Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » ~ the Triwizard Games ~ » ♥~02

~ the Triwizard Games ~

9 aug 2012 - 21:39

1069

7

440



♥~02

Het gejoel van de leerlingen stierf langzaam weg toen professor Perkamentus een gebaar maakte met zijn armen, waardoor zijn lange, wijde mouwen heen en weer swiepten. ''Gaande weg in dit jaar zal meer duidelijk worden over dit geweldige evenement, dat gepaard gaat met de vier seizoenen van ons schooljaar. Herfst, winter, lente en zomer, ieder met een eigen basis thema. Over één week komt een speciale gast naar Zweinstein, om jullie precies te vertellen wat de herfst voor ons in petto heeft.'' Perkamentus' stem stierf even weg en hij keek de zaal rond. Iedereen was muisstil, zelfs Fred en George, die daarnet nog zo opgewonden over hun stunt zaten te praten, staarden naar Perkamentus - wiens baard elk jaar weer langer werd.
''Dan is het nu tijd, voor het eten!'' riep Perkamentus, waarna hij met een enkel gebaar van zijn armen eten op alle afdelingstafels tevoorschijn toverde. Borden met smeuïge kippenbouten, stukken pizza in alle smaken, taarten die uit vier lagen bestonden, pudding in alle kleuren en wat je allemaal nog meer kon bedenken. Alle leerlingen begonnen vrolijk te eten en te praten, en het plafond van de Grote Zaal veranderde langzaam in een mooie, heldere hemel gekleurd door vele sterren. Het leek magisch.

''Vreemd he?'' zei Harry opeens tegen Sascha, terwijl ze keken naar een groot schilderij van een zwerkbalteam van Griffoendor. Alle leerlingen zwaaiden vrolijk naar hun. De middelste - een vrouw met net zulke felrode krullen als die van Sascha - hield samen met een man - met hetzelfde onhandelbare haar als dat van Harry - een gigantische gouden beker vast. In de beker stonden een prachtige Q en C gegrafeerd, omlijnd met prachtige krullen. Sascha keek even opzij naar Harry, die naar zijn vader staarde op het schilderij. Ze zag pijn in zijn groene ogen, maar tegelijkertijd blijdschap.
Sascha bleef hem aankijken zodat hij verderging met praten, maar hij bleef akelig stil. Ze stonden in de hal naar het Zwerkbalveld, waar het helemaal stil was op het geluid van de klokkentoren na. Een zacht, rustgevend getik. ''Wat bedoel je?'' vroeg Sascha, aangezien Harry niet reageerde en ze het nu toch wel heel graag wilde weten. Harry keek haar aan, waardoor Sascha snel terugkeek naar het schilderij en haar moeder. ''Het is gewoon vreemd. We staan hier nu, op de plek waar onze ouders jaren geleden stonden. Daar staan ze, met de beker van de Zwerkbalcup in hun handen, levendig en toch zo..'' Harry stopte met praten en draaide zijn hoofd weg van het schilderij. HIj liep bij Sascha weg richting het veld. Hij zag er breekbaar uit en Sascha wist niet zo goed wat ze nu moest doen. Ze wilde hem graag helpen, maar aan de andere kant had ze het er zelf net zo moeilijk mee. Haar ouders zijn net zoals die van Harry vermoord door de Heer van het Duister, toen Sascha met haar oma op vakantie was naar Milaan. ''Kom je?'' galmde de stem van Harry opeens door de hal, waardoor Sascha een beetje schrok. ''Ja, maar.. '' Harry keek haar afwachtend aan, maar ze schudde haar hoofd. ''Nee, niks.'' zei ze, terwijl ze achter hem aanliep. Harry pakte haar hand en kneep er even bemoedigend in, waarna hij hem weer losliet en ze richting de kassen van Kruidenkunde liepen en daar tegen een oude boom gingen zitten in het zonnetje.

''the Triwizard Games, dat klinkt geweldig!'' galmde de stem van Fred door de leerlingenkamer. Hij zat samen met George op de tweepersoonsbank, ingelegd met warme, rode kleuren, net zoals de muren en eigenlijk alles in de leerlingenkamer van Griffoendor. Ron was met May aan het toverschaken - althans, poging tot, Ron moest May nog vanalles uitleggen, waarbij hij af en toe haar hand pakte en voordeed hoe het moest. Jasmine zat samen met Celeste tegenover Fred en George, op een bank die er precies hetzelfde uitzag. Aan de zeikant van de twee banken stond een reusachtige openhaard, waarin het geknetter van het vuur duidelijk te horen was en een warme sfeer gaf. ''Ik ben benieuwd of het wat te maken heeft met Zwerkbal, of dat het iets compleet nieuws is. Ik heb er echt nog nooit over gehoord.'' zei Celeste, terwijl ze bezig was met het maken van een soort poppetje van touw. ''Wat ben je eigenlijk aan het doen?'' vroeg Jasmine aan haar met een opgetrokken wenkbrauw. Fred en George leunden ook iets naar voren door de vraag van Jasmine, want ook zij hadden geen flauw idee. Celeste keek op en begon te lachen. ''Dit is breien. Je kan met deze twee pennen - ze hield twee lange, redelijk scherpe pennen in de lucht waaraan wollen draden hingen - hele leuke dingen maken van wol. Ze hield een felrode bol van zacht touw - wol - omhoog en de anderen keken er een beetje raar naar. ''Wat is dat dan?'' vroeg Fred, terwijl hij naar een papiertje wees dat naast Celeste lag. Ze pakte het op en hield het omhoog, zodat George en Jasmine het ook konden zien. Er stond een poppetje op van blokjes, met daaronder wat instructies. Terwijl ze Jasmine, Fred en George meer vertelde over breien - waar ze nog nooit van hadden gehoord, omdat zij in tegenstelling tot Celeste, heksen en tovenaars als ouders hadden - waren Ron en May opgestaan en de leerlingenkamer uitgegaan. Jasmine zag het, maar zei er verder niets over tegen de anderen, want ze zag aan het gezicht van May dat ze het helemaal niet erg vond om er met Ron vandoor te gaan. Nog geen minuut later stormde Lily-Rose van de trap vanuit de slaapzaal af. Ze zag er prachtig uit met haar lange, bruine krullende haren en grote blauwe ogen. Eigenlijk had ze nog een kinderlijk gezichtje, maar dat verhielp ze door een lijntje boven haar ogen aan te brengen met eyeliner. Ze zag er opgewonden uit en Fred, George, Jasmine en Celeste keken haar nieuwschierig aan. ''Waar ga jij naar toe?'' vroeg Jasmine met een luide stem, ze was altijd degene die het recht voor de raap gooide, wat de rest erg fijn vond, want dan hoefden zij het niet te doen. Lily-Rose begon wat verlegen te glimlachen. ''Ik ga wandelen!'' riep ze net wat té enthiousiast, wat vragen opwekte bij de anderen. Lily-Rose liep vrolijk de leerlingenkamer uit en liet de anderen verbaasd achter.
''Dit word vreemd, Sascha en Harry verdwenen, May en Ron weggelopen, Lily-Rose super blij weg, wat zijn ze van plan?'' zeiden Fred en George, waarmee Celeste en Jasmine instemden.


Reacties:

1 2

KiKey
KiKey zei op 10 aug 2012 - 10:00:
Hihi ja, ijk ben ook nieuwsgierig! This is sweet~


Chayenne
Chayenne zei op 9 aug 2012 - 20:43:
OMG!! Ik ben nieuwschierig Ga alsjeblieeeft verder!!


Soraya
Soraya zei op 9 aug 2012 - 19:10:
Eén woord:
VERDER!


LotStuff
LotStuff zei op 9 aug 2012 - 18:12:
Ron was met May aan het toverschaken - althans, poging tot, Ron moest May nog vanalles uitleggen, waarbij hij af en toe haar hand pakte en voordeed hoe het moest.

<3
Even een tipje ^^ Nieuwsgierig, schrijf je met een 'g' in plaats van met 'sch' is niet erg hoor maar het stoorde me gewoon even No idea why.

Voor de rest, ben ik compleet weg van je verhaal. En muhahah, plannetjes smeden. *kijkt Evil in het rond*
Sneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
Verder!


Rebella
Rebella zei op 9 aug 2012 - 16:39:
o o, wil ik weten wat ze uitspoken?
Ja snel verder!!!
ben benieuwd!
Reb.