Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » Baby Lux -Gepausseerd- » 1 | Didn't expect that.. ♥

Baby Lux -Gepausseerd-

3 aug 2012 - 13:00

1603

5

473



1 | Didn't expect that.. ♥

Veel leesplezier mensen. Let niet op de typfouten ;3

Het was een zwoele zomeravond. De zon scheen laag boven de grond en de lucht wat licht roze gekleurd. Grootte blauw/paarse wolken zweefden op hun eigen tempo door de licht roze tinten. Het leek wel een kleurboek. Kleuren die zich door elkaar mengden. Het zag er prachtig uit.
Verschillende soorten vogels floten hun mooiste liederen in de nabij gelegen bomen en gebieden. Nilla fietste door zo'n bomengebied. Ze was op weg naar haar eerste babysit klus. Ze moest babysitten Lux Atkin, een 10 maanden oude baby. Nilla keek er erg naar uit. Lux was namenlijk niet zomaar een baby. Het was de baby van de styliste van de band one Direction. Nilla had zich vereerd gevonden toen ze te horen kreeg dat zij het baantje had. Ze woonde tenslotte ook nog maar 2 maanden in Londen en dit was voor haar de eerste keer.
Het huis van de Atkin's lag ongeveer een kwartiertje van haar eigen huis, dus kon ze dat gemakkelijk met de fiets afleggen. Daar was Nilla aan de ene kant wel blij om, hoefde ze tenminste niet doorh aar moeder gebracht te worden.
Onderweg stopte Nilla nog even om muziek op te zetten. Ze klikte haar headset aan haar telefoon, zette haar muziek op shuffle en fietste snel verder. Ze wou absoluut niet te laat komen!

Nilla zette haar fiets tegen de muur en belde aan. Ze was aangekomen bij het huis van Lou Teasdale en tom Atkin, haar oppas adres. Het was een vrolijk en groot huis op het eerste opzicht. De voortuin stond vol met paarse en gele boementjes. Er lagen ook wat knuffelbeesten in.
Nilla hoorde iemand door de gang lopen en niet veel later ging de voordeur open. Maar Lou stond niet voor de deur.
'H-Hallo..' stamelde Nilla die sprakeloos was. Er stond een jongen voor de deur met een baby op z'n arm. Het kon Tom natuurlijk zijn, maar dat sloot Nilla uit. Hij zou er vast niet zo jong uitzien of wel soms.?
'Hallo,' antwoorde de jongen vriendelijk, 'Dan moet jij Nilla zijn.'
Nilla knikte, hoe wist hij dat nou weer? Nilla bekeek de jongen nog eens goed, hij kwam haar wel bekent voor..
'Nou, ik zou zeggen, kom binnen. Lou en Tom wachtten al op je.'
Dit was Tom dus niet, maar wie moest het dan zijn? Een neefje? Een goede vriend?
Terwijl de 'jongen' de gang doorliep en een kamer verdween, liep Nilla op haar gemak naar binnen en sloot de voordeur. de gang had een vrolijk geel/licht roze behang vol met foto's van Lux. Ook die jongen die net de duer voor haar open deed hing ertussen. Nilla vond het eigennaardig. Het was in elk geval niet hun 'oudere' zoon, want Lux leek helemaal niet op die jongen én, Lou was nou nog niet zo oud.
Nilla ging dezelfde kamer binnen als de jongen ging. Toen ze in de kamer stond en de deur achter haar rug had gesloten keek de recht in het gezicht van Lou Teasdale. Die haar met een vriendelijk gezicht aankeek.
'Hallo Nilla, welkom in ons huis,' begon Lou, 'Sorry dat ik de deur niet voor je open deed. Kom op en ga zitten. Wil je wat drinken?'
Nilla knikte en ging op de bank zitten waar ze direct in weg zakte, ze moest wel toegeven dat de bank lekker zat.
De jongen die net de deur voor had had open gedaan kwam - samen met Lux op z'n arm - naast Nilla zitten. Hij zette Lux op Nilla's schoot en wachte op enige reactie van de baby.
Lux keek Nilla aan met heet grote blauwe pretoogjes. Ze begon met Nilla's haar te spelen. Nilla keek opzij en zag de jongen lachen, 'Dat betekent dat ze je leuk vind. Ik moet wel zeggen dat Lux iedereen zowat wel aardig blijkt te vinden.' Nilla lachte.
Lou kwam de kamer weer inlopen met een glas cola. Ze zette het voor Nilla's neus - op tafel - neer.
'Zo, ik zie dat je al kennis hebt gemaakt met Lux?' zei Lou lachent en ging naast haar vriend Tom zitten, 'Het is goed dat ze een beetje met je gaat spelen.' Tom knikte, 'Dat is héél goed ja.'
'Ik zie ook dat je al kennis met Harry gemaakt hebt.' zei Lou, nam een slok van haar thee en keek op haar horloge, 'Oh, Tom! We moeten weg, anders komen we te laat!'
Tom knikte, stond op van de bank en verdween naar de gang.
'Nilla? Harry zal je alles uitleggen voor vanavond, en hij zal het grootste deel ook bij je blijven, oké?' Lou liep naar Lux, 'Goed, naar Nilla en Harry luisteren hé, kleine boef.' Lou gaf Lux een kusje op haar neus en verliet de kamer. 'Doei!' schreeuwde ze nog voordat Nilla de voordeur in het slot hoorde vallen. Niet veel later daarna hoorde ze een auto starten en wegrijden.
Nilla keek naast zich waar 'Harry' naar z'n voeten zat te kijken, 'Harry dus,' zei Nilla lachent, 'Waarom had je je nou niet gewoon voorgestelt bij de voordeur.'
Harry haalde z'n schouders op, 'Ik dacht dat je dan helemaal hyper en alles werd omdat ik, naja, in One Direction zit weet je wel.'
Nilla knikte begrijpelijk. 'Ik dacht dat je dan hysterish zou worden en zo, en ik wou ten eerste Lux dat niet aandoen en mezelf niet. Want het lijkt me dat je een directioner bent, anders had je vast niet gebelt op dit babysit baantje.'
Nilla knikte, 'Ja, ik ben wel een directioner, maar ik ben niet het type fan die zich helemaal hyper maakt omdat ze haar idool ontmoet. Ik bedoel, je moet wel een beetje respect hebben voor anderen.'
Nilla's hart bonkte in haar keel, ze zat nu ook even gewoon op de bank naar Harry ofzo. Ze wist wel dat Harry en Lou een goede band hadden en hij vaak bij haar uithing, maar ze had niet verwacht dat hij hier vanavond zou zijn.
'Lux, heb je ook honger?' vroeg Harry aan de baby die nog op Nilla's schoot zat. Lux keek Harry met grootte ogen aan en begon te lachen en te klappen. 'Hally! Hally!' schreeuwde ze vrolijk.
Harry tilde Lux lachent van Nilla's schoot, 'Ga je mee naar de keuken? Dan leg ik je direct alles uit terwijl dit monstertje eten krijgt.'
Nilla glimlachte, stond op en liep achter Harry aan. Eenmaal in de keuken werd Lux in een hoge kinderstoel gezet wat ze blijkbaar niet zo leuk vond. Het huilen stond haar nader dan het lachen maar zodra Harry een fles melk in haar handen had gedrukt begon ze daar tevreden op te sabbelen.
'Goed, die kleine is even stil.' zei Harry lachent en ging aan de keuken tafel zitten, 'Eerst even een paar belangrijke dingen: Je meot Lux niet altijd haar zin geven, ze wil altijd nogal veel dingen en als je haar maar blijft geven zal ze nooit iets nemen of tevreden zijn en dat willen we niet toch.'
Nilla knikte, 'begrijpelijk..'
'Lux moet meestal om 7 uur in bed liggen maar als ik er ben gaat ze even wat laten. Lou is er dan toch niet. Maar nu jij haad oppas bent, zou ik me de eerste weken daar wel aan houden. Ze moet je even leren kennen.' ging Harry opsommend verder, 'Voor het slapen gaan moet ze een flesje warme melk drinken, anders valt ze niet in slaap. Ze zal vast en zeker nog wel een keertje wakker worden in de avond, dan moet je haar lekker laten huilen en niet oppakken. Van dat huilen wordt ze vanzelf moe en slaapt ze verder. Ik denk niet dat je veel last van haar zult krijgen.'
Nilla lachte, 'Dan weet ik dit ook even.'
'Dat was het wel denk ik.' zei Harry tenslotte en keek naar Lux, 'Goed, we gaan Lux nu op bed brengen, dan weet je ook weer hoe dat gaat.' Harry stond op van de stoel, tilde Lux uit de kinderstoel en liep de keuken uit, gevolgt door Nilla. Eenmaal boven legde Harry not wat laatste dingen uit en legde hij haar op bed. Hij zette de deur op Lux' slaapkamer op een kiertje en liep samen met Nilla de trap af. Beneden vroeg Harry of Nilla ook wat wou drinken of eten. Nilla knikte, ze had alweer dorst. Haar eerst glas cola ging op zonder dat ze het zelf door had.
Toen Harry de keuken weer in verdween had Nilla even de tijd om na te denken. Harry was bij haar. Harry! Ze had dit echt niet verwacht. Ze dacht dat dit een gewoon babysit avondje was en dat alles door Lou werd uitgelegt. Nou, nee dus. Ze had eerder verwacht dat ze alleen zou zijn nadat Lux op bed lag en dat ze de hele avond voor de tv zou hangen met cola en een zak chips. Ze was wel blij dat Harry er was, ze kende hem nu iets beter qua persoon. Het enige waarvan zij hem kende waren natuurlijk intervieuws en dan geven celebs zich niet helemaal. Ze wist wel dat dit een gezellig avondje zou worden, alles beter dan alleen zijn toch?
Toen Harry de woonkamer weer inliep met twee glazen cola zette hij de tv aan. Hij ging naast Nilla op de bank zitten en gaf haar haar cola. Samen keken ze naar een een of ander vaag programma maar dat boeide Nilla niet. Ze zat tenslotte samen met Harry op de bank, die gedachte bleef ze maar herhalen en dat vond ze voor het eerst niet erg.
Ze keek naast zich en zag hoe Harry naar de beeldbuis zat te staren, ze vond het er wel lief uitzien en glimlachte.
Dit werd 'm het avondje wel!


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 17 aug 2012 - 20:38:
Ik ben nu niet zo een 1D fan maar ik vind hun muziek wel leuk. En daarom dacht ik laat ik het verhaal maar eens lezen. En dit eerste stukje ::
Het was een zwoele zomeravond. De zon scheen laag boven de grond en de lucht wat licht roze gekleurd. Grootte blauw/paarse wolken zweefden op hun eigen tempo door de licht roze tinten. Het leek wel een kleurboek. Kleuren die zich door elkaar mengden. Het zag er prachtig uit.

Heel erg mooi! Ik ga even alles proberen bij te lezen en als je nieuwe hoofdstukken hebt mag je altijd melden
Groetjes Lot.


Tweety
Tweety zei op 5 aug 2012 - 18:38:
Super! Snel verder


Hermelien
Hermelien zei op 5 aug 2012 - 13:04:
Omg ;o
Ik las dit gewoon puur omdat ik ook een Directioner ben
en ik moést het gewoon lezen, of ik je nu ken of niet
Dit is dus zoooo damn awesume!
AMAZAYN
Melding please ?
xoxo


Everdeen
Everdeen zei op 4 aug 2012 - 22:49:
Je schrijft echt super goed.
Snel verder en meld je het me als je volgende deel online staat?


Chayenne
Chayenne zei op 3 aug 2012 - 13:57:
ga snel verder jij!