Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » One Direction » just a movie » 103

just a movie

24 aug 2012 - 19:17

895

2

277



103

'Alex, je moet me eventjes helpen. Ik wil ergens met je over praten maar ik ben heel slecht in het bedenken van openingszinnetjes. Dus ik noem een paar voorbeelden en dan kies jij de zin die jij het beste vind. Dan loop ik opnieuw de woonkamer in, zeg de zin die jij gekozen hebt en dan begint het gesprek echt. Deal?' Ik ben bloedserieus. Dat gebeurt niet vaak.
'Euhm, ok?' zegt Alex vragend.
'Optie een: Alex, je breekt Phoebe's hart dus ik breek jou. Optie twee: he, Alex, wist je al dat je Phoebe bedriegt met een ander? Optie drie: zeg eens, player, leuk spelletje aan het spelen met het hart van mijn Phoebe? Optie vier: hoe gaat het met die ene Sara. Optie vijf: weet je dat het echt pijn doet als degene met wie jij denkt voor altijd samen te blijven met een ander rotzooit?' Alex kijkt schuldig. Maar nog net niet schuldig genoeg naar mijn zin. Martin weet niet of hij moet lachen of dat hij moet huilen. Lyam blijft naar me kijken, gelukkig maar, want daar heb ik veel steun aan. Ik voel me alsof ik elk moment in huilen kan uitbarsten. Klote-Alex. Hij maakt me aan het huilen. Hier komt hij niet mee weg. Ik kijk even naar Edward en achter zijn ogen zie ik ervaring. Alsof hij dit scenario al eens eerder heeft meegemaakt. Ik moet echt eens met hem gaan praten, misschien kan ik hem helpen. Maar daar ben ik op het moment niet mee bezig. Op het moment ben ik Alex aan het doodmaken. En goed ook.
'Waar gaat dit over?' Dat is dus ook duidelijk, Alex gaat proberen zich eruit te kletsen.
'Dat weet je zelf heel goed. Helaas voor jou zag ik het niet zitten om bewijsmateriaal te gaan verzamelen. Als Phoebe dat gezien zou hebben zou ze het helemaal niet overleeft hebben.'
'Wat?' Zucht, dat is dus de geniale reactie van Alex. Maar nu begin ik het toch wel zat te worden.
'GODVERDOMME ALEX. Werk even mee. Denk je dat ik het leuk vind om dit te doen? In plaats van mijn beste vriendin aller tijde te troosten moet ik met degene praten die haar hart heeft gebroken. Dus maak godverdomme die klotekeuze dan kan ik je fysiek en mentaal de grond in boren om daarna Phoebe te vertellen wat voor een klotekneus je bent.'
'Alex, je bent erbij. Je hebt je de afgelopen tijd 'als een man gedragen' dus dan moet je nu de gevolgen aanvaarden.' zegt Edward serieus. Ik glimlach naar hem. Edward weet niet hoe erg hij me nu helpt.
'Maar, maar...'
'ALEX! Ik moet toekijken hoe een van mijn beste vriendin en mijn vriendin ruzie maken! En ik weet dat Lady hartstikke gelijk heeft! Dus schiet op en maak die verdomde keuze, dan hoef ik hier niet meer naar te kijken.' Ook Lyam krijgt een glimlach van me. Hij glimlacht terug en steekt zijn duim naar me op. Martin blijft stil. Hij kijkt alleen maar naar wat er allemaal gebeurt. Gelukkig maar, als hij ook commentaar op Alex gaf zou hij gebroken zijn. En dan kon ik dat niet meer doen.
'Optie, een, twee, drie, vier of vijf. Kies maar.' zeg ik.
'Doe maar een? Denk ik?' zegt Alex twijfelend.
'Goede keuze. Daar zat ik zelf ook al aan te denken.' Ik knik en loop naar de keuken, om daar een koekenpan te pakken. Het moet wel een beetje spannend worden. Misschien denkt Alex nu dat ik hem ga slaan. Dat ga ik niet doen, maar misschien helpt het. Ik loop met de koekenpan in mijn hand terug naar de woonkamer.
'Holy shit. Die zag ik niet aankomen.' zegt Martin. Ik glimlach naar hem.
'Je weet niet half hoe gemeen ik kan zijn Martin, en met een beetje geluk kom je daar ook niet achter. Nou, nu over naar de orde van de dag. Je had gekozen voor optie een, ja toch Alex?' Ik wacht niet op antwoord maar ga meteen verder.
'Jij breekt Phoebe dus ik breek jou. Zo simpel is het.' Ik hef de koekenpan op en loop naar Alex toe. Als ik twee centimeter van hem verwijderd ben stop ik met lopen.
'Ik moet zeggen, dit had ik niet van je verwacht Alex.' zeg ik zachtjes, maar hard genoeg zodat iedereen me kan horen.
'Ik had echt gedacht dat jij en Phoebe zouden trouwen en kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen zouden krijgen. Ik had echt gedacht dat jij met Troublemaker zou stoppen omwille van haar. Maar blijkbaar had ik het dus mis. En ik zal je eventjes vertellen wat er mis is met jou. Je laat iemand lopen die alles voor je heeft over gehad. Ze is naar Londen verhuist om bij jou te zijn. Ze doet haar studie hier voor jou. Ze heeft haar ouders en vrienden achtergelaten en ik weet niet hoe lang niet meer gezien voor jou. Dan zou je verwachten dat jullie voor altijd samen blijven. Maar nee hoor. Sara, de chick die je hart heeft gebroken en verbrijzelt ontmoet je 'per ongeluk' en zegt dat ze je terug wil, en meteen ben je bij Phoebe weg.' Terwijl ik per ongeluk zeg maak ik overdreven bewegingen met mijn handen.
'Ik herhaal, die chick heeft je hart gepakt en verbrijzelt. En dat is wat jij nu bij Phoebe hebt gedaan.'


Reacties:


tamarastyles
tamarastyles zei op 2 juli 2013 - 12:39:
SLA HEM DAN!!!!!!


Tweety
Tweety zei op 24 aug 2012 - 21:03:
OMG JE SCHRIJFT ZO VERDOMDE GOED!!!