Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » just a movie » fifty four

just a movie

2 aug 2012 - 17:13

766

2

267



fifty four

I'm freaking out, so where am I now Upside down and I can't stop it now Can't stop me now... Avril Lavigne - Alice

De gesprekken gingen helemaal nergens over. Phoebe had het met haar vader en Alex over voetbal.
'Als je die bal dan eindelijk hebt, schop je hem weer naar iemand anders! Je blijft maar heen en weer rennen? Wat is daar nou het nut van?' klaagde ze. Alex en Robin begonnen meteen hun lievelingssport te verdedigen. Phoebe kreeg het voor elkaar om alle argumenten waarom voetbal leuk was de grond in te boren. Misschien moest zij er ook over gaan denken om advocaat te worden. Ze had er talent voor. Ik zei dit ook tegen haar. Phoebe trok een vies gezicht.
'Die rechtenstudie is helemaal voor jou. Ik wordt piloot. Dan zie je tenminste nog iets van de wereld.' Ik haalde mijn schouders op en ging verder met mijn gesprek met Esther, Lyam en Janice. We waren het er allemaal over eens dat innerlijke schoonheid veel beter was dan uiterlijk.
'Maar als dat zo is, waarom bestaat mijn beroep dan?' vroeg Janice.
'Omdat niet iedereen vind dat het om het innerlijk gaat.' zei Esther zuchtend.
'Die mensen zijn dom.' vond Lyam. 'Wat heb je nou aan schoonheid als je zo gemeen bent als maar zijn kan.'
'Het is natuurlijk handig als je knap bent, dan is je eerste indruk bij andere mensen beter. Maar ik zou er niet alles voor over hebben om mooi te zijn.' vond ik.
'Je hoeft er ook niet alles voor over te hebben Lady, jij bent al mooi.' zei Lyam. Hij fluisterde niet. Hij had zijn lesje geleerd. Esther en Janice negeerden de opmerking. Zij gingen gewoon verder met het gesprek. Even later voegde Lyam en ik ons weer bij het gesprek. Intussen hadden paps, mams, Edward en Martin het over Troublemaker.
'Is het niet raar om overal herkend te worden?' vroeg mams nieuwsgierig.
'Intussen zijn we er al een beetje aan gewend, maar het blijft natuurlijk raar. Ineens willen onmogelijk veel mensen je handtekening of met je op de foto.' zei Martin.
'We kunnen niet meer even nieuwe schoenen kopen. Dat moeten we dan online doen. Het is best makkelijk shoppen, maar ik mis de starbucks.' zei Edward serieus.
'Vraag of de starbucks dan ook een afleveringsdienst begint?' zei paps onschuldig. Nu had hij wat aangericht. Edwards ogen begonnen te glimmen. Hij zou niet meer rusten voordat hij koffie van de starbucks aan de deur kreeg.
Na een tijdje besloot mams om Leo in zijn bedje te leggen. Paps ging haar achterna zodat hij zijn zoon welterusten kon wensen. Ook al zou Leo er niet zo heel veel van meekrijgen. Hij sliep al lang. Paps vond het de laatste tijd geweldig om naar zijn slapende zoon te kijken. Ik liet hem zijn gang gaan. Ik snapte niet wat hij ermee wilde bereiken maar paps moest doen wat hij niet laten kon. Esther en Robin ruimden de tafel af en zette alles in de vaatwasser. Ik hield van de vaatwasser. Hij had mij al zoveel afwasbeurten bespaart. Ik zou niet meer zonder vaatwasser kunnen leven. Na het eten gingen Phoebe, Janice, Alex, Edward, Martin, Lyam en ik nog even naar buiten. Gelukkig was Troublemaker niet zo bekend in mijn buurt, dus we konden zonder fans een blokje om lopen. Ik liep tussen Janice en Lyam in.
'Ik denk dat knalrode lippenstift je wel staan.' zei Janice uit het niets.
'Nietes.' zei ik.
'Welles.' zei Janice.
'Nietes'
'Welles'
'Nietes'
'Welles' Het was een leuke welles-nietes discussie, al zei ik het zelf.
'Liever niet.' zei Lyam ineens bezorgt. 'Ik zoen niet graag met lippenstift.'
'Aha, dan weet ik wat ik moet doen als ik van je af wil!' zei ik terwijl ik Lyams hand vastpakte.
'Wil je me soms iets vertellen?' vroeg Lyam.
'Natuurlijk niet, ik zei als.' Janice begon te lachen. Martin kwam bij ons lopen, net zoals Edward.
'Eindelijk, een stelletje dat van elkaar af kan blijven!' riep Edward uit. Ik keek naar voren en zag Alex en Phoebe die een nieuwe sport hadden bedacht. Lopen en zoenen tegelijk. Ik keek Lyam aan. Dat moeten wij ook kunnen, zeiden mijn ogen tegen hem. Niet veel later deden wij Alex en Phoebe na. Martin en Edward kreunden en liepen iets langzamer. Janice ging bij ze lopen. Ik hoorde ze hardop discussiëren dat het verboden moest zijn om elkaar in het openbaar zo af te lebberen.
'Jullie zijn gewoon jaloers.' grinnikte Janice.
'Helemaal niet!' zeiden Martin en Edward verontwaardigt in koor.
'Welles'
'Nietes'
'Welles'
'Nietes'
'Welles'
'Nietes' Dat was de tweede welles-nietes discussie van die dag. Er zouden er nog heel veel komen dacht ik in mijn achterhoofd.


Reacties:


tamarastyles
tamarastyles zei op 30 juni 2013 - 11:08:
Ik hou van welles nietes discussies!
Je hebt de hele dag wat te doen!


Tweety
Tweety zei op 2 aug 2012 - 17:18:
leeuuuuk
snel verder!!! x