Welkom op FanFic.nl

De Nederlandse website waar je fanfiction kunt lezen én schrijven.

Nu on-line: (0)

Home » Harry Potter » When Magic Meets Love » Hoofdstuk 3: Garden Party At The Malfoy Mansion

When Magic Meets Love

25 aug 2012 - 19:38

2907

2

272



Hoofdstuk 3: Garden Party At The Malfoy Mansion

Zaterdag 6 juli 1996
“Hailey, ben je bijna zover?”¯ er klopte iemand zacht op de deur. Hailey scheurde haar blik los van haar spiegelbeeld en liep naar de deur. Ze draaide de knop om, haar moeder keek haar glimlachend aan. Haar kleine meisje was veel gegroeid sinds die dag op de Wegisweg. Ze werd bijna zestien jaar oud en in september zou ze voor haar zesde jaar op rij naar zweinstein trekken.


“Je ziet er prachtig uit, lieverd.”¯ complimenteerde Karlijne haar jongste dochter. Die glimlachte verlegen. De babyroze, knielange jurk stond haar inderdaad goed. De jurk had een insnijding die haar borsten mooi lieten uitkomen en de lengte was precies goed om haar lichtjes gebruinde benen te laten zien. Haar lange, bruine haren waren in een elegante vlecht gebonden en haar ogen had ze lichtjes geaccentueerd met wat roze oogschaduw.
Hailey was geen meisje dat veel make-up droeg, ze had het ook niet nodig. Haar wangen hadden een natuurlijke blos en geen enkele crème of poeder kon haar sproeten weg camoufleren, dus deed ze er ook geen poging toe.


Toen alle leden van het gezin klaar waren, vertrokken ze. Richting een tuinfeest bij de Malfidus familie, nota bene. Hailey zag dit écht niet zitten. Draco Malfidus en zij hadden samen les en deelden een leerlingenkamer en daar hield het ook op. Ze waren geen vrienden, en dat gingen ze ook niet worden. Ze kon nog net een klagerige kreun achterwege laten toen ze de marmeren haard uitstapte en haar ouders en grote zus doorheen het huis naar de tuin volgde. Haar opluchting was enorm toen ze Carlina met haast dodelijke verveling naar de reusachtige fontein in het midden van het grasveld zag staren. Ze bleef bijna met haar hak in het veel te groene gras hangen in haar haast om bij haar beste vriendin sinds die dag op de Wegisweg te komen.


“Carlina! Lieve hemel, jij wilt niet weten hoe blij ik ben om jou hier te zien! Ik bedoel oké, misschien is hij wel een klasgenoot, maar dat wil niet zeggen dat ik mijn zomervakantie op één van Draco Malfidus’ oersaaie tuinfeestjes wil slijten!”¯ bracht ze in één opgeluchte adem uit.
“Geloof mij, zelfs ik kan geen feestje maken van wat er hier georganiseerd is.”¯ fluisterde Carlina op samenzweerderige toon terwijl ze een glas champagne in Hailey’s hand duwde. Ze klonken en schonken zichzelf een grote slok.


“Wel wat vind ik hier nou in mijn achtertuin,”¯ klonk een lijzige stem van achter hen, “Dames.”¯ Draco Malfidus grijnsde breed terwijl hij voor hen halt hield. Voor Hailey kon reageren had hij haar hand al in de zijne getrokken en drukte er een kus op. Zijn ogen hielden haar verbijsterde gezicht nauwkeurig in de gaten alvorens hij haar hand loste en zich naar Carlina toe keerde. Die had haar vrije hand echter zorgvuldig in haar haren verstopt wat een “Ik leg het even goed”¯ gebaar moest voorstellen. Draco liet zijn hand zakken en gaf haar een knikje waarop Carlina verontschuldigend glimlachte.
“Er is meer dan genoeg, maar laat ik jullie waarschuwen,”¯ zei hij met een blik op de glazen in hun handen, “Dat goedje laat de keurigste dames de vreemdste en meest ongehoorde dingen doen.”¯
Zijn blik vestigde zich op Hailey wiens wenkbrauwen bijna contact maakten met haar haarlijn. Ze duwde het glas abrupt in zijn nog lege hand en glimlachte engelachtig: “Wel, laat ik voor alle veiligheid dan maar overschakelen op een sinaasappelsapje.”¯


Carlina keek haar licht spottend aan en nam toen demonstratief nog een slok. Hailey nam ondertussen een appelsiensapje aan dat Draco galant aanbood.
‘Een leuk feestje, Draco. Speciale gelegenheid?’ merkte Carlina op in een poging om een gesprek te voeren. Veel hulp van Hailey hoefde ze niet te verwachten want die keek geïnteresseerd naar de inhoud van haar glas terwijl Draco met moeite zijn ogen van haar afscheurde.
‘Nee, gewoon een feestje ter ere van de vakantie. Het leek me gepast om het goed af te sluiten voordat we weer naar school moeten,’ antwoordde Draco terwijl zijn mondhoeken iets omhoog gingen.


“En daar kijken we toch allemaal zo naar uit,”¯ klonk een stem vanachter hen. De eigenaar ervan voegde zich bij het groepje en vervolgde met een brede grijns op zijn snoet: “Wat denken jullie ervan dames, het zesde jaar?”¯
“Ik vind dat we dit jaar eindelijk Griffoendor eens moeten kloppen bij zwerkbal. Ik wil die cup ook wel eens winnen.”¯ gromde Carlina terwijl ze haar reeds lege glas op de tafel neerplantte. “Daar heb je wel een punt,”¯ knikte Kevin instemmend, “Ik zou Snottertje's gezicht wel eens willen zien als we die beker voor zijn neus wegkapen.”¯
“Nou als onze zoeker niet wat sneller word in het zoeken van die snaai, dan zou ik daar niet teveel op hopen.”¯ grijnsde Hailey, Draco keek haar beledigd aan.
‘Pardon, ik ben snel genoeg,’ reageerde hij dan ook verongelijkt.
‘Behalve tegen Griffoendor dan. Ik geloof niet dat je de snaai ooit eerder hebt gepakt dan Potter,’ merkte Carlina op terwijl ze zo onschuldig mogelijk keek.
‘En als mijn Drijvers wat vaker de tegenstanders van het team wegslaan, zouden we misschien wel eens kunnen winnen,’ kaatste Draco terug.
‘Ho, Carlina en ik verrichten uitstekend werk, dank je. Ik geloof dat we het wel genoeg over school hebben gehad. Dus voordat we weer een aanvoerderspreek krijgen stel ik voor dat we ook maar eens feest moeten gaan vieren,’ reageerde Kevin.


Draco draaide even met zijn ogen en nam toen het initiatief door zijn hand op Hailey’s onderrug te leggen en haar verder de tuin in te leiden. Hailey gaf een verwarde blik naar Carlina, die terug grijnsde, totdat Kevin hetzelfde bij haar deed en ze hem nu verward aankeek.
‘Hoe was je vakantie?’ vroeg Kevin, de blik zorgvuldig negerend.
Voor Carlina kon antwoorden zei Draco: "Ik denk dat ik even ga kijken of mijn moeder hulp nodig heeft. Kom je mee, Kevin?"
Hij schonk hem een veelbetekenende blik. Kevin liet Carlina abrupt los en knikte, "Goed idee."
"Als jullie ons even willen excuseren, dames." met een soort vreemde buiging draaide Draco zich om en beende de andere richting uit, met Kevin op zijn hielen.


‘Dat was ronduit vreemd,’ zei Hailey terwijl de jongens uit het zicht verdwenen.
‘Ach, volgens mij ben jij allang blij dat je van hem verlost bent,’ grijnsde Carlina terwijl ze twee champagnes pakten van een dienblad want net voorbij kwam. Eentje reikte ze Hailey aan.
‘Of heb je liever een appelsiensapje?’ vroeg ze toen liefjes.
‘Haha, heel grappig. Je weet wat er gebeurd als ik teveel alcohol drink. Dus ja, ik heb liever een appelsiensapje.’ Hailey maakte haar standpunt meteen duidelijk door een tweede glas te pakken en het glas champagne terug op het dienblad te zetten. Lachend namen ze allebei een slok en begaven zich naar een groepje bekenden.

Draco en Kevin baanden zich een weg doorheen het volk naar de keuken. Daar aangekomen trok Draco zijn moeder even zachtjes aan haar elleboog, gaf haar een veelbetekenende blik en liep naar het grote raam dat de muur opvulde. Narcissa volgde hem en legde haar hand op zijn schouder terwijl ze fluisterde: “Wie?”¯
Draco richtte zijn vrije hand in de richting van het groepje waar Carlina en Hailey zich bevonden en fluisterde terug: “Hailey. Hailey White.”¯
Narcissa wierp een blik in de richting van het meisje dat nu luidkeels lachte en daarbij bijna haar glas liet vallen. Ze gaf Draco één goedkeurende blik alvorens de keuken te verlaten en in de menigte op zoek te gaan naar de ouders van het meisje. Achter hem volgde Kevins vader en ze schonk de man een vragende blik.
“Carlina Conner.”¯ mompelde deze waarop Narcissa opnieuw goedkeurend knikte. Op dat moment kreeg ze de heer en mevrouw White in zicht en stapte zonder aarzelen op hen af.


“Kan ik even een woordje met jullie wisselen, in de keuken bijvoorbeeld?”¯ vroeg ze terwijl zijn mondhoeken omhoog krulden in een glimlach, “De jongedame kan ons vergezellen.”¯
Karlijne en Devon White wisselden één blik van verstandshouding en knikten de blonde vrouw vervolgens hevig toe. “Natuurlijk,”¯ zei Karlijne haastig, “Ik haal haar even.”¯
“Laten wij alvast maar naar de keuken gaan, mijn zus is vol ongeduld om de toekomstige schoonouders van mijn zoon te ontmoeten.”¯ stelde Narcissa voor en ze begon in de richting van het huis te wandelen met Devon op zijn hielen.


“Hailey!”¯ de aangesprokene in kwestie plantte geschrokken haar glas neer op het dichtstbijzijnde tafeltje en draaide zich geschrokken om, om in het voldane gezicht van haar moeder te kijken. “Kom, kom snel mee!”¯ piepte deze enthousiast. Hailey keek haar aan alsof ze gek geworden was en begon dan ook onmiddellijk te protesteren. “Naar waar? Waarom? Waarom kijk je zo?-“ haar moeder bracht haar tot zwijgen door haar pols vast te grijpen en haar mee te trekken naar het landhuis van de Malfidussen.
“Kom nou gewoon mee,”¯ fluisterde ze met twinkelende ogen, “We hebben fantastisch nieuws!”¯
Hailey besloot het daar maar bij te laten, ze zou er zo wel achter komen wat er gaande was.

In de keuken zaten Bellatrix, Narcissa en Devon reeds aan tafel. Draco wachtte hen op bij de deur en Karlijne liet haar dochter los alvorens zich naast haar man neer te zetten. Hailey wilde naast haar ouders gaan zitten maar voor ze nog maar goed en wel binnen was haakte Draco zijn arm in de hare en plantte haar naast zich neer, hij tegenover zijn moeder en zij tegenover haar vader.


“Hailey, dit zijn mevrouw Malfidus en Van Detta, Draco’s moeder en tante.”¯ Informeerde Karlijne haar met nog steeds dezelfde vrolijke twinkeling in haar ogen. Ze werd onderbroken door Narcissa die lachte en joviaal opmerkte: “Oh alsjeblieft, noem ons maar gewoon Narcissa en Bella, meisje!”¯ en ze knipoogde naar Hailey, die er steeds minder van begreep. Waarom zat zij hier met haar ouders en de familieleden van Draco in zijn keuken? “Wat is er aan de hand?”¯ vroeg ze dan ook verward terwijl ze de gezichten in de keuken één voor één een blik schonk.
“Dat gaan we je meteen vertellen lieverd,”¯ suste haar moeder haar. Ze greep Hailey’s hand die op tafel lag en gaf haar een bemoedigend kneepje wat haar een beetje kalmeerde.
“Zoals je misschien al wel wist, is Draco sinds enkele weken officieel benoemd tot een volgeling van de heer van het Duister,”¯ sprak Bella haar toe. “Je bedoelt dat hij een dooddoener is?”¯ ontsnapte er meteen uit Hailey’s mond terwijl ze die verbijsterd liet openvallen en Draco een stomverbaasde blik schonk.
“Ja, dat klopt.”¯ zei Narcissa zachtjes, “En bij zo’n titel, horen nu eenmaal bepaalde verplichtingen.”¯
“Waaronder het kiezen van een geschikte huwelijkspartner.”¯ nam Bellatrix het weer van haar zus over. Hailey snapte er nog steeds niets van en bekeek hen opnieuw één voor één. Wat had zij daar dan mee te maken?
“Lieverd,”¯ sprak haar moeder haar toe, “Draco koos voor jou.”¯


Hailey voelde de grond onder haar voeten wegzakken terwijl ze haar moeder ongelovig aanstaarde. “WAT?”¯ riep ze uit, “Bedoel je dat.. Dat jullie me uithuwelijken?!”¯
Dat KON toch niet? Zoiets behoorde tot de middeleeuwen, in deze tijd kon je toch zeker zelf kiezen met wie je wilde trouwen?! Hoe konden haar ouders zoiets doen, dit moest een grap zijn!
“Oh lieve hemel laten we het nou niet gaan vergelijken met zulk een traditioneel gedoe,”¯ probeerde Narcissa de boel te sussen, “Het is helemaal niet zo dat we jullie verplichten om tegen een bepaalde datum een getrouwd paar te zijn. Jullie krijgen ruimschots de tijd om elkaar beter te leren kennen en kiezen uiteraard ook volledig zelf wanneer jullie in het huwelijksbootje stappen.”¯
“En,”¯ mengde Draco zich in het gesprek, “Alles wat ik van jou vraag is om het een kans te geven. Vlot het niet tussen ons, dan is dat gewoon hoe de zaken ervoor staan en dan gebeurd er helemaal niets. Dan ga jij gewoon verder met je leven en moet ik een andere huwelijkspartner uitkiezen. Je moet dus helemaal niets doen wat jij niet wilt, Hailey. Ik vraag je alleen om het te proberen, en ook écht te proberen en niet vanaf het begin je hoofd erbij neer te leggen dat dit niet zal lukken. Houd ook in je achterhoofd dat dit voor jou evenveel voordelen heeft als voor mij.”¯
“Ohja, welke dan?”¯ siste Hailey terwijl ze hem een blik vol afkeer schonk, hoe KON hij haar dit aandoen!
“Status. Je behoort tot de Malfidus familie, één van de meest bekende en meest geërde families die nog raszuiver is.”¯ Begon Draco op te sommen, “Een zekere toekomst, veiligheid. Als vrouw van een volgeling van de heer van het Duister heb je recht op bescherming, 24 uur op 24. Bovendien ben je uiteraard ook goed gebeiteld wat betreft financiën. Ik heb geld genoeg, Hailey, jij hoeft niet één dag van je hele leven te gaan werken en dan nog kan ik je een leven vol luxe bieden.”¯
“Bovendien wil je toch niet onderdoen voor juffrouw Conner die op dit moment te horen krijgt dat zij uitgekozen is om meneer Noot’s verloofde te worden?”¯ grijnsde Bellatrix schamper. Hailey gunde haar niet meer dan een ijskoude blik. In haar achterhoofd bedacht ze zich al dat Carlina hier even gelukkig mee zou zijn als zij zelf, wat dus inhield dat ze nog liever in het meer met de reuzeninktvis zou springen dan een gedwongen huwelijk aan te gaan.


“Ik wil niet.”¯ ze zette haar handen op tafel en stond op terwijl ze deze woorden uitsprak. “Je moet.”¯ luidden de definitieve woorden van haar vader, “En daarmee is het beslist. Bellatrix, Narcissa, hartelijk dank en mijn excuses voor de ondankbaarheid van mijn dochter. Ik ben er zeker van dat ze wel bijgedraaid is tegen onze volgende ontmoeting.”¯
“Het is een hele bom aan informatie,”¯ probeerde Karlijne bij Narcissa die meteen begripvol knikte, “Ze moet gewoon eventjes de tijd krijgen om het allemaal te verwerken.”¯

Sean en Katherina keken hun dochter afwachtend aan. Carlina keek verward, maar kreeg toen een geamuseerde blik op haar gezicht. ‘Wat? Waar hebben jullie het over?’
‘Het is geen grapje, Carlina. Het is belangrijk voor een dooddoener om te trouwen als hij een volger wordt. En jij bent de gelukkige die door onze zoon is uitgekozen.’ Claire knikte instemmend terwijl haar man voldaan keek. Carlina’s geamuseerde blik verdween en ze keek ongelovig rond.
‘De gelukkige? Hoe zou ik hier gelukkig van worden? Weet je, dit is allemaal jouw schuld!’ Carlina keek beschuldigend naar Kevin.
Katherina keek haar man even kort aan, ze hadden dit gedrag al verwacht.
‘Een momentje, ik moet even een woordje met mijn dochter wisselen,’ zei Katherina snel voordat Carlina verder kon gaan en ze trok haar dochter mee de hoek van de kamer in.
‘Nu moet je even goed luisteren jongedame. Je mag van geluk spreken dat Kevin je heeft uitgekozen. Met jouw gedrag heb je geluk dat iemand met zo’n status met je wilt trouwen. Met al die ongein die je uithaalt en het aantal vriendjes dat je versleten hebt heb jij geen goed beeld neergezet. Je vader en ik begonnen ons al zorgen te maken en door Kevin worden al deze zorgen weggenomen. Je zult met hem trouwen!’ Dit gezegd te hebben draaide haar moeder zich weer om en glimlachte innemend naar de familie Noot.
‘Het lijkt haar enig om met Kevin te trouwen,’ zei ze vervolgens voor haar dochter.
‘Mooi, dat is dan geregeld. Sean, ik heb nog een dossier dat ik aan je af moest geven, het ligt in mijn werkkamer.’ De twee vaders verdwenen door het deurgat en de twee moeders waren al druk bezig om hun eerste etentje als één grote familie te plannen waardoor Carlina alleen met Kevin in de kamer overbleef. Carlina keek pissig naar Kevin.
‘O kom op! Heb je gezien wat hier rondloopt op dit feestje. Ik moest iemand kiezen! Trouwens, wij kunnen het goed met elkaar vinden,’ wees Kevin haar terecht.
‘Waar heb je dat op gebaseerd? We gaan helemaal niet vaak met elkaar om?’ sprak Carlina hem tegen. ‘En ik vat dat “ik moest iemand kiezen”¯ niet op als een compliment,’ voegde ze er vervolgens snibbig aan toe.
‘Ik zeg net dat jij de beste bent van alles wat hier rondloopt. Hoe kan je dat niet opvatten als een compliment?’ zei Kevin. Als antwoord rolde Carlina met haar ogen. ‘Hoe dan ook. Je kan het tenminste een kans geven. Als blijkt dat je niet gesch- ik bedoel, als we niet geschikt zijn voor elkaar dan zorg ik wel dat het afgeblazen wordt. Misschien valt het allemaal wel mee.’
‘En waarschijnlijk niet!’ beet Carlina terug. Vervolgens stormde ze deur uit, een lachende Kevin achterlatend.


‘Ik kan het niet geloven. Hoe kunnen ze ons dit aan doen!’ Hailey en Carlina waren elkaar buiten weer tegen gekomen en waren nu verontwaardigd over hun verlovingen aan het praten.

"Mam nam me erna even apart," zei Hailey op zachte toon zodat omstaanders het niet zouden horen, "Ze zei dat ze het deden om me te beschermen nu de oorlog echt gaat uitbreken met de terugkeer van Voldemort die bekend is enzo. Maar ik ben bloedzuiver, dus ik snap helemaal niet waarom dat nodig is."
"Misschien valt hij ook bloedzuivere families aan. Tijdens de vorige oorlog zijn er zo ook veel mensen gestorven, zo komt het dat er nog zo weinig families zijn die echt bloedzuiver zijn. Ze werden uitgemoord omdat ze hem niet wilden volgen." merkte Carlina op, Hailey knikte, dat kon wel kloppen.
"Dit jaar word echt een hel zo." zuchtte ze, Carlina knikte instemmend en haar ogen keken plots een heel stuk somberder. "Een heel jaar met die twee opgescheept." mompelde ze nors.
‘Weet je zeker dat je geen champagne wilt? Ik zou wel wat glazen kunnen gebruiken,’ voegde ze er toen met enige zelfspot aan toe.


Reacties:


LotStuff
LotStuff zei op 27 aug 2012 - 11:21:
Wauw, een heel erg leuk én goed geschreven hoofdstuk!
Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.


shania13
shania13 zei op 25 aug 2012 - 23:14:
I love your story