Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When Magic Meets Love » Hoofdstuk 1: Butterfly, Fly Away

When Magic Meets Love

23 aug 2012 - 19:43

505

1

278



Hoofdstuk 1: Butterfly, Fly Away

Hoofdstuk 1: Butterfly, Fly Away
Zondag 23 Juni 1991
Het was een gewone ochtend in Ponder’s End. De zon stond al hoog aan de hemel voor zo’n vroeg uur en baadde de velden en weiden van de boerderijen in haar stralen. De kleine wegen en paadjes waren nog zo goed als verlaten en in de meeste huizen schoof men aan aan de ontbijttafel. Het was één van die typische, Engelse ochtenden. Behalve voor één meisje, wiens leven een drastische wending kreeg…

“MAM!"
Brand en moord gillend snelde de kleine Hailey White van de gang naar de keuken. De aangesprokene in kwestie, Karlijne White, keek op vanachter het fornuis.
“Niet zo wild, lieverd.”¯ suste ze de op en neer stuiterende Hailey terwijl ze een pan met vers gebakken eieren en spek op de ronde tafel zette. Haar echtgenoot, Devon White, prikte meteen met zijn vork in één van de spekrepen en laadde zijn bord vol. Tegenover hem keek Lore, Hailey’s grote zus, met een walgend gezicht naar het spek in de pan.

“Ik wil geen spek, mam!”¯ zei ze op een klagerig toontje. Hailey keek boos van het ene gezicht naar het andere. Wilde er dan niemand horen wat ze te zeggen had?
“Maar mama!”¯ sputterde ze tegen, “Hij is er!”¯
Ze wapperde fier met de enveloppe in haar hand voor haar moeders neus. De vrouw verstarde en wisselde een snelle blik met Devon. Het volgende moment griste ze de reeds geopende omslag uit de handen van het bruinharige meisje en vouwde het perkament open. Haar ogen gleden vliegensvlug over de regels vooraleer ze een kreet slaakte.

“Je gaat naar Zweinstein!”¯ riep ze trots uit terwijl ze haar dochter optilde en in het rond zwaaide, “Mijn kleine engel gaat naar zweinstein’s hogeschool voor hekserij en hocus pocus!”¯
Ze zette het kind abrupt neer bij de eettafel en begon de nog lege borden vol te scheppen.
“Vooruit, vooruit!”¯ siste ze haastig, “We moeten onmiddellijk naar de Wegisweg!”¯
Na het ontbijt contacteerde Karlijne onmiddellijk de familie Conner om hen uit te nodigen om mee te gaan naar de Wegisweg.
De vrouw des huizes, Katherina Conner, beantwoorde Karlijne’s oproep met enthousiasme en wist haar mede te delen dat ook haar dochter vandaag dé brief van Zweinstein ontvangen had.

Zo kwam het dat de 4 leden van de familie White de familie Conner tegemoet liepen op de trappen aan de ingang van de tovenaarsbank, Goudgrijp.
“Katherina!”¯ Karlijne slaakte een kreetje en de vrouwen gaven elkaar drie luchtkussen met overdreven veel drama, “Wat zie je er enig uit! En oh lieve hemel, is dat die kleine Carlina al?”¯
Het meisje dat eerst wat verscholen stond achter het lange gewaad van haar moeder, hief haar wenkbrauw sceptisch op alsof ze wilde zeggen: “Wie noem jij hier klein?”¯.

Hailey wierp Carlina een medelevende blik toe alvorens de moeder van Carlina haar aansprak: “Hailey! Jemig, bijna naar zweinstein, hé? Vind je dat leuk?”¯
Ze knikte hevig, “Ik kan niet wachten!”¯ antwoordde ze enthousiast.
“Ik ook niet!”¯ mengde Carlina zich nu in het gesprek, “Ga jij ook voor het eerst?”¯
Hailey knikte opnieuw terwijl haar hazelbruine ogen zich vergrootten: “Ik wil in Ravenklauw, en jij?”¯


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 23 aug 2012 - 20:03:
Hihi, ik beken. Ik ben een potterhead, en deze fanfic lijkt me ook enig.
Dusssss, krijg ik een melding?
*kijkt lief*