Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » De Hongerspelen » 12 districts, 24 children -oneshots. » Katniss

12 districts, 24 children -oneshots.

21 aug 2012 - 17:32

417

3

323



Katniss

I ben er niet tevreden mee, maar het is beter dan niets. ;) Wie moet ik de volgende keer doen?

Just a piece in his game.

Daar rende ik dan, mijn ‘geliefde’ lag op mijn hielen. Zijn blik was niet beschermend of liefdevol zoals het hoorde te zijn. Nee, niets wat daar ook in de buurt zat. Het was moordlustig. Het was niet naar Cato of een andere tribuut gericht, hij keek naar mí­j. Wij. De laatste twee overlevende, als ik goed geteld hab. Ik dacht dat ik hem kon overtuigen met de bessen. Hoe ver kon ik er naast zitten.

Pijn. Verraad. Woede.

Zijn masker van de behulpzame, vriendelijke, verliefde jongen had hij vrijwel meteen laten vallen. Ik sprintte nog iets verder. Dit was allemaal zijn plan, vanaf het moment in de trein. Ik was een stuk in zijn spel. A piece in his game. Ik had het kunnen weten. Iedereen is hier in getrapt, op Haymitch na dan. Gale… Hij had ook alles door! Hij had me nog gewaarschuwd. Misschien had ik nog een kans, Peeta kon niet heel veel met wapens. Ook is was hij de laatste keer dat ik hem zag niet echt behendigd. Een behoorlijke voorsprong had ik al gecreëerd.

Macht. Liefde. Hoop.

Met een ruk kwam ik tot stilstand. Rennen had geen zin. Vechten was de enige oplossing. Ik draaide me om, ik keek recht tegen Peeta aan. Drie meter afstand leek opeens zo kort. ‘’Ik begrijp je kleine speech nu pas.’’ Vertelde ik hem doodskalm. ‘’Jammer dat het nu te laat is, Katniss.’’ Antwoordde hij. ‘’Nog een paar laatste woorden?’’ voegde hij er spelend met zijn zwaard aan toe. ‘’Eigenlijk niet, nog niet.’’ Ik pakte mijn boog en legde er zorgvuldig een pijl op. ‘’Heb jij er misschien een paar die je aan Panem wilt voordragen?’’ riep ik koud. Met die woorden rende hij schreeuwend op me af, zijn mes blonk in het zwakke maanlicht. Maar voordat ik mijn pijl kon loslaten lag hij al op de grond. Dood.

Verbaast. Verward. Angst.

Een lang en gespierd gedaante stond op de plaats waar eerst Peeta nog stond. ‘’Ik zei toch dat wij de laatste zouden zijn.’’ Riep de stem op een angstwekkende toon. ‘’Hij heeft je wel te pakken, die loverboy. Jammer dat ik hem niet iets langer kon geven.’’ ‘’ C- Cato?’’ stamelde ik, nog steeds verward door wat er net gebeurt was. Peeta en ik waren toch de laatste? Blijkbaar niet. De blonde jongen komt naar me toe lopen. ‘’Ik wordt liever je grootste nachtmerrie genoemd.’’ Fluisterde hij zacht in mijn oor. Met een snelle beweging werd het leven me benomen.

Hulpeloos. Beschaamd. Schuldig.



-Katniss


Reacties:


Hermelien
Hermelien zei op 22 aug 2012 - 11:39:
*staart met open mond naar het scherm*
Zo kijk ik nu echt letterlijk:

O___O

DIT IS AMAZAYN CAUSE I'M TEAM GALE TOOOO
WHOOOT
Wel sad voor Katniss :C
Zelfs al koos ze voor Peeta [ in de echte boeken dan ]
bleef ze wel mijn favo vrouwelijk personage ;o
Gosh gosh gosh this is epic!
Kusjes


Lieve
Lieve zei op 21 aug 2012 - 19:32:
Echt heel mooi hoe je schrijft! Miss leuk om een keer voor te lezen aan de klas?

Nee, echt. Mooi.

Groetjes.


Balsemio
Balsemio zei op 21 aug 2012 - 19:04:
Omg. Coolheid! Echt gaaf om 'n keer te lezen dat Peeta 'a bad guy' was.

x