha sloeg haar ogen neer, waardoor haar blik op een artikel in de Ochtendprofeet viel:

Nieuw Evenement op komst: de Triwizard Spelen!

De vette kop staarde naar haar, net zoals de man op de foto eronder. Hij was dik, had drie onderkinnen en wuifde naar de camera's. Sascha moest even weer wennen aan de bewegende foto's, ze was de stilstaande kleurenfoto's van de Dreuzel wereld gewend. ''Hee jongens, moet je zien.'' zei Sascha lichtelijk opgewonden tegen de rest, die onmiddelijk omkeken naar haar. Ze schoof de krant verticaal, zodat iedereen het kon lezen.
''Een evenement! Gaaf!'' zeiden Fred en George tegelijk. De meiden keken er een beetje fronsend naar, wat voor Spelen? ''Ik heb nog nooit van ziets gehoord, maar toverschool.. dat zijn wij ook.'' zei Jasmine. Iedereen keek een beetje geschrokken op, Jasmine had al een tijdje niets gezegd, terwijl ze normaal juist wel van het praten is. Snel keek ze weer de andere kant op, toen Fred zei: ''Denk je echt dat een oude en saaie school als dit zoiets organiseerd als Spelen?'' Iedereen moest lachen, behave Lily-Rose. ''Ik vind dat ze best wel gelijk heeft.'' zei ze beschermend, waardoor Jasmine weer naar de rest keek. Ron wilde er tegenin gaan, maar Jasmine stak haar hand op. ''Laat haar uitpraten, man.'' zei ze, terwijl ze haar lange, ravenzwarte haar in een staart bond. Ron zweeg en Fred en George zeiden zachtjes iets tegen elkaar, waardoor ze in de lach schoten en op Ron blikten, die - zoals gewoonlijk - niets doorhad. ''We zijn samen met twee andere scholen een Toverschool. Er staat nog één in Frankrijk en één in Bulgarije.'' zei Lily-Rose, terwijl ze de anderen overtuigend aankeek. Hun ongeloofwaardige blikken waren duidelijk genoeg, ze geloofden er niets van of snapten het niet. Lily-Rose zuchtte en begon aan een stuk toast. Inmiddels was de Grote Zaal goed volgestroomd en zaten alle leraren ook al op hun plek. Sascha keek hoe Harry de blik van Hagrid opving en naar hem zwaaide. Een gevoel van euforie overspoelde haar voor een paar seconden toen Harry daarna naar haar glimlachte en ook aan zijn toast begon. Zelf volgde ze zijn voorbeeld ook en nam er één met pompoenenjam. Jasmine staarde wat naar haar bord en blikte om de paar minuten op Fred, die de hele tijd met George zat te fluisteren. Ook Lily-Rose en Marcel waren begonnen met eten. Het werd steeds rumoeriger in de Grote Zaal, wat een teken was dat bijna iedereen al was gaan eten. Het voorgerecht voor het avondmaal van de eerste avond in het kasteel, was voor de verandering toast. Het was eigenlijk typisch Engels, waar zo'n beetje alle leerlingen vandaan kwamen. Het maakte voor voedsel niet heel erg veel uit of je een tovenaar was, in Engeland is het Dreuzel voedsel net zo goed eten voor een tovenaar of heks.
Opeens galmde er een luide brul door de hele zaal heen, waardoor je alle leraren zag opstaan of bezorgd naar de net gesloten deuren kijken. Het klonk alsof een reusachtig beest zich achter die deur verscholen houdt en probeerd om binnen te komen. De leraren wilden net gaan zitten, of de grote deuren zwaaiden open en een reusachtige Chinese draak, gemaakt van niet vlammend vuurwerk, in de opening verscheen, bleef iedereen stok stijf stilstaan. Jasmine keek op van haar bord en staarde met veel bewondering naar de reusachige draak, net zoals de rest. De draak vloog de zaal binnen en circelde langs het plafond. Een tweede maar zwaardere brul vulde opnieuw de hele zaal en je zag zelfs professor Perkamentus genieten van dit prachtige staaltje toverkunst. De draak balanceerde even in het midden en spatte daarna uiteen en een zee van lichtjes en figuurtjes.
Het bleef even stil, maar na een paar seconden begonnen leerlingen te juichen en te klappen en de meiden deden ook mee. Harry en Marcel stonden nog een beetje raar te kijken, terwijl Ron al de handen van zowel Fred als George schudde.

''Goed gedaan man.'' zei Ron zachtjes, wat hem een enkele glimlach en knipoog opleverde. Hij ging weer zitten en er verscheen een grijns op zijn mond. ''Ze zijn geweldig, is het niet?'' fluisterde Ron, op zo'n manier dat alleen de mensen om hem heen het konden horen. Jasmine glimlache zachtjes en fluisterde iets, maar niemand had het gehoord. Zij kon alleen aan één van de twee denken..
''Waar blijven May en Celeste eigenlijk?'' merkte Marcel ineens op. ''Geen idee..'' zei Sascha, terwijl ze naar de rest keek. Ron haalde zijn schouders op en Lily-Rose keek haar met een opgetrokken wenkbrauw aan. ''Ze zitten vast verderop, het is al zo druk en ze zijn vaak laat.'' Sascha knikte, maar Marcel schudde zijn hoofd. ''Het is niets voor hun om zich er niet gewoon door te drukken. Ik bedoel, May zou wel vrolijk genoeg zijn om bij zomaar iedereen te gaan zitten, maar Celeste.. Die wil sowieso eerst naar haar vrienden toe, toch?'' De rest knikte een beetje ongeinteresseerd, het was niet vreemd dat ze wel eens met zijn tweetjes ergens rondhingen en de tijd vergaten. Jasmine zag dat Marce nog niet gerustgesteld was en ze wilde hem overtuigen dat er niets aan de hand was, toen opeens de deuren openklapten en er twee meisjes aan kwamen rennen. Een klein, blond meisje met rossig haar dat sierlijk en egaal rende, samen met nog een meisje dat lang, goudblond haar had. Ze renden op de tafel af waar Harry en de rest aan zaten, ploften ertussen en gooiden de krant op tafel. Dit keer was het de Kibbelaar, de krant van de vader van May. Hij schreef - in tegenstelling tot de meest gelezen krant, de Ochtendprofeet - de waarheid. ''Moet je nou eens horen!'' schreeuwde May vrolijk, waarbij een vleugje angst te bespeuren was. ''We gaan deelnemen aan..''

''THE TRIWIZARD GAMES KOMEN NAAR ZWEINSTEIN!'' weergalmde de stem van professor Albus Perkamentus door de Grote Zaal heen, waarna een oorverdovend gejuich opsteeg uit het publiek.


Reacties:

1 2

Rebella
Rebella zei op 4 aug 2012 - 23:43:
hm, apart.
Wel goed geschreven!
Levendig, maar probeer wat meer van de omgeving te beschrijven,
verder
hou me op de hoogte!
R.


Soraya
Soraya zei op 4 aug 2012 - 11:12:
Wauw! Je hebt echt een super goed begin gemaakt! De opening was ook heel leuk! Je schrijfstijl is ook gewoon fijn om te lezen. C:
- Maar zoals Lotte al zei; je wisselt tussen de tijden en dat kan voor sommigen vervelend zijn. Let daar inderdaad op en je verhaal wordt nog beter dan dat het al is!
xo

~Love


Chayenne
Chayenne zei op 3 aug 2012 - 10:32:
Omg! Dat is helemaal hoe ik Celeste had voorgesteld;# Ga snel verder! Je kan zo goed schrijven!


Greatzz Chay X


MissEva
MissEva zei op 2 aug 2012 - 20:08:
WHAAAAAAAAAAAAAAa i freaking love this.
Hoe je jasmine beschrijft is ook zooo goed!
Hopelijk gaat ze snel aan een grap meedoen,, LOL!
echt ik ben benieuwdddddd.

xx


KiKey
KiKey zei op 2 aug 2012 - 12:48:
Bij dat laatste stuk kwam er een brede grijns op mijn gezicht! Dit beloofd veel goeds, melding plz?